Harry Potter og Dødstalismanene – Del 1

Jeg er kanskje ikke den du tenker på som fan av Harry Potter men det er jeg. Kanskje ikke den mest ekstreme som kler meg ut som han og sover i sovepose i 3 uker før premiæren for å komme først inn. Jeg liker filmene og synes de er bra lagd. Har og samlingen i hylla hjemme. Og jeg kommer antagelig til å få denne siste og i hylla på sikt.

Jeg vet ikke akkurat hva som skjer i denne siste filmen, men jeg ser frem til det. Det er litt gøy å gå på kino uten å ha lest noe om filmen.

Har du eller skal du se filmen?

 

Langfredag, den lengste dagen i historien!

Dette må ha vært den lengste dagen i historien, uten tvil. Jesus ble pint og slått. Det må ha vært helt forferdelig.

Ut på dagen så ble han spikrett opp på et kors og hengt.

Det har gitt oss evig liv!

Uten Pontius Pilatus og alle de som snakket stygt om Jesus for nesten to tusen år siden så hadde vi ikke kommet til himmelen.

Hvis du ikke har sett The Passion of the Christ så anbefaler jeg deg å se den!

Vanvittig sterk film å se!

Lukas 23, 26-49
Så førte de ham bort. På veien grep de tak i en mann som kom inn fra landet, Simon fra Kyréne. De la korset på ham for at han skulle bære det etter Jesus.

En stor folkemengde fulgte med, blant dem mange kvinner som jamret og gråt over ham. Men Jesus snudde seg mot dem og sa: «Jerusalems døtre! Gråt ikke over meg, men gråt over dere selv og barna deres. For det kommer dager da folk skal si: ‘Lykkelige er de barnløse, de morsliv som ikke fødte, og de bryst som ikke ga die!’ Da skal de si til fjellene: ‘Fall over oss!’ og til haugene: ‘Skjul oss!’ For gjør de slik med det grønne treet, hvordan skal det da gå med det tørre?»

Også to andre forbrytere ble ført bort for å bli henrettet sammen med ham. Og da de kom til det stedet som heter Hodeskallen, korsfestet de både ham og forbryterne der, den ene på høyre side av ham og den andre på venstre.[Men Jesus sa: «Far, tilgi dem, for de vet ikke hva de gjør.»] Så kastet de lodd om klærne hans og delte dem mellom seg. Folket sto og så på, men rådsherrene hånte ham. «Andre har han frelst,» sa de, «la ham nå frelse seg selv dersom han er Guds Messias, den utvalgte!» Også soldatene hånte ham. De kom og rakte eddikvin opp til ham og sa: «Er du jødenes konge, så frels deg selv!» For det var satt en innskrift over ham: «Dette er jødenes konge.»

En av forbryterne som hang der, spottet ham også og sa: «Er ikke du Messias? Frels da deg selv og oss!» Men den andre irettesatte ham og sa: «Frykter du ikke Gud, enda du har samme dom over deg? For oss er dommen rettferdig, vi får bare igjen for det vi har gjort. Men han har ikke gjort noe galt.» Så sa han: «Jesus, husk på meg når du kommer i ditt rike!» Jesus svarte: «Sannelig, jeg sier deg: I dag skal du være med meg i paradis.»

Det var allerede omkring den sjette time. Da falt det et mørke over hele landet helt til den niende time, for solen ble formørket. Forhenget i tempelet revnet etter midten, og Jesus ropte med høy røst: « Far, i dine hender overgir jeg min ånd!» Da han hadde sagt det, utåndet han.

Men da offiseren så det som hendte, priste han Gud og sa: «Denne mannen var sannelig rettferdig!» Og folkemassene som hadde samlet seg for å se på, slo seg for brystet da de så det som skjedde, og vendte hjemover. Men alle de som kjente ham, sto på avstand og så på. Blant dem var også de kvinnene som hadde fulgt ham fra Galilea.

 

Årsrapport 2009: Hva skjedde på bloggen

Året 2009 skrev jeg 209 bloggposter. Dette synes jeg er ganske greit antall. Det kunne vært flere men det kunne og vært færre. Jeg er fornøyd.

Nå vil jeg gi litt informasjon om året generelt.

Begynner med å ta hver måed for seg.

Januar begynte med en nedtur. Jeg synes at Jesus var fjern og lurte på hvor han var. Oppdaget en veldig dyktig pianist, David Sides.

