Bloggskikk, hotlinking og kommentarer

Bloggskikk

Noe som plager meg og Thomas for tiden er at folk har dårlig bloggskikk. Hvis man skriver om noen så synes jeg at man SKAL linke til bloggen, helst bloggposten man skriver en kommentar til. Da vil de fleste få et «ping» på sin blogg om at noen har lenket til din post. Link til en du skriver om selv om du ikke liker bloggen hans/hennes.

Tar du og “låner” et blogginnlegg, bilde eller video fra noen er det bare rett og rimelig at du linker til dem. Forøvrig les Thomas sin artikkel angående bildebruk på internett.

Hotlinking

Jeg har i det siste funnet en del bilder som jeg jeg har tatt og som er her på bloggen blitt brukt på andre blogger. De har bare kopiert adressen til bildet. Å søke på bilder via google og så kopiere adressen til bilde og så lime inn i sin teksteditor på bilde blir da å «hotlinke» til et bilde. Du stjeler da båndbredde fra andre. Jeg er IKKE for dette.

Skal man gjøre dette på en ryddig måte så skal man lagre bildet lokalt og så laste det opp på sin egen blogg. Da er det viktig å kreditere den som har tatt bildet. Tar du et bilde fra min blogg som jeg har tatt/laget så lenk til det. Jeg har ikke noe i mot at du bruker bildene, men du skal linke tilbake til min blogg.

Det kan se slik ut:

Liten reklame på Times Square

Foto: Patrick Leisegang

Jeg synes at navnet skal lenkes for da kan personen som har tatt bilde se om noen har klikket på lenken og se selv at bildet hans/hennes er brukt. Det er en ryddig måte.

Det at du fant det på google er IKKE OK som kildehenvisning. Google bare henter ut bilder fra alle andre nettsider.

Jeg vet at jeg er dårlig til å gjøre dette. Og har ikke gjort det tidligere! Det skal jeg endre på og har begynt i det små :)

Kommentarer

Når du svarer på en kommentar gjør du det på din blogg eller går du til forfatteren av kommentarer velger den øverste posten og så skriver et svar der. Det er en ganske vanlig måte å svare på kommentarer. Den er SYKT uryddig! Tråden i «diskusjonen» er svært vanskelig å følge og jeg liker i grunnen ikke å få kommentarer som ikke omhandler posten i det hele tatt. Fint om du kommenterer men hold deg til «temaet» som posten tar opp. Du kan jo lenke til din post hvis du har skrevet et eget innlegg som tar opp samme emne, men ikke bare skriv «Fin blogg. Se min blogg her www.leisegang.no» Sånne kommentarer er slik man skriver i en «gjestebok» lignende post eller side.

Har du funksjon med trådede kommentarer så bruk den for all den er verdt. Har du ikke så kan du gjøre det slik,

@patrick Synes du kan roe deg litt nå med å si hva vi skal gjøre og ikke gjøre!

Hvis du vil skrive noe til meg som ikke har noe med noen av mine poster så skriv det i min gjestebok!

Inspirasjonen for dette innlegger er i hovedsak hentet fra min frustrasjon og fra Thomas.