Hvordan bli kristen?

Kristen på kristenblogg.net ga meg en liten klage eller oppfordring som jeg vil ta det som. Jeg har ikke skrevet noe særlig om hvordan du blir kristen, eller frelst som noen sier. Jeg må bare legge meg helt flat her og si at det har jeg ikke skrevet så mye om, men nå kommer det!

Så hva vil det si å være en kristen? Og hva er det som skiller en kristen og en ikke-kristen? En kan gjøre gode gjerninger, en kan være snill og grei, men det som skiller en kristen fra en ikke-kristen er noe så enkelt at den kristne har Jesus.

Å bli kristen er ikke så vanskelig som du kanskje vil ha det til. Du trenger ikke å ha gjort masse ting. ALT er allerede