How to build a CWP Module

In this guide i am going to explain how to create a new module in CWP

The meny item under plugins are added in the file located at /usr/local/cwpsrv/htdocs/resources/admin/include/3rdparty.php it holds the actual text displayed under plugins.

In this guilde we are going to make a module for bandwidth statistics.

We need to add the following code to the 3rdparty.php file

After we have added the menu item its time to add the files needed to run the functions for getting the bandwidth statistics. In the code above it uses «?module=vnstat» as the plugin name/url.
You have to go to /usr/local/cwpsrv/htdocs/resources/admin/modules and add the file vnstat.php in that folder. The content i chose to use in that file are the following code.

                         
<noscript>
<li class="custom-menu"> <!-- this class "custom-menu" was added so you can remove the Developer Menu easily if you want -->
    <a href="index.php?module=vnstat"><span class="icon16 icomoon-icon-arrow-right-3"></span>Bandwidth Statistics</a>
</li>
</noscript>
<script type="text/javascript">
    $(document).ready(function() {
        var newButtons = ''
        +' <li>'
        +' <a href="?module=vnstat"><span aria-hidden="true" class="icon16 icomoon-icon-arrow-right-3"></span>Bandwidth Statistics</span></a>'
        +'</li>';
        $("ul#mn-15-sub").prepend(newButtons);
    });
</script>

That will add the Meny item under plugins. Now we need to create the functions to get the bandwidth statistics from the server. We are using vnstat for that. To install vnstat go to terminal and type

yum install vnstat

After that is installed open nano and the file vnstat.php

nano /usr/local/cwpsrv/htdocs/resources/admin/modules/vnstat.php

Add tthis content to the file

<?php
if ( !isset( $include_path ) )
{
  echo "invalid access";
  exit( );
}

$vnstat1 = shell_exec("vnstat");
$vnstat2 = shell_exec("vnstat -t");
$vnstat3 = shell_exec("vnstat -5");
$vnstat4 = shell_exec("vnstat -hg");
$vnstat5 = shell_exec("vnstat -h");
$vnstat6 = shell_exec("vnstat -d");
$vnstat7 = shell_exec("vnstat -m");
echo "<h2>Bandwidth Statistics</h2><pre>".$vnstat1."</pre>";
echo "<br><br>";
echo "<h2>Bandwidth Top</h2><pre>".$vnstat2."</pre>";
echo "<br><br>";
echo "<h2>Bandwidth 5-Minutes</h2><pre>".$vnstat3."</pre>";
echo "<br><br>";
echo "<h2>Bandwidth Hourly Graph</h2><pre>".$vnstat4."</pre>";
echo "<br><br>";
echo "<h2>Bandwidth Hourly</h2><pre>".$vnstat5."</pre>";
echo "<br><br>";
echo "<h2>Bandwidth Daily</h2><pre>".$vnstat6."</pre>";
echo "<br><br>";
echo "<h2>Bandwidth Monthly</h2><pre>".$vnstat7."</pre>";
?>

Now open the CWP Admin and it will look something like this

That aall you have to do. Follo me to get more update and functions like this.

 

Hvordan fikse: Feil: klarte ikke å etablere databasetilkobling I wordpress

Vi har vel alle sett denne ved en eller annen sammenheng når man jobber med WordPress eller har surfet på nettet en stund. 

Feil med å etablere en databaseforbindelse er en av de problemene som kan skyldes mange årsaker. 

Som WordPress nybegynner kan dette være veldig frustrerende spesielt når det skjer på egenhånd uten at du har endret noe. I denne artikkelen vil vi vise deg hvordan du løser feilen som oppretter en databaseforbindelse i WordPress, ved å lage en liste over løsninger på ett sted.

Merk: Før du gjør noen endringer i databasen, må du kontrollere at du har tilstrekkelig sikkerhetskopi!

Hvorfor får du denne feilen?

Kort sagt, du får denne feilen fordi WordPress ikke klarer å opprette en databaseforbindelse. Hva grunnen til at WordPress ikke kan etablere en databasetilkobling er varierende. 

 • Det kan være at databasens påloggingsinformasjon er feil eller har blitt endret. 
 • Det kan være at databaseserveren din ikke svarer. 
 • Det kan være at databasen din har blitt skadet.

Min erfaring er at flertallet av ganger denne feilen kommer er på grunn av en eller annen slags serverfeil, men det kan også være andre faktorer. La oss ta en titt på hvordan man går fram for å feilsøke dette problemet.

Oppstår problemet for / wp-admin / også?

Første ting du bør gjøre er å sørge for at du får den samme feilen på både forsiden av nettsiden og i administrasjonen av nettstedet (wp-admin). Hvis feilmeldingen er den samme på begge sidene «Feil med å opprette en databaseforbindelse», fortsett til neste trinn. Hvis du får en annen feil på wp-admin, for eksempel noe som «En eller flere databasetabeller er utilgjengelige. Databasen må kanskje repareres «, da må du reparere databasen.

Du kan gjøre dette ved å legge til følgende linje i wp-config.php-filen. Legg til det like før: «/* That’s all, stop editing! Happy blogging. */» linjen i wp-config.php.

define('WP_ALLOW_REPAIR', true);

Når du har gjort dette, kan du se innstillingene ved å besøke denne siden: https://www.dittnettsted.no/wp-admin/maint/repair.php

Husk at brukeren ikke trenger å være logget inn for å få tilgang til denne funksjonaliteten når denne definisjonen er angitt. Dette skyldes at hovedintensjonen er å reparere en ødelagt database. Brukere kan ofte ikke logge inn når databasen er skadet. Så når du er ferdig med å reparere og optimalisere databasen, sørg for å fjerne dette fra wp-config.php.

