Nyhetsbrev

Jeg skal nå begynne med et nyhetsbrev. I det så kommer det ting som ikke kommer på bloggen med det første. Du får og ukentlig beskjed om nye poster her på bloggen.

Jeg kommer og til å prøve å skrive ting som interesserer meg å poste det der. Anbefalinger og lignende.

[nyhetsbrev]

Meld deg på i dag!

 

Jeg blir GAL!

Har du tenkt mye på en ting til du nesten bli gal? Der er jeg nå. Det kverner å surrer rundt i toppen. Det kommer ikke noe kreativt ut av det og jeg er lei nå.

Det er så mye som skjer og det er lett å sette på seg en maske som viser at alt er bra når det egentlig ikke er det.

JESUS er fortsatt den samme. Skjærgårds var fantastisk og ga meg en god opptur som jeg trengte. Ble litt glakristen for en liten stund.

Det som er så bra er at Jesus er i går og i dag den samme. Det er jo litt av en trøst. Det er fantastisk. Det er godt å tenke på og det er i hvert fall noe som er konstant. Ja vet jeg babler litt nå, men det er viktig det og av og til.

Neste uke braker UL løs og det ser jeg virkelig frem til. ca 3000 ungdommer som samles om Jesus. Vi er enige om at han er veien og livet. Kan det bli bedre? Jeg har og store forventinger til Paul Grønseth i Symfoni sammen med Hornedesign på storskjerm. Tror det kan bli en av de bedre konsertene jeg kommer til å se.

Jeg har som plan å treffe litt bloggere og folk som jeg bare kjenner via Facebook. Så hvis du følger meg så har jeg veldig lyst til å treffe deg på fredag og lørdag på UL.

 

21 bloggtips

21

Foto: paulssmith - http://www.flickr.com/photos/paulssmith/3075872562/ - Creative Commons - BY-NC

 1. Vær positiv. Livet er for kort til å bruke all energien din på å klage
 2. Lenk til andre blogger
 3. Lenk til andre poster du har skrevet. Viktig at lenkene er relevante!
 4. Hold det kort og konsist. Du skriver blogg ikke bok!
 5. Vær deg selv! Dette kan ikke gjentas nok ganger!
 6. Skriv om ting du virkelig bryr deg om og som engasjerer deg!
  Skriv om ting som du vil lese om og dele med andre.
 7. Finn din rytme. Du må ikke blogge hver dag men du bør ha en jevn rytme. Da blir leserne dine vant til det. Anbefaler deg å blogge hver dag eller annenhver dag.
 8. Ha bilde av deg selv. Med en liten «om meg» sak slik at leserne blir litt kjent med deg.
 9. Bruk titler som sier noe om innholdet. Dette gjør igjen at du vil komme godt ut i google.
 10. Ikke lenk ord som HER bruk ord for å forklare lenken.
  Jeg har skrevet flere tips de kan du finne her.
  Se flere bloggtips.
  Hvilken lenke ville du klikket?
 11. Tenk på en kort beskrivelse under tittelen på bloggen.
  Få beskrivelsen til å høres ut som en film.
  It will blow you through the back wall of the theater! – Die hard
 12. Start en diskusjon/samtale i stedet for en artikkel
 13. Blinkende gif-er. De er bare irrierende.
 14. Statistikk som viser at jeg er besøkende nr. 989
  Dette er ikke så viktig å ha langt oppe på bloggen.
 15. Skriv lister. Det er større sjangse for at andre linker tilbake til disse innleggene.
 16. Skriv omtale om andre blogger. Alle synes det er koselig å bli omtalt :)
 17. Svar på kommentarer. Dette er veldig viktig.
 18. Bruk bilder. Jeg prøver å ha bilder i alle mine poster. Det var en stund jeg ikke hadde det men har nå begynt igjen :)
 19. Post lenke på Facebook, nettby, twitter og lignende sider.
 20. Bruk bloggskikk!
 21. Vær positiv!
  Ja jeg vet det står to ganger!
 

