Her ble det stille…

… det har dere kanskje merket. Jeg er blitt innleid til et prosjekt i Lyngdal som snekker. Det er ganske så morsomt siden jeg egentlig ikke har noe erfaring på det området. Så da er det ekstra gøy å bli spurt.

Jeg jobber for Erling som er en god kamerat. Vi skal skifte undertaket på Libris i Lyngdal. Det er ca 300 kvadrat med skifer som skal taes ned og så skal alle lektene og sløyfene som steinen er festet i taes ned og det samme med takpappen under der. Så skal vi sette opp dette på nytt igjen.

Det er veldig rutinearbeid og det er ca det samme hele tiden, men så lenge været er greit så er det knall. Merker på kroppen at den er helt ødelagt noe som er lenge siden jeg har følt. Føler og at jeg har fått litt mere muskler og det kan jo ikke skade.

Vi pumper ikke jern. Vi pumper stein. Det er sykt mye stein som skal ned! Vanvittig mye stein. Det er gøy å jobbe med noe nytt å ikke bare slappe av. Blir lange dager og for lite søvn synes nå jeg. Erling mener nok at jeg er syvsover for jeg er alltid sist opp på morraen.

Appetitten er helt på villspor i forhold til vanlig. Spiser ofte 6 skiver på jobb! Det er en del mer enn vanlig. Begynner å bli temmelig lei av brødmat.

Skal prøve å oppdatere litt oftere hvis overskuddet er til stede :)

Skal antagelig til Porsgrunn til helgen som kommer. Det kan jo bli gøy :)

 

Kan du legge panel?

Jeg kan ikke, eller jo jeg kan jo, men liker det ikke spesielt godt. Mine venner Erling og Hanna er glad i det. Så når vi har pusset opp hos Erling så har de lagt panel og så har jeg kappet det.

Her kan du se resultatet av noe av det meg og Erling fikk fullført på 2 dager i forrige uke.

Liker du å pusse opp?

 

Gjett hvor jeg skal i helga?

Jeg skal til det lovede land, Lyngdal. Jeg, Solfrid og Hanna skal til Erling og hjelpe han med å pusse opp litt i huset i Kvås :D

Siden jeg er så lite handyman så tipper jeg at jeg klarer å bli skadet på en eller annen måte! Det må jo bare skje!

I løpet av helga skal jeg prøve å få meg en tur innom Misjonskirka og Ungdomslaget på Bedehuset :)

Jeg gleder meg. Alltid koselig å reise til Lyngdal.

Hva er dine planer i helga?

 

Lyngdalstur

I går så var jeg en liten tur i Lyngdal (det lovede land) og reiste bortover sånn i 13 tiden. Traff Odd Inge og vi fant oss noe å spise til lunsj. Det ble 2 berlinerboller på meg og Odd Inge tok helt av med 2 berlinerboller, 1 donut og 1 boks med Burn :)En real sunn lunsj på oss ja! :P

Etter det så soset vi rundt i Alleen en stund før vi tom turen nedover på KVS. Der var det på ingen måte mange folk. Vi så 5 personer der! Så turen gikk videre utover til Svennevik. Halvveis så traff vi Katrine og snudde der.

Klokka 18 så var det øvelse med lovsangsteamet og det var koselig. Hang på «Beden» til møtet begynte klokka 21. Det kom litt færre enn forventet synes jeg! Etter på så hadde Knut Andreas og Daniel basar! Temmelig morsomt syn det der ja!

Resten av kvelden ble hovedsaklig brukt til å snakke med folk og sånn. Kjempekoselig dag!

Så kjørte jeg Odd Inge til ca 10 minutter fra Øvrebø og kjørte innom byen igjen og så hjem! Så satt i bilen i hele 2 timer og hadde villt vondt i ryggen når jeg kom hjem. Herlig å legge seg til å sove da!

 

Oppummering av de siste dagene!

I de siste dagene så har jeg hatt litt «bloggfri» :( kan ikke si at jeg liker det men har prøvd å roe meg litt med internettbruken!

Lørdag 8. november
Var i bursdagen til Magnus. Vi var å spiste på Herlig Land og etterpå så bar det hjem til Magnus for lit sosiale aktiviteter.