Hvis denne reparasjonen ikke løste problemet, eller hvis du har problemer med å kjøre reparasjonen, fortsett å lese denne artikkelen som du kanskje finner en annen løsning på problemet.

Kontrollerer WP-Config-filen

wp-config.php er trolig den mest viktigste enkeltfilen i hele WordPress-installasjonen. Her spesifiserer du detaljene for WordPress for å koble til databasen. Hvis du har endret root-passordet ditt eller passordet til databasen, må du også endre denne filen. Første ting du alltid bør sjekke er om alt i din wp-config.php-fil er det samme som på webhotellet/serveren din.

define('DB_NAME', 'database-name'); 
define('DB_USER', 'database-username'); 
define('DB_PASSWORD', 'database-password'); 
define('DB_HOST', 'localhost');

Hvis alt i denne filen er riktig (pass på at du ser etter typoer), så er det å anta at det er noe galt i serverenden.

Sjekk webserveren din (MySQL Server)

Ofte vil du legge merke til denne feilen med problemer med å koble til databasen når nettstedet ditt får mer trafikk enn det serveren takler. I utgangspunktet klarer serveren din ikke å håndtere belastningen (spesielt når du er på delt hosting). Nettstedet ditt vil bli veldig sakte, og for noen brukere kan du selv sende ut feilen. Så det beste du bør gjøre er å komme på telefon eller livechat med din hosting leverandør og spørre om din MySQL-server er oppe eller nede.

For de brukerne som vil teste om MySQL-serveren kjører, kan du gjøre dette på flere måter. Test andre nettsteder på samme server for å se om de har problemet. Hvis de også får den samme feilen, så er det absolutt noe feil med MySQL-serveren. Hvis du ikke har noe annet nettsted på den samme serveren, går du ganske enkelt til cPanel og prøver å få tilgang til phpMyAdmin og koble til databasen. Hvis du kan koble til, må du verifisere om databasebrukeren din har tilstrekkelig tillatelse. Opprett en ny fil kalt tilkobling.php og lim inn følgende kode i den:

<?php
$link = mysqli_connect('localhost', 'username', 'password');
if (!$link) {
die('Could not connect: ' . mysqli_error());
}
echo 'Connected successfully';
mysqli_close($link);
?>

Pass på at du erstatter brukernavnet og passordet. Hvis scriptet klarer å koble til, betyr det at brukeren din har tilstrekkelig tillatelse, og det er noe annet som er feil. Gå tilbake til wp-config.php-filen for å forsikre deg om at alt er riktig (sjekk igjen for typoer).

Hvis du ikke kan koble til databasen ved å gå til phpMyAdmin, vet du at det er noe med serveren din. Det betyr ikke nødvendigvis at MySQL-serveren er nede. Det kan bety at brukeren ikke har tilstrekkelig tillatelse.

Så hvis du får tilgang nektet feil i enten å koble til phpMyAdmin eller gjennom tilkobling.php resultater, bør du kontakte din leverandør umiddelbart for å få dem til å fikse det.

Jeg har lest på mange nettsteder at brukerne bare lastet opp en ny kopi av WordPress og det løste feilen. Husk da og IKKE erstatte uploads mappen din da ALLE bildene dine da vil bli slettet.

Det er og i skjeldne tilfeller at en plugin gir denne feilen. Da kan du endre navn på mappen «plugins» til for eksempel «plugins1» via FTP eller cPanel. Dette løser i noen tilfeller feilen.

Dette er en veldig frustrerende feil som kan ha mange årsaker og hver årsak har sin løsning. Hva har du prøvd som syntes å virke for deg? Jeg vil gjerneutvide denne ressursen, slik at andre ikke trenger å kaste bort så mye tid på å finne en løsning.

 

Ferien er over

Nå er ferien over og jeg sitter her på jobb og «jobber» er litt sinna pga ALLTID så er det noe som ikke virker etter ferier…

For min del så er det det at jeg ikke har fått mail siden 12.07.06! dvs hele ferien! og jeg pleier å få i hvertfall 5 mail om dagen! i tillegg til masse SPAM!

Nå er og HELE telefonen nede! det er kjipt det! ingenting funker og jeg klarer ikke å fikse det! Så det ser ut sm at jeg må ringe til Sønnico å få de til å komme ned og kanskje må de sette inn en ny sentral!!! Det håper jeg de gjør…for den vi har er ikke noe bra…bare problemer!

Når jeg kom så blinket det rødt på stemplingsmaskinen. Serveren var nede pga strømbrudd. Og de 4 andre serverene var og nede pga det hadde vært strømbrudd og UPSen vår er ikke stor nok!

Kan dere skjønne at det ikke er gøy å komme på jobb etter ferie?

 

Serverrom og klasserom

I dag har jeg satt opp resten av strømmen i klasserommet og så har elektrikeren vært på besøk. Han koblet en hel haug med stikkontakter i kabelkanalen, tror det ble 9 i klasserommet og 8 på serverrommet. Så nå er det god gang.

Skal sette opp enda en kabelkanal som jeg skal ha nettverk i ved switchen slik at det ikke er så vanvittig mange kabler som henger og slenger… HATER det. Kjipt at vi ikke fåt patchepanel på serverrommet… det hadde vært herlig og kjempegreit.

I går brukte jeg ca 100 meter med nettverkskabel til å strekke noen nettverkspunkter :D Det som var litt kjipt var at det ikke nok kabel så jeg bestilte liksågodt 300 meter til :D Det bør holde en liten stund.

Stikkord