11 tips for å bli en bedre blogger

Jeg kom over dette inlegget på bloggen hos Daniel Landsverk og jeg tenkte at jeg skulle takke han for skryt av bloggen min og at han finner bloggen min inspirerende.

Han er utrolig god på blogging, både når det kommer til skriftlig innhold og design.
-Daniel Landsverk om min blogg

Takk for skryt!
Jeg har som kanskje noen har skjønt kronisk design dilla. Jeg endrer hele tiden litt småting som jeg er misfornøyd med. Flytter på en boks legger til en pixel padding her og der, masse rart. Litt hver dag så blir resultatet bra synes jeg. Jeg ser det som positivt at man fikser alle småting som ser «galt» ut på bloggen sin.

Så over til noen tips til dere bloggere der ute!

 1. Legg litt sjel i designet ditt, personaliser det, gjør det til ditt.
 2. Skriv godt innhold. Jeg prøver så godt jeg kan med å skrive godt innhold. Håper mine lesere synes det. Godt innhold gir ofte flere lesere.
 3. Noen ting du bør fokusere på når du endelig har fått en ny leser er å få leseren til å lese flere poster. Jeg bruker WordPress Related Posts genialt innstikk. Dette gjør at lesere ser poster som er relevante til posten de nettopp har lest.
 4. Content is KING. Mye innhold med høy standard er viktig. Lag en kategori med dine beste poster. Reklamer for disse i sosiale medier (facebook, twitter, nettby). Registrer deg på blogglisten/bloggurat/bloggarkivet. Du får mye trafikk fra slike nettsteder og.
 5. Finn noen bloggere du liker som skriver om noe av det samme som deg. lenk ofte til de. Det er viktig. Lenk til poster de skriver. da får du pingback, og det teller mye! da får du kanskje lenke til deg fra deres side.
 6. Omtaler du folk i et innlegg så lenk til de. Jeg vil si at det er uhøflig å ikke lenke til personer du omtaler.
 7. Hvis du kan endre lenkene til dine innlegg så vil jeg anbefale deg å bruke så korte lenker som mulig. WordPress har en del forskjellige oppsett. Jeg liker ikke slike lenker særlig godt: http://www.domene.no/2009/09/14/post-tittel/ , lenker som dette http://www.domene.no/post-tittel/ synes jeg personlig er bedre. Jeg synes det ser bedre ut rett og slett.
 8. Lenk til relevante poster på din blogg. Under punkt 2 lenket jeg «skrive godt innhold» fordi det har noe med punktet å gjøre. Dette gir trafikk til innlegg som ikke lengre ligger på forsiden. «Her kan du finne ut mere om iPhone» IKKE lenk ordet HER, men lenk ordet iphone eller hele setningen.
 9. Bruk normal folkeskikk.
 10. Svar på kommentarer du får!
 11. Skriv hvem som har tatt bildene dere bruker! Bloggskikk er viktig.

Har du noen gode tips?

 

2 dager uten blogging!

Jeg har vært syk de siste dagene og har ikke hatt overskudd til å blogge. Jeg kommer sterkere tilbake i morgen. Har faktisk skrevet ferdig et innlegg som publiseres når jeg er på jobb :)

Ellers så er det å slappe av som har vært i fokus i dag!

Synd det med Michael Jackson er død, men ingen overraskelse!

 

Infocare

Nå sitter jeg på Infocare i Kristiansand og skriver bloggpost. Er på utplassering og på besøk hos Magnus som jeg gikk i klasse med på IKT. Det er egentlig ikke så mye å gjøre men det er beldig interessant og vite hva de driver med. Det er i hovedsak Telefonsupport.

De har noen ville skjermer. Sony 20,1″ widescreen som kan stå på høykant. Noe som er veldig greit når en surfer feks: leisegang.no og vg.no og andre websider.

Skal på Clas Ohlson seinere å antageilg kjøpe meg en USB hub.
Ellers så er det snart helg og da skal det slappes av å så er det jo tacofest på Ungdomslaget på lørdag.