Februar lurte jeg på hvor du er i livet ditt, touchet innom abortspørsmålet, delte at jeg skulle til Colombia og til New York og lurte på om du blogger.

Mars var jeg i Colombia, kom hjem og skrev en ganske detaljert reiserapport, tok bilder av årets første blomster, lagde min føste videoblogg om naboklagen.

April var måneden naboklagene fortsatte, Politiet ringte!, jeg holdt på å anmelde naboen for trakassering, fant en morsom video om noen selvlysende folk, skrev om bloggskikk og kom på NRK i beste sendetid i programmet 330 svadronen.

I Mai tilegnet jeg meg ny kunnskap, hadde min mest produktive dag, Rybak vant Melodi Grand Prix for de som ikke viste det.

Juni skrev jeg litt om Kongen, Kjersti og Bjørnar giftet seg! Jeg var på pressevisningen til Upperdog under Bloggcamp, skrev en artikkel for Fædrelandsvennen om Skjærgårds.

Juli dekket jeg Skjærgårds for Fædrelandsvennen, intervjuet hovedartist Paul Colman på Skjærgårds skrev 11 tips for å bli en bedre blogger reiste på UL – ungLandsmøte og fant ut at Æ hatår å pakke!

August ble det tid til en liten oppsummering av UL ’09, lurte jeg på om du har på deg en maske, havnet på 12 plass på blogglisten lurte på når ble sex en menneskerett?, skrev 21 bloggtips.

September ble det hyttekjøp, tok bilde av rommet mitt, beviste at jeg kan bake, Scrabble er et kult spill, kjøpte meg sykkel og vant en kul film med Lego.

Oktober var jeg i Triggermag, besøkte Arne Christian på Ås, skrev litt om hvordan jeg opplever migrene, og reiste til Trondheim for første gang.

November lurte jeg på når du sist oppmuntret noen, endret hovedadressen fra UDYR.com til leisegang.no, jeg fikk ny jobb, Jesus holder deg oppe når du ikke orker.

Desember lurte jeg på hva du mener om advent og hva du mener om banning, fant en nydelig sang, var på riksdekkende radio NRK P1, her er innlegget jeg leste på radio, Jesus hadde bursdag og jeg feiret nyttårsaften med venner her hjemme.

De 10 mest leste postene i 2009 var:

 1. Tidenes bursdagsfeiring
 2. Blogger du?
 3. Reiserapport: Colombia & New York
 4. Colombia & New York here I come!
 5. Fin sang av Taylor Swift
 6. Bloggskikk, hotlinking og kommentarer
 7. Har du på deg en maske?
 8. Naboklage
 9. Pølsebrød
 10. Melodi Grand Prix

Mest kommenterte bloggposter 2009:

 1. Blogger du? (90)
 2. Har du på deg en maske? (32)
 3. Naboklage (20)
 4. Banner du mye? (14)
 5. Reiserapport: Colombia & New York (11)
 6. Bloggskikk, hotlinking og kommentarer (11)
 7. Når ble sex en menneskerett? (11)
 8. BARTEBYEN! here i come! (11)
 9. Pølsebrød (10)
 10. Hvor er Jesus? (9)

Noen tips til hva jeg kan gjøre og skrive om på bloggen i 2010?

 

Upperdog en god norsk film

Dette kan jeg ikke stå inne for. Filmen suger. Gå på kino og se selv! Neida. Filmen var veldig bra! Det handler om 2 små barn som blir adoptert til Norge, men vokser opp i forskjellige hjem. Hvis du vil lese mere om handingen i filmen så finner du det på upperdog.no

Foto: upperdog.no

Foto: upperdog.no

Jeg var på førpremiere på filmen i dag ca kl 14. Pressen har enda ikke sett filmen og har ikke peiling enda :)

Filmen kommer ikke på kino før i slutten av august, men skal være åpningsfilm på Filmfestivalen i Haugesund til 23. august. Vi fikk og en dvd som heter Vinterkyss. Kristoffer Joner spiller i den. Har ikke sett den enda, men håper på at den er bra.

 

Flywheel en annerledes film

flywheelFlywheel er absolutt en annerledes film enn det du ser daglig (du ser kanskje ikke film daglig, men du skjønner hva jeg mener) Filmen handler om bilselgeren Jay Austin som selger bruktbiler til overpris. En dag så endrer dette seg og for å finne ut hva som skjer så anbefaler jeg deg å se filmen :)

Ellers så så jeg filmen med Liv, Rune og Even :) Spiste pizza og koste meg :)

Stikkord

 

Mannen bak stemmen

Du har garrantert hørt denne mannen sin stemme før! Har du IKKE det så har du virkelig ikke sett mye film. Han har hatt voiceover på over 5000 hollywood filmer og i 750.000 reklamefilmer!!!

