Mye som skjer

Den neste uken som kommer nå så skjer det mye! Jeg jobber denne uka… eller 3 dager :) Jobber med Phi no som jeg ikke gjør så ofte!

På torsdag så er det Salem:Intro. En innføring i hva Salem står for og hva som skjer videre i Salem. Jeg skal antagelig ha noe ansvar der, er ikke helt sikker enda men det blir uansett gøy.

Fredag er det Aftersvett med KRIK. Det må jeg jo nesten få med meg!

Lørdag er det med arbeiderdag i Salem! Her vet jeg at jeg skal gjøre noe. Jeg har som mål til å få med meg noen i nettredaksjonen til Quellsmøtet.

Søndag blir det biltur til Oslo!

Mandag! Skal på roadtrip til Sverige! :) Skal hente et par høyttalere og handle masse godteri :P

Seinere på kvelden så skal jeg på Kirk Franklin konsert på Sentrum Scene. Jeg gleder meg MASSE! Blir knallbra!

Tirsdag blir det tur på IKEA og jobb natt til onsdag! Gleder meg ikke så mye til å jobbe natt til onsdag!

 

Bloggpost om homofili

I dag leste jeg Kristins blogg om homofili. Jeg synes at denne debatten om homofili må snart ta slutt. Bibelen sier helt klart at homofili er synd:

3.mos 22: «Du skal ikke ligge med en mann slik som en ligger med en kvinne. Det er en styggedom.»

Dette sier jo sitt. Jeg må presisere at jeg IKKE er MOT homofile. Homofile er også mennesker. De har IKKE en sykdom. De har bare en legning som ikke er normal. Det er ikke mulig for to av samme kjønn få formere seg for å bringe slekten videre uten å ha inn en tredje part og da skjønner jo de fleste at et rent homofilt samfunn kun overlever 1 generasjon. Det er ren enkel logikk på nivå med en fire åring!

Kristin skriver at hun hørte en klok pike si dette på en leir:

«Jeg tror at homofili er en synd. Men også å jukse på prøver, å baksnakke, å stjele, og ingen andre synder er slik at Gud ikke kan tilgi. Hvorfor skal vi henge oss opp i akkurat denne synden?»

Her bare må jeg skyte inn med at JA homofili er SYND og JA og JUKSE på prøver er og SYND!, men det er fortsatt en forskjell på å leve i synd og å synde. ALLE er syndere men vi må skille det å leve i synd og det å synde.

Det at kristne er en homogen gruppe som fil brenne alle homofile på bålet vil jeg si at er å dra det litt langt. Det er ikke noe bedre med andre. Kristne blir også stigmatisert for å være kristne.

Nå bodde jeg i Lyngdal kanskje en av norges beste byer å være kristen i! Dette er ikke å overdrive. En liten kommune med rundt 7000 innbyggere. Hver lørdag er det samlet ca 100 ungdommer for å høre om Jesus. Det er ganske vanlig å gå i et kristen kor, gå på KRIK, gå på ungdomsmøter. Etter å ha sagt dette så er det like mange som ikke er kristne og som fester å løper fulle rundt i sentrum. Sånn tror jeg alltid det vil være.

Kristin sier at dun ble mobbet for å være den eneste i klassen som var kristen. Slik kan ikke jeg huske å ha hatt det. Og det takker jeg for. Jeg gikk på KVS Lyngdal, en kristen skole i Lyngdal der var ca 50% av alle sammen kristne og da er det ikke vanskelig å si høyt at en er kristen.

Helt til slutt etter all avsporingen vil jeg presisere som Jan Kristian skrev så bra på Ungdomslagets forum:

Vi som representerer de norske menighetene burde bli ferdig med å diskutere homofili. Jeg sier som Rick Warren sa det: «Jeg er lei av at de kristne blir stemplet som folk som hele tiden er MOT ting! Jeg vil heller at vi skal være FOR ting!» Da ser jeg for meg at vi er FOR nestekjærlighet, toleranse, bekjempelse av AIDS, bordvers på grunnskolen osv… I stedet for at vi hele tiden skal ut og si at vi er MOT praktiserende homofili og slike ting. La oss en gang for alle være klinkende klare på hva Bibelen sier og ferdig med det. Vi kan ikke la det bli sånn at de kristne jobber mer for å bekjempe homofili enn for å vinne mennesker for Jesus!