 

Ny blogg…

I dag har jeg satt opp et nytt bloggsystem. Det er WordPress som er blogmotoren og denne kjøres inne i Joomla. Dette er genialt fordi at Joomla har ikke noe godt bloggverktøy som jeg har funnet og WordPress er et meget bra bloggverktøy.

Det er så vanvittig herlig å være kvitt Joomla bloggen. Den var rett og slett fattig. Nå har jeg en wordpress blogg med en hel del andre sider i joomla og det er mere gunstig enn å kjøre masse statiske sider i wordpress.

Så nå har jeg mulighet til å blogge mere fordi det ikke er så mye stress å blogge…

Bloggen er oppegående men nå må jeg bare finne ut av hvordan jeg skal legge inn bildene på nytt på en enkel måte. Det kan sikkert ta litt tid å bli DRIT kjedelig!!
Men noe må jeg jo lide når jeg oppgraderer.

Begynner å bli lei av å finne en løsning som kan hente de gamle formatet som jeg la til bildene med… det ser desverre ut som om at jeg må legge de inn mauelt. med ‘er inni :-(

 

Avslutning på KVS – Stressende men gøy

I dag har vært en passe stressende da. Klokka 08 når jeg var på vei ut i bilen så ville den ikke starte etter ca 30 minutter fikk jeg endelig start på den! Det var ganske kjipt!

Når jeg hadde kommet meg på jobb skulle jeg ringe Jan Kristian men dette funka dårlig for jeg fikk bare opptatt og jeg ringte mange ganger! Når jeg endelig fikk kontakt sånn i 1215 tiden for han skulle se på folderen til lkul… så kjørte jeg opp i kirka for å snakke med han… Han var fornøyd med den og vi fant ut at vi kunne sende denne til trykk…

Det høres jo lett ut å sende den til trykk, men når dokumentene er totalt 180 MB så er det ikke så lett. Så jeg prøvde å laste de opp på nettet men han klarte ikke å laste de ned. Til slutt ble det til at jeg kjørte ut til farsund klokka 4 for å levere den til han på CD. Dette gikk greit. Snakka vi om størrelsen og den kunne ikke være så liten hvis de skulle brette den for oss. Så da må vi kanskje gjøre den opp til CD hefte størrelse.

I kveld var det juleavslutning på KVS.. Det var knall. God mat og kaker. Underholdning i Gymsalen hvor jeg styrte lyden :D.

Etter gymsalen så jeg faktisk min første episode av «frustrerte fruer» sesong 2…
Det var sånn passe bra.

Ettter dette tok vi turen litt rundt på internatene og vi stoppa vist hos Ingri og Ingrid. Der var jeg og marius til ca 0150… Var knall det, viktig å være våken lenge siste dag på skolen. Desverre så jobber jeg og har ikke ferie så dagen i morra kommer nok til å bli ganske fæl.

Nå har jeg akkurat brukt ca 10 min på å skrive denne fantastiske bloggposten om hva som har skjedd i mitt lille liv i dag!

Takker alle for en fin kveld!

 

Lenge siden sist…

Jeg fant ut her om dagen at det var litt lenge siden jeg har blogget sist… Jeg har egentlig vært ganske opptatt. Egentlig så er jeg helt ferdig når jeg kommer hjem fra jobb og det blir en del soving på sofaen. Det er jo ikke akkurat bra heller da for da får jeg ikke sove på kvelden…. og det suger mere enn noen kan ane. Det blir ofte både 1og 2 før jeg sovner. Dette er ikke bra, må begynne å legge med tidligere og ikke være oppe så lenge…

Har begynt å tenke på sånne ting jeg skal prøve å holde til neste år:

1: Legge med senest midnatt
2: Spise mindre godteri og drikke mindre brus
3: Begynne å trene litt…
4: Bruke mere ting på de viktige tingene i livet.

 

Konge med blog

Nå har jeg teste blog i ca 1 uke og det er ikke så tragiskt som jeg trodde.

Join me next time on this blog!

Stikkord