Under kommer litt av historien om mannen!

 

Kino og sosialt samvær

I dag har jeg vært på kino med Magnus og så den nye Batman filmen The Dark Knight. Har ikke sett noen av Batmanfilmene før men må si at det var en bra action film. Magnus og meg satt å lo en del da! Kanskje litt på feil plasser til tider. Anbefaler alle som ikke har sett filmen om å se den!

Etter kinoen var ferdig var jeg hjemme hos Kenneth og Halvard. VI satt å snakka og var sosiale og satt til slutt på filmen Enemy at the Gates. Veldig bra film som handler om russere og tyskere i Stalingrad. Følger en russisk snikskytter.

Etter filmen le det litt mere snakking før jeg tok turen hjemover. Nå er klokka etter leggetid. God natt!

http://www.youtube.com/watch?v=yOzHorG2km0

 

The Condemned

Filmen handler om en gruppe dødsdømte fanger får en sjanse til frihet, men det er kun en person som vil fådet, og for å få den så må de andre dø. De blir sendt ut til en øde øy, og ikke nok med at de må drepe hverandre. Alt dette blir filmet og sendt som betalings-tv.

Slutten er egentlig det beste. Hvor langt skal en dra det? Er det noen grense? Når kommer dette i virkeligheten?

 

Bryan Adams – Never Let Go

Can you lay your life down, so a stranger can live?
Can you take what you need, but take less than you give?
Could you close every day, without the glory and fame?
Could you hold your head high, when no one knows your name?

Denne sangen er bare helt fantastisk fin. Her er den hentet fra filmen «The Guardian. Skikkelig bra film med Kevin Costner(Som vanlig!)

Ashton Kutcher og Kevin Costner spiller bra. Synes at det er uvanlig å se Ashton seriøs, men han passer det egentlig ganske godt.

http://www.youtube.com/watch?v=5hkFRdF3wJs

Can you lay your life down so a stranger can live?
Can you take what you need but take less than you give?
Can you close every day without the glory and fame?
Could you hold your head high when no one knows your name?

That’s how legends are made, at least that’s what they say.

We say goodbye, but never let go
We live we die, cuz you can’t save every soul.
Gotta take every chance to
show that you’re the kinda man who
Will never look back, never look down,
and never let go

Can you loose everything you ever had planned?
Can you sit down again, and play another hand?
Could you risk every thing, for the chance of being alone?
Under pressure find the grace, or would you come undone.

That’s how legends are made, at least that’s what they say.

We say goodbye, but never let go
We live we die, cuz you can’t save every soul.
Gotta take every chance to
show that you’re the kinda man who
Will never look back, never look down,
and never let go

Never let go

Gotta take every chance to
show that you’re the kinda man who
Will never look back, never look down,
and never let go
Never let go
Never let go
Never let go
We say goodbye, but never let go
We live we die, cuz you can’t save every soul.
Gotta take every chance to
show that you’re the kinda man who
Will never look back, never look down,
and never let go
Will never look back, never look down
and never let go

Never let go

Stikkord

 

Filmkveld

I kveld så hadde vi en liten filmkveld. Sosialt og koselig. En del filmer ble sett. «Walking Tall», «Welcome To The Jungle», «Bodyguard» og «Topgun» var noen av de.

Det ble seint å så ble det tidlig.

Nå må jeg legge meg for å få noe ut av resten av denne herlige lørdagen. Seinere i kveld så er det «Gourmetkveld». Regner med at det blir bra!

Stikkord

 

Min helg…(spennende tittel)

Var nettopp en innom kontoret og viste meg hvordan man i teorien utetter en do! Egentlig ikke det man føler å høre på en mandags morra med alt som hører med det. Han driver å tar på den som skal ned i doen og forklarer hvordan man fester drillen på den. Ganske udelikat. Er egentli så trøtt at jeg er kvalm, går det ann?

I hvertfall. I helgen så har jeg egentlig gjort litt av hvert:

Fredag:

Var å badet i det herlige badelandet. Kjempekoselig. Dere som ikke har vært der før må fillen meg komme dere til Lyngdal å få badet litt! Så bar det med på øvelsen med UK:Glorius i Misjonen. PGA Odd Inge spiller trommer der og vi skulle egentlig se fillm etter øvelsen på KVS og så på konsert på Jonas B, men som vanlig så blir det endring i planer og det ble ikke film. Pizza på Jonas B og konsert med blant annet Vetle og Lars Jakob pluss 4 andre deriblant en Lyngdøl. Så bar det veien hjem til meg og film. Der sovna de fleste ganske fort så det ble ikke så mye film.