Amen, Halleluja!

Vis meg det bibelverset som sier ja til homofili… Det finnes ikke! Men det finne MANGE som er imot det! Bibelen er veldig tydelig på dette. Dette kunne jeg skrevet mye men det skal jeg ikke her. Men en ting må være klinkende klart: Gud hater homofili, men elsker homofile. ALLE mennesker har like mye verdi, uansett legning! Det er ikke DEM det er noe galt med, det er det de GJØR som er galt. Så er utfordringen gitt: Klarer vi å møte dem med respekt og kjærlighet? Klarer vi å vise dem en Jesus som er viktigere enn legningen deres og som er verdt å følge? Husk at vi alle er syndere, men synden må vi jobbe mot!

Dette begynte egentlig som en kommentar på Kristins kommentar/innlegg til Børges siste innlegg.

 

KRIK avslutning på KVS

I dag var jeg i det aktive humøret og var nede på KVS på sesongavslutning på KRIK. Det var skikkelig gøy. Vi hadde litt oppvarming og drev rundt der og ble varme.

Etter en stund så skulle vi spille slåball og når alle kommer fra forskjellige plasser så må det jo bli konflikter når det blir snakk om regler… Så det ble masse krangling men etter en stund fikk vi til litt spill igjen!

Det var en herlig «treningsøkt» trengte det! Så er det jo Tenkor avslutning i morra nede på KVS og med grilling og fotball å sånn regner jeg med.

 

Deprimerende regn….

Nå regner det ute og det er faktisk ganske deprimerende.
35 centimeter med snø regner vekk.
Det har egentlig regnet / yret hele dagen, men ikke som nå.
Det begynner å bli slapsete og fælt.

Jeg synes det er veldig fint med snø og kjekt så lenge veiene blir brøytet,
noe som ikke akkurat er noe som skjer i Lyngdal. Det tar ofte en dag + før de finner ut at det er snø ute
og det må brøytes. Har ødelagt fangeren på bilen pga snøen. Tipper det koster en del for å fikse den.
Det var pga dårlig brøyting og uflaks.

Endelig kommet hjem og skal nå kose meg med skrive bloggpost og se litt på TV før jeg tenkte meg ned på KVS for å gå på KRIK. Tipper det blir morro!

 

Jobb, KRIK, Bønnesamling

I dag har jeg egentlig bare vært på jobb. Hatt samtale med Laila om hvordan jeg synes det er på jobb, miljøet +++ Har faktisk og fikset 1 datamaskin som jeg har slitt med i lang tid! Ellers så tenkte jeg at jeg måtte komme meg hjemoversnart og spise middag… og skal kanskje opp å klatre og så på KRIK og bønnesamling på KVS!

 

Var i Misjonskirka

På søndag sov jeg passe lenge, ca 1, og så var det åslappe av og opp i Misjonskirka i 19 tiden. Der sang ungdomskoret som også sang på KRIK showet. Var bra på søndagen og, en del andre sanger. Etter møtet var jeg med Lars Jakob til Hanne. Der satt vi i kjellerstua å snakket med farsundsfolk. skikkelig koselig og lenge siden jeg har vært med Hanne K.

Stikkord

 

Tenkoret på nye høyder

Forrige fredag (5 november) hadde jeg gleden av å overvære et arrangement i Misjonskirken i Lyngdal. Det var ett arrangement i samarbeid med KRIK. Gleden ved å være tilstede var litt delt. Dører og vinduer stod åpne, antagelig for å lufte ut litt av den overfylte kirkesalen, men med kraftig gjennomtrekk ble det en noe kald fornøyelse. Jeg har ligget med halsbetennelse siden!

