Slutt med IntenseDebate

Jeg har å sluttet med IntenseDebate her på nettsiden fordi det gav meg ikke nok muligheter til å ha det akkurat sånn som jeg ville. Det var veldig enkelt med å besvare ting med ID men det var så mange ting som var galt med det. Det er pga WordPress fra versjon 2.7 støttet trådede kommentarer som standard og det er like lett som med ID.

Nå skal jeg legge til støtte for å logge inn med Twitter, Facebook og GoogleConnect hvis det går. Jeg har og skrevet nytt stilark (CSS) til kommentarskjemaet.

Noen andre ting du vil ha her på leisegang.no? Forresten…sjekk ut denne videoen!

 

Bloggskikk, hotlinking og kommentarer

Bloggskikk

Noe som plager meg og Thomas for tiden er at folk har dårlig bloggskikk. Hvis man skriver om noen så synes jeg at man SKAL linke til bloggen, helst bloggposten man skriver en kommentar til. Da vil de fleste få et «ping» på sin blogg om at noen har lenket til din post. Link til en du skriver om selv om du ikke liker bloggen hans/hennes.

Tar du og “låner” et blogginnlegg, bilde eller video fra noen er det bare rett og rimelig at du linker til dem. Forøvrig les Thomas sin artikkel angående bildebruk på internett.

Hotlinking

Jeg har i det siste funnet en del bilder som jeg jeg har tatt og som er her på bloggen blitt brukt på andre blogger. De har bare kopiert adressen til bildet. Å søke på bilder via google og så kopiere adressen til bilde og så lime inn i sin teksteditor på bilde blir da å «hotlinke» til et bilde. Du stjeler da båndbredde fra andre. Jeg er IKKE for dette.

Skal man gjøre dette på en ryddig måte så skal man lagre bildet lokalt og så laste det opp på sin egen blogg. Da er det viktig å kreditere den som har tatt bildet. Tar du et bilde fra min blogg som jeg har tatt/laget så lenk til det. Jeg har ikke noe i mot at du bruker bildene, men du skal linke tilbake til min blogg.

Det kan se slik ut:

Liten reklame på Times Square

Foto: Patrick Leisegang

Jeg synes at navnet skal lenkes for da kan personen som har tatt bilde se om noen har klikket på lenken og se selv at bildet hans/hennes er brukt. Det er en ryddig måte.

Det at du fant det på google er IKKE OK som kildehenvisning. Google bare henter ut bilder fra alle andre nettsider.

Jeg vet at jeg er dårlig til å gjøre dette. Og har ikke gjort det tidligere! Det skal jeg endre på og har begynt i det små :)

Kommentarer

Når du svarer på en kommentar gjør du det på din blogg eller går du til forfatteren av kommentarer velger den øverste posten og så skriver et svar der. Det er en ganske vanlig måte å svare på kommentarer. Den er SYKT uryddig! Tråden i «diskusjonen» er svært vanskelig å følge og jeg liker i grunnen ikke å få kommentarer som ikke omhandler posten i det hele tatt. Fint om du kommenterer men hold deg til «temaet» som posten tar opp. Du kan jo lenke til din post hvis du har skrevet et eget innlegg som tar opp samme emne, men ikke bare skriv «Fin blogg. Se min blogg her www.leisegang.no» Sånne kommentarer er slik man skriver i en «gjestebok» lignende post eller side.

Har du funksjon med trådede kommentarer så bruk den for all den er verdt. Har du ikke så kan du gjøre det slik,

@patrick Synes du kan roe deg litt nå med å si hva vi skal gjøre og ikke gjøre!

Hvis du vil skrive noe til meg som ikke har noe med noen av mine poster så skriv det i min gjestebok!

Inspirasjonen for dette innlegger er i hovedsak hentet fra min frustrasjon og fra Thomas.

 

6 nyttige WordPress tips

For noen av disse tipsene må du logge inn i phpMyAdmin og velge din WordPress database. Klikk på SQL knappen for å åpne SQL kommando vinduet. Lim inn koden under. Andre tips er PHP koder som blir brukt i tema filene dine.

 1. Resette admin passordet i wordpress. Bytt ut `admin` med ditt brukernavn.
  UPDATE `wp_users` SET `user_pass` = MD5('PASSWORD') WHERE `wp_users`.`user_login` =`admin` LIMIT 1;
 2. Endre epostadresse på folk som har kommentert, feks hvis du har endret epost.
  UPDATE `wp_comments` SET `comment_author_email` = REPLACE( comment_author_email, 'old-email@address.com', 'new-email@address.com' );
 3. For dette tipset trenger du ikke å logge inn i phpMyAdmin. Her åpner du footer.php filen i ditt tema (template) og legger denne koden inn en passende plass. Denne viser antall spørringer fra databasen. Veldig nyttig for å redusere antall spørringer fra databasen.
  <?php if (is_user_logged_in()) { ?>
  <?php echo get_num_queries(); ?> queries in < ?php timer_stop(1); ?> seconds.
  <?php } ?>
 4. For å legge til en «Endre/Edit» knapp i wordpress kan du bruke denne koden <?php edit_post_link(__("**Edit**"), ''); ?> vil du ha samme lenken på dine kommentarer bruker du denne koden <?php edit_comment_link(__("**Edit**"), ''); ?>
 5. Vil du vise dine tagger under postene bruker du denne koden <?php the_tags(); ?> eller denne koden hvis du vil styre hvor stor skrift de skal ha.<?php wp_tag_cloud('smallest=8&largest=36'); ?>
 6. For å få en lenke til den som legger igjen en kommentar åpner du comments.php og leter etter <?php the_author() ?> dette erstatter du med dette <?php the_author_link(); ?>

Håper disse tipsene kan hjelpe.

 

Overhaling av kommentarskjemaet

Nå er kommentarskjemaet ganske annerledes det er blitt innført AJAX noe som gjør at siden ikke trenger å laste på nytt for å vise kommentaren til deg. Du kan også få varslinger hvis noen skriver en kommentar etter deg. Kjekt å ha hvis det blir en diskusjon :)

Ellers så er det lagt inn en «Share This» knapp som gjør at du kan dele bloggposter på facebook eller legge de til din blogg +++ Utallige muligheter!

Har og lagt in en litt bedre meny på siden. Denne har støtte for undermenyer og det er nå lagt inn et par under galleri så slipper an å gå gjennom så mange sider for å kommer fram.

 

20.000 spamkommentarer

Siden bloggens begynnelse så har jeg klart å få svimlende 20.000 spamkommentarer. Dette er bare sinnsykt mye!


Bør jeg føle meg heldig? Lykkedag?

 

Oppdatering: 2004-11-16

Lenge siden sist. nå har jeg endelig fått fikset sånn at det går ann å kommentere på bloggen min :) endeli. var massse pes og stress.

Har lagt til siste kommentarer på venstresiden nederst men er ikke sikker om jeg skal ha den der. tenkte litt på å ha den på høyre siden men der er det så mye fra før av…. kom med forslag.

send inn kommentarer…

Stikkord