Lørdag:
Lørdag begynte egentlig ganske sein. Våkna mange ganger men stod ikke opp før i 2 tiden. Fytti å herlig det er å sove i helga! Elsker helg! Så bar det ned på KVS for å klippe meg! Ja jeg har ca 1 CM! hår igjen på hodet nå! Hadde egentlig hanekam men den fjernet jeg etter ca 3 timer! Synes ikke akkurat at det passet på meg!

Når jeg kom hjem fra KVS så lagde Anders(min samboer) hjemmelaget pizza!

Klokka SJU! skulle jeg egentlig møte i kirka på ungdomsgudstjeneste men jeg gadd rett og slett ikke gå opp før ca 1945 for jeg skulle hente Elisabeth på KVS. Det var faktisk veldig bra gudstjeneste! Tenkoret sang og alle 2 lovsangsteamene var sammenslått og sang en del lovsanger.

Ungdomslaget begynte ikke før klokka 22 på lørdag og så skulle jeg bort på Knøtten med noen og der traff jeg Heim og Jan Kåre(Broder Kåre). Han savnet Lyngdal så mye at han måtte bare hjem. Skikkelig koselig å treffe han igjen! Han går forresten på bibelskole i Danmark!

Etter ALT dette så bar det ned på KVS der fant vi (meg og Odd Inge) til slutt Laila og Elisabet, eller Elisabeth prøvde å sove da. Så vi var egentlig bare med Laila. Hehe. Satt der og snakka til klokka ble sånn ca litt over halv 2. Så gikk jeg hjem og la meg. Var egentlig ganske trøtt da!

Søndag:
Søndagen begynte heller ikke før ca 2. Da var det å spise litt restepizza og slappe av på sofaen førAnders kom hjem og jeg lagde middag. Fikk og besøk av Danny og Odd Inge og de spise med oss.

Etter middag hastet jeg meg opp i Misjonen der VOX skulle ha 10 års jubileumskonsert. Den var skikkelig bra og varte ca 1,5 timer! Mange kjente og ukjente sanger der ja.

Klarte å forville meg ned på KVS etterpå (BOMBE!) og der fór turen innom Kristin. Der så vi (Kristin, Odd Inge, Marthe, Hilde, Lise og meg (noen kom og gikk. )) Vi så Gladiatoren. Skikkelig bra film. Etterpå bar det hjem rett i seng, men fikk ikke sove før godt etter 2! Fytti å kjedelig å ligge å ikke få sove.

Prøve å summere helgen ganske kort nå egentlig! hehe :)

 

Tarzan – Intro

http://www.youtube.com/watch?v=y8yhvFILu2M

Skjebnen vandrer sine egne veier
To liv, tilhørighet
Velg din vei i kjærlighet
Som bare hjertet vet
Et paradis på ukjent sted
En verden uten fortred
Et enkelt liv, et liv i fred

Løvet visker under nakne føtter
To liv, tilhørighet
Velg din vei i kjærlighet
Som bare hjertet vet
Her under trærnes dunkle tak
Solens stråler leker med
Et enkelt liv, et liv i fred

Løft ditt hode, aksle din bør
Styrke det har du i deg
Og bygg din borg vit hva du gjør
Tiden som kommer blir farlig,
far varlig frem

Helt uten ord er moders gråt
Helt uten ord et sinn i sorg
En drøm som brast, en fallen borg
Et sted finnes et håp som kaller
To liv, tilhørighet
Velg din vei i kjærlighet
Som bare hjertet vet

Stikkord

 

The DaVinci Code

I går satt vi en gjeng (Meg, Linda, Line, Bjørg, Hilde, Ina og Odd Inge) fra venstre mot høyre…

Den filmen var skikkelig spennende altså. Oi nå sluttet jeg en setning med altså. Oi enda en gang… Uansett. Jeg satt jo så anspent at jeg ble sliten av å se den filmen. Sist gang jeg var så anspent så jeg på ubåtfilm.

Jeg er jo ikke helt enig i alt det som Dan Brown har skrevet da, men det var en bra film.
DaVinci koden er absolutt en film du bør se.

Stikkord