Søndag 9 november
Var i bursdag til min kusine Hanne i Lyngdal og etterpå så var jeg på Salem.

Mandag 10. november
Var på jobb fra 16-23 og det var masse å gjøre pga James Bond, Madagaskar og noen andre filmer!

Tirsdag 11. november
Mye å gjøre denne dagen og!

 

Newyear ferdig!

Nå har jeg kommet meg hjem fra Newyear! og nå er jeg dødstrøtt. Newyear i år var skikkelig bra! Bilder vil antagelig komme i løpet av de neste dagene…

 

Julefeiring i Bærum

Nå er det blitt lille julaften og jeg ligger i senga og skal snart til å legge meg. Ligger bare å snakker på msn. Veldig koselig faktisk!

kom inn hit sånn i 9 tiden 22 og skal være her til tidlig morgen onsdag 27.

Så bærer det hjem til godbyen Lyngdal hvor det skal rigges til Newyear 07

natta og GOD JUL!

 

Bloggpost om homofili

I dag leste jeg Kristins blogg om homofili. Jeg synes at denne debatten om homofili må snart ta slutt. Bibelen sier helt klart at homofili er synd:

3.mos 22: «Du skal ikke ligge med en mann slik som en ligger med en kvinne. Det er en styggedom.»

Dette sier jo sitt. Jeg må presisere at jeg IKKE er MOT homofile. Homofile er også mennesker. De har IKKE en sykdom. De har bare en legning som ikke er normal. Det er ikke mulig for to av samme kjønn få formere seg for å bringe slekten videre uten å ha inn en tredje part og da skjønner jo de fleste at et rent homofilt samfunn kun overlever 1 generasjon. Det er ren enkel logikk på nivå med en fire åring!

Kristin skriver at hun hørte en klok pike si dette på en leir:

«Jeg tror at homofili er en synd. Men også å jukse på prøver, å baksnakke, å stjele, og ingen andre synder er slik at Gud ikke kan tilgi. Hvorfor skal vi henge oss opp i akkurat denne synden?»

Her bare må jeg skyte inn med at JA homofili er SYND og JA og JUKSE på prøver er og SYND!, men det er fortsatt en forskjell på å leve i synd og å synde. ALLE er syndere men vi må skille det å leve i synd og det å synde.

Det at kristne er en homogen gruppe som fil brenne alle homofile på bålet vil jeg si at er å dra det litt langt. Det er ikke noe bedre med andre. Kristne blir også stigmatisert for å være kristne.

Nå bodde jeg i Lyngdal kanskje en av norges beste byer å være kristen i! Dette er ikke å overdrive. En liten kommune med rundt 7000 innbyggere. Hver lørdag er det samlet ca 100 ungdommer for å høre om Jesus. Det er ganske vanlig å gå i et kristen kor, gå på KRIK, gå på ungdomsmøter. Etter å ha sagt dette så er det like mange som ikke er kristne og som fester å løper fulle rundt i sentrum. Sånn tror jeg alltid det vil være.

Kristin sier at dun ble mobbet for å være den eneste i klassen som var kristen. Slik kan ikke jeg huske å ha hatt det. Og det takker jeg for. Jeg gikk på KVS Lyngdal, en kristen skole i Lyngdal der var ca 50% av alle sammen kristne og da er det ikke vanskelig å si høyt at en er kristen.

Helt til slutt etter all avsporingen vil jeg presisere som Jan Kristian skrev så bra på Ungdomslagets forum:

Vi som representerer de norske menighetene burde bli ferdig med å diskutere homofili. Jeg sier som Rick Warren sa det: «Jeg er lei av at de kristne blir stemplet som folk som hele tiden er MOT ting! Jeg vil heller at vi skal være FOR ting!» Da ser jeg for meg at vi er FOR nestekjærlighet, toleranse, bekjempelse av AIDS, bordvers på grunnskolen osv… I stedet for at vi hele tiden skal ut og si at vi er MOT praktiserende homofili og slike ting. La oss en gang for alle være klinkende klare på hva Bibelen sier og ferdig med det. Vi kan ikke la det bli sånn at de kristne jobber mer for å bekjempe homofili enn for å vinne mennesker for Jesus!

