5 WordPress tips

1. Endre standardlenkene på bildene

Hvis du går til denne adressen: http://dinblogg.no/wp-admin/options.php så kan du se alle innstillingene i WordPress. Der finnes det en innstilling som heter image_default_link_type den styrer om du skal komme til filen, vedlegget eller posten. Skriv inn post for å lenke til posten.

options-page

Du kan enkelt sette justering(venstre, sentrert eller høyre) lenketype og standard størrelse på bildene enkelt. Da kan du bruke koden under og legge den i functions.php i temamappen din.

function default_image_upload_settings() {

	update_option('image_default_align', 'center' );
	update_option('image_default_link_type', 'none' );
	update_option('image_default_size', 'large' );
}
add_action('after_setup_theme', 'default_image_upload_settings);

2. Bruk Google Analytics

Google Analytics verktøyet er gull verdt. Det sier deg MYE om hvordan siden din blir brukt. Hvilke sider som de lander på og hvor de klikker seg videre. Du kan se hvor i verden de besøkende kommer fra og hva de har søkt på for å komme til din side.

Du kan registrere deg gratis på Google for å få deg Analytics. Det er enkelt og tar ikke lang tid. Anbefaler utvidelsen Google Analyticator for å se statistikken i WordPress.

Jeg bruker Google Analytics og et eget innstikk for å se statistikken min. Det heter WordPress Statistics enkelt og greit, men vil du ha det beste som er til WordPress anbefaler jeg SlimStat.

google-analytics

3. Pinterestknapp for bilder

Denne pluginen legger til en Pinterestknapp på alle bilder større enn 200px på bloggen din. Den fader ut bildet og legger knappen over når du holder muspekeren over bildet. Dette gjør at det blir enklere å se at det «skjer» noe. Du kan også velge hvor knappen skal vises. Du kan se dette ved å holde over et av bildene her på bloggen.

Vil du ha denne funksjonen anbefaler jeg deg å laste ned Pinterest Pin It Button For Images.

4. Lazy Load

Lazy load er en funksjon som gjør at bildene ikke lastes inn før bildet skal vises på siden. Dette er veldig aktuelt for deg som har mange bilder på forsiden og mange innlegg. Da lastes bare bilder «der du ser» og ikke alle 30 bildene lengre ned før du faktisk trenger de. Dette gjør at lastingen går fortere på mobile enheter.

BJ Lazy Load er laget av Bjørn Johansen.

5. Er du plaget med spam?

Hvis du er plaget med mange kommentarer på bloggen din som er spam er det flere ting du kan gjøre. Noe av det mest effektive er å aktivere utvidelsen Akismet som automatisk merker spam og sender det til useriøst. Dette innstikket har stoppet over 45.000 spamkommentarer her på leisegang.no.

En annen ting du kan gjøre er å gå til Innstillinger ->Diskusjon ->Moderering av kommentarer og sett innstillingen til 2. Da vil alle kommentarer med mere enn 2 lenker havne i moderasjonskøen.

Du kan og legge dette til i functions.php i temamappen din.

function unset_url_field($fields){
if(isset($fields['url']))
unset($fields['url']);
return $fields;
}
add_filter('comment_form_default_fields', 'unset_url_field');

 

Har du noen gode tips til WordPress?

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.