På tide å måke?

Fant denne bilen på vei fra Kvås til Lyngdal. Fantastisk!

Har din bil noengang blitt måkt så mye inne?

Stikkord

 

Handyman #3 – Oljeskift

Natt til fredag(i dag) så jobbet jeg mitt siste skift på Parko. Jeg var i hvert fall ferdig på jobb klokka 07 og gikk rett ned for å skifte olje på bilen! Dette er noe jeg aldri har gjort før (flaut) og tenkte at en gang måtte jo bli den første.

Så jeg skrur av lokket på motorblokka og lurer på hvordan jeg skal få all oljen ut. Jeg kan jo ikke sette bilen opp ned. Så spurte en kollega om han hadde noen tips. Han sa det var en skrue under som man kunne løsne og så kom oljen ut.

Hvis du ikke har skjønt det enda så bare tuller jeg. Jeg tømte motoren for olje og senker bilen for å komme til oljefilteret og får skrudd det av og da randt det en hel del olje ut på gulvet nede i verkstedet. Mye olje! Jeg fikk omsider skiftet oljefilteret og fylte på med olje. Det gikk ca 4 liter på bilen, noe som passet veldig bra siden jeg hadde 4 liter :D

oljeskift

Heiste bilen opp for å sjekke etter lekkasjer. Jeg er tross alt ikke akkurat veldig praktisk anlagt. Jeg er som regel den som klarer å skade seg når noe skal gjøres. Når jeg først hadde bilen oppe så tenkte jeg at jeg kunne sjekke litt mere under der. Jeg så at eksospotta bare hang og slang så fikk festet den igjen.
Ned med bilen og så bar det videre.

Det var egentlig mye enklere å skifte olje enn jeg hadde trodd. Nå slipper jeg å grue meg til å gjøre det til neste vinter :) Oljen bør byttes hvert 15.000 kilometer eller 1 gang per år har jeg blitt fortalt. Vet ikke om dette er gimmick for å selge mere olje eller om det er godt for bilen…

 

Jeg har fått meg sykkel!

Det er leeenge siden jeg har hatt sykkel og i hvert fall lenge siden jeg syklet. Etter at jeg fikk lappen så har jeg brukt bilen. Når jeg flyttet til Kristiansand for ca 2 år siden så ble sykkelen igjen i lyngdal. Nå har jeg kjøpt meg en ny :)

scott-sub-20

Jeg var ute på XXL i sørlandsparken og fant et prakteksemplar av en sykkel :P Jeg likte den. Så nå blir det kanskje et nytt og bedre liv :P Jeg har som mål å sykle til hytta. Det er et stykke. Det er ca 76km opp til hytta og det er jevn stigning hele veien synes jeg. Det tar ca 1 time og 10 minutter med bil… Så med sykkel bruker jeg nok 5! :P

 

Kan du skifte batteri på bil?

car-battery

Foto: http://www.flickr.com/photos/catjannik/288089589/ - Creative Commons - BY-NC

Det kunne ikke jeg før i dag. Jeg viste ikke helt hva jeg gjøre, men etter en kort telefonsamtale så skjønte jeg det. Det var egentlig ganske enkelt å fylle batteriet med syre. Det gikk fort med vakuumpumpe. Jeg føler selv at jeg har 0 innsikt på bil og andre mekaniske ting. Så var litt stolt når jeg hadde fått satt på plass batteriet for mannen som hadde batteri som ikke ville lade.

 

Handyman #2

I går etter at jeg var ferdig på jobb så tenkte jeg at jeg får jo ikke sove når jeg går hjem så jeg kan liksågodt få gjort noe nyttig. Siden naboene klager på alt jeg gjør gjør hjemme så gjorde jeg noe på jobb. Jeg polerte bilen min for første gang!

Først brukte jeg lakkrens og smørte på det og så måtte det taes av igjen med mikrofiberklut. Det tok litt tid! Etter det så tok jeg på poleringen. Det tok lengre tid å ta på og enda lengre tid å ta av igjen!

Resultatet ble veldig bra synes jeg! Bilen ble veldig glatt å ta på og den ble mye blankere. Herlig!

Her er et lite bilde jeg tok med telefonen etter at jeg var ferdig!

img_0033

Har forresten fått nye felger og :P

 

Lyngdalstur

I går så var jeg en liten tur i Lyngdal (det lovede land) og reiste bortover sånn i 13 tiden. Traff Odd Inge og vi fant oss noe å spise til lunsj. Det ble 2 berlinerboller på meg og Odd Inge tok helt av med 2 berlinerboller, 1 donut og 1 boks med Burn :)En real sunn lunsj på oss ja! :P

Etter det så soset vi rundt i Alleen en stund før vi tom turen nedover på KVS. Der var det på ingen måte mange folk. Vi så 5 personer der! Så turen gikk videre utover til Svennevik. Halvveis så traff vi Katrine og snudde der.

Klokka 18 så var det øvelse med lovsangsteamet og det var koselig. Hang på «Beden» til møtet begynte klokka 21. Det kom litt færre enn forventet synes jeg! Etter på så hadde Knut Andreas og Daniel basar! Temmelig morsomt syn det der ja!

Resten av kvelden ble hovedsaklig brukt til å snakke med folk og sånn. Kjempekoselig dag!

Så kjørte jeg Odd Inge til ca 10 minutter fra Øvrebø og kjørte innom byen igjen og så hjem! Så satt i bilen i hele 2 timer og hadde villt vondt i ryggen når jeg kom hjem. Herlig å legge seg til å sove da!

 

Jesus i meg!

jesus_cross_crucifixionDet siste døgnet har vært bra! Kom på Salem i 6 tiden og var møtevert og fikk med meg en bra tale og herlig lovsang! De spilte «Leve Av Deg» av Ungfila :) Den sangen er så fantatisk fin! Var veldig mange fine sanger denne gangen!

Og på vei hjem i dag så var bare soloppgangen og himmelen helt vanvittig fin! For et skaperverk og for en skaper! Har følt meg litt langt borte i det siste. Å så gikk det opp for meg at han fortsatt er der. ALLTID! Så fantastisk å tenke på at man kan være så lykkelig selv om livet ikke er så bra som man kunne ønske!

Jesus er med meg alle dager! Alltid! Over alt! På jobb, i butikken, på do!, i bilen, på Salem, i cellegruppa og alle andre plasser jeg går er han med meg. For Han bryr seg om meg. Han sendte Sin sønn for å dø for mine misgjerninger for at jeg skulle få evig liv! Tenk på hvor fantastisk det er!

Min Jesus lever og han er ekte. Jeg er til av den enkle grunn at Gud ville det! Med alle mie feil og mangler så blir jeg set på som perfekt! Jeg er et bilde av Gud, den fullkomne, og det sier meg at jeg er perfekt.

Nå ka du kanskje si at jeg er naiv og du som sier og mener at jeg er perfekt og at alt er så bra og alt sånn, men ahr du prøvd å gi Jesus en sjanse i ditt liv og gitt 110%? Han er der og venter på deg! Vil du gå for Jesus og gjøre han til Herre i ditt liv?

 

TVen er montert

Som jeg skrev HER så har jeg kjøpt nytt TV og i dag var jeg ute på Elkjøp og hentet det! Vanvittig stor boks det kom i, men jeg klarte å presse det inn i baksetet. Måtte faktisk åpne vinduene bak for at det skulle gå :P

Nå henger den til og med på veggen og :) Mac’en, kabeltv og anlegget er koblet til så alt er fryd og gammen :)

Stikkord