Amen, Halleluja!

Vis meg det bibelverset som sier ja til homofili… Det finnes ikke! Men det finne MANGE som er imot det! Bibelen er veldig tydelig på dette. Dette kunne jeg skrevet mye men det skal jeg ikke her. Men en ting må være klinkende klart: Gud hater homofili, men elsker homofile. ALLE mennesker har like mye verdi, uansett legning! Det er ikke DEM det er noe galt med, det er det de GJØR som er galt. Så er utfordringen gitt: Klarer vi å møte dem med respekt og kjærlighet? Klarer vi å vise dem en Jesus som er viktigere enn legningen deres og som er verdt å følge? Husk at vi alle er syndere, men synden må vi jobbe mot!

Dette begynte egentlig som en kommentar på Kristins kommentar/innlegg til Børges siste innlegg.

 

Tenkortur 2006

Fra onsdag til søndag så var Lyngdal Tenkor på tur til Tyskland.

Dag 1:
For å begynne fra begynnelsen. Vi møtte opp på «beden» klokka senest 16:45. Jeg var tidlig og kom meg opp til ca 16:10 og da hadde kun familien Søvik klart å komme seg dit. En stund senere så kom dobbeldekkeren og og den var stor synes jeg! Det var 2 bord oppe og det ene klarte jeg å sikre meg hele turen :D. Turen gikk mot Heide Park som Tenkoret var i for 4 år siden.

Dag 2:
Når klokken var litt over midnatt var vi i Hirtshals og da begynte den lange bussturen helt ned til Heide Park. Det var en lang tur men jeg klarte å sove ganske så mye selv om jeg våknet ganske ofte så sovnet jeg fort igjen.
Tror klokken var ca 08 når vi var framme og hadde det berømte «bananstoppet» som er frokost på bussturen på vei til dit turen går :D. Nå er ikke jeg den som liker banan i det hele tatt me nvi får altså mat: rundstykker, drikke og banan.

Så var det å vandre rundti parken og kose seg fram til klokken var ca 15. Da kunne vi komme inn på rommene som vi skulle sove på i 2 netter. Så var det og slappe av og sove i et par timer i vente på middag klokken 19. Det var veldig godt kjøtt men ikke så veldig bra potet. Ellers så var det herlig med mat.

Så var det egentlig ikke så veldig mye som skjedde den kvelden.

Dag 3:
Denne dagen ble også brukt til å vandre rundt i parken men denne gangen så ble jeg lokket til å være med den berg og dalbanen i europa som er høyest og som har det bratteste fallet :»Colossos i Heide Park!»:http://www.heidepark.de Den var bare helt syk! Jeg har aldri i mitt liv vært så redd som da! Jeg er skikkelig redd for berg og dalbaner men denne tror jeg virkelig at kurerte meg. Jeg turte ikke å ta de med loop og korketrekkere da så er ikke helt kvitt frykten!

Så på kvelden så bar det videre til Hamburg tror jeg det var… Der spisete vi middag og etter på dro vi videre for å se et lysorgel. Det var egentlig ganske fint å se på me nvanskelig å ta bilde av uten stativ. Så der ble det en god del uklare bilder ja! På bussturen tilbake til Heide Park sent på kvelden så var det skikkelig koselig på bussen alle i fronten sov og det samme gjorde de bak, mens vi som satt på midten skravlet hele veien! ca 1,5 timers busstur.

Dag 4:
Denne dagen ble brukt veldig godt fra morgenen av stod opp ca 0730 og pakket og gikk bort for å dusje og fikse meg til frokost som vi var ferdig med å spise klokka 09:02 og da satt vi å ventet i over 30 minutter på å komme inn i bussen. Egentlig ganske koselig å sitte der å vente. På turen mot Randers i Danmark så stoppet vi innom Citty Grosmarket for å handle. Det ble en god del godteri men ikke så mye som sist gang! I Randers så bodde vi på et vandrehjem som var ekstremt lydt og vi fikk beskjed om at det var proppfullt og… Jeg så 2 mennesker utenom Tenkoret på hele oppholdet! På kvelden i ca 22 tiden var det klart for en delekveld i et veldig lite rom men det var akkurat plass til alle sammen der så det gikk egentlig ganske greit. Etter delekvelden var vi(Trygve og jeg) på besøk hos Siri, Stine, Lise, Benedikte og gjengen! Der var vi til vi ble kastet ut av 5 voksenledere utpå natten… Da gikk vi inn på rommet og etter en stund gikk vi ut igjen men da satt det en voksenleder på ganga så vi sa vi skulle pusse tennene selv og at det var vask på rommene… Tror egentlig ikke at hun gikk på den da men men…

Dag 5: Søndag siste dagen!
Denne dagen begynte også i 0730 tiden hvor vi var og dusjet og møtte til frokost i 08 tiden etterpå var vi oppe og vekket Benedikte (venninnen til Kiddy) og så var vi rundt og bråkte litt før turen gikk mot Hirtshals og fergeturen hjemover. Vi satte på en film med en gang vi kom inn på båten og ca 35 minutter senere når vi trodde vi var ute på sjøen så lå enda båten i Hirtshals. Det var en del sjø så vi kom til lyngdal ca 1,5 time eller det som var antatt! Det var en skikkelig bra tur!

Takk til alle som var med!

Dette var kanskje min siste tenkortur :( men er ikke sikker!

 

Deprimerende regn….

Nå regner det ute og det er faktisk ganske deprimerende.
35 centimeter med snø regner vekk.
Det har egentlig regnet / yret hele dagen, men ikke som nå.
Det begynner å bli slapsete og fælt.

Jeg synes det er veldig fint med snø og kjekt så lenge veiene blir brøytet,
noe som ikke akkurat er noe som skjer i Lyngdal. Det tar ofte en dag + før de finner ut at det er snø ute
og det må brøytes. Har ødelagt fangeren på bilen pga snøen. Tipper det koster en del for å fikse den.
Det var pga dårlig brøyting og uflaks.

Endelig kommet hjem og skal nå kose meg med skrive bloggpost og se litt på TV før jeg tenkte meg ned på KVS for å gå på KRIK. Tipper det blir morro!

 

NEWYEAR 2006

For dere som faktisk leser bloggen min så kan dere se at jeg ikke har skrevet siden 26 desember. Dette er i hovedsak pga at jeg har vært på bedehuset og rigget til NEWYEAR 2006!!

Newyear er en av storsatsingene som skjer i Lyngdal nyttårsaften hvert år siden 2002. Arrangementet har mellom 250-300 ungdommer som kommer å får med seg en fullpakket kveld med mat, møte, lovsang, underholdning og masse masse mer.

I år var jeg med å rigget å styrte fra 27 desember i ca 12 tiden til nyttårsaften klokka 1630. På denne tiden fikk komiteen som jeg var i dvs: Remi, Ariel og meg tid til å koble opp 2 storskjermer og og 9 mindre skjermer til å vise video og effekter.
dessuten filmet vi og Marit også under mesteparten av kvelden og.

27. desember
Denne dagen skulle jeg egentlig begynne å koble opp utstyret men det hadde ikke kommet og ingen viste hvor det vi hadde var. Remi som hadde ansvaret var syk under hele uka og dette gjorde at han ikke kom før sent utpå kvelden.
derfor brukte jeg mesteparten av tiden min på å hjelpe andre og å male scenen 2 strøk.

28 og 29 desember

Koblet opp utstyr, ellers så husker jeg ikke så mye… jobbet til ca 04 om natta og sto opp til å jobbe klokka 12.

30 og 31 desember
Hadde semigeneralprøve og generalprøve. dessuten så sleit vi litt med diverse ting som ble fikset ca under middagen under arrangementet!

Under NEWYEAR 2006 så var jeg i mandal 2 eller 3 ganger og i kristiansand 1 gang…
det ble mye kjøring og triptelleren stod på 400 km når NEWYEAR 2006 var ferdig.

Men du og du så gøy det var å filme, stresse, ikke sove mye og jobbe på «beden» i løpet av uka! Takk til alle som var med å hjalp og takk til alle som kom på NEWYEAR 2006.