Det som i midlertidig varmet godt, tross denne nesten nordpolopplevelsen, var å høre korene. Jeg skriver korene i flertall fordi det var flere kor denne kvelden. Et av dem var Lyngdal Tenkor. Noen lesere vil huske at jeg har ment noe om denne grupperingen, eller Lyngdal Kristelige Ungdomslags Sangforening som jeg hevdet at de burde hete. Det jeg så og hørte forrige fredag , var en varm overraskelse. Koret, ja de fortjener den betegnelsen nå, sang på en måte so er historisk ny for Lyngdal Tenkor. Rett nok er det lenge siden jeg har hørt dem synge, men det jeg hørte på fredag lover godt. Koret har hatt en solid utvikling.

Man kan mene at sangvalget var i kategorien litt enkel, men dog litt vanskelig likevel. Poenget er at de, for å si det med Idolhelten; «De innfridde, de leverte varene» De viste stor entusiasme, alle deltok på koreografien hvilket gav en god effekt, de hadde god trøkk og var i stor grad med på «storbandstøtene». Orkesteret, eller kompet som vi vel gjerne kaller dem, imponerte storlig. Å kompe et kor er en krevende oppgave. Denne jobben gjorde de veldig bra. Dette var musisering for de viderekommende. Dirigentene hadde jeg fra før avhørt «rykter» om. Jeg hadde hørt at ansvaret nå skulle overtas av et par jenter. De vekslet på å dirigere og spille piano. Oppgaver de løste på mesterlig vis begge to. Å nevne dem alle, vil føre langt, men dirigentene viste mange kvaliteter.

Det jeg nå er spent på, er om vi skal oppleve et tenkor som evner å fortsette denne utviklingen. Jeg ønsker at tenkoret og alle andre kor skal oppnå det neste nivået i en utvikling som kor. for å klare det, må det eses litt. Vi er i den heldige situasjon at det finnes en professor ved Høyskolen i Agder, Per Kjetil Farstad. Han har relativt nylig skrevet boken; «Tanker om musikk og menighet». Denne boken er relevant for mitt ønske å anliggende vedrørende tenkoret og det utvikling og funksjon. Jeg har derfor planer om å kjøpe et dusin av denne boken å bidra med noen julepresanger i koret og miljøet rundt dette. Tiden vil vise om vi får oppleve et tenkor med et høyt bevissthetsnivå om seg selv som kor og deres funksjon i samfunnet.

Lykke til videre

Med vennlig hilsen
Alf Hagen

 

KRIK styret sin tur til Oslo

Okay. KRIK styret på KVS-Lyngdal (skolen jeg går på) skulle reise inn på KRIK konferansen i Oslo. Den første dagen ble egentlig bare bilkjøring sånn utenom møtet på kvelden.
Vi kom fram og gledet oss til møtet….Møtet på kvelden begynte med at det var en QUIZ på storskjerm i kirka !! i kirka!! Dette hadde ikke noe med temaet å gjøre det var bare vas. Taleren hvis man kan kalle han det talte i hadde om noe som hadde med Jesus å gjøre. Det jeg satt igjen med var egentlig bare at han pelte seg i navlen, at kroppen hans var selvtrimmende. Ca 15-20 ute i talen så satte han fyr på en kinaputt i KIRKA !!! etter smellet så gikk det en ring av røyk oppover mot taket. Så dreiv han på å dilla med et lysorgel som ungen på 1 år drev på å lekte med. Så helt på slutten så smalt han av en til kinaputt.

Jeg fikk ikke vite noe nytt om Jesus under dette møtet, de bibelversene som ble nevn hadde ikke noe med det han snakka om. De var tatt helt ut av sammenhengen.

Jeg ble skikkelig skuffet over møtet.!! Jeg skal ikke på konferansen til neste år.

Skriv gjerne en kommentar….