5 WordPress tips

1. Endre standardlenkene på bildene

Hvis du går til denne adressen: http://dinblogg.no/wp-admin/options.php så kan du se alle innstillingene i WordPress. Der finnes det en innstilling som heter image_default_link_type den styrer om du skal komme til filen, vedlegget eller posten. Skriv inn post for å lenke til posten.

options-page

Du kan enkelt sette justering(venstre, sentrert eller høyre) lenketype og standard størrelse på bildene enkelt. Da kan du bruke koden under og legge den i functions.php i temamappen din.

function default_image_upload_settings() {

	update_option('image_default_align', 'center' );
	update_option('image_default_link_type', 'none' );
	update_option('image_default_size', 'large' );
}
add_action('after_setup_theme', 'default_image_upload_settings);

… 

 

Spam bekjemping

Nå har jeg installert reCAPTCHA. Dette gjør at du må skrive inn 2 ord for å få lov til å kommetere noen av mine innlegg. Håper ikke dette er for mye stress, men jeg var lei av å få 100 kommentarer om dagen som var søppel.

reCAPTCHA tar ord fra bøker som skal digitalisere og bevares. Og med dette arbeidet så får de gjort ca 60 milioner bilder hver dag det tilsvarer 19 årsverk hver dag! Den gid deg 1 kjent ord og 1 ukjent og så hvis du skriver det kjente rett så går det gjennom og det ukjente sammenligner den med andre som har fått samme ordet.

Stikkord

 

20.000 spamkommentarer

Siden bloggens begynnelse så har jeg klart å få svimlende 20.000 spamkommentarer. Dette er bare sinnsykt mye!


Bør jeg føle meg heldig? Lykkedag?

 

Spam kommentarer

I den siste tiden så har bloggen min blir overøst av spamkommentarer, noe jeg regner med at de fleste blogger blir for tiden. Derfor har jeg gjort slik at man må skrive et «kodeord» for at kommentaren skal bli postet. Alle som skriver en kommentar for første gang vil ikke få den vist med en gang men den blir lagt i kø for å bli lagt ut. Etter at du har fått en kommentar godkjent vil de neste kommentarene du skriver bli postet automatisk.

Stikkord

 

Ferien er over

Nå er ferien over og jeg sitter her på jobb og «jobber» er litt sinna pga ALLTID så er det noe som ikke virker etter ferier…

For min del så er det det at jeg ikke har fått mail siden 12.07.06! dvs hele ferien! og jeg pleier å få i hvertfall 5 mail om dagen! i tillegg til masse SPAM!

Nå er og HELE telefonen nede! det er kjipt det! ingenting funker og jeg klarer ikke å fikse det! Så det ser ut sm at jeg må ringe til Sønnico å få de til å komme ned og kanskje må de sette inn en ny sentral!!! Det håper jeg de gjør…for den vi har er ikke noe bra…bare problemer!

Når jeg kom så blinket det rødt på stemplingsmaskinen. Serveren var nede pga strømbrudd. Og de 4 andre serverene var og nede pga det hadde vært strømbrudd og UPSen vår er ikke stor nok!

Kan dere skjønne at det ikke er gøy å komme på jobb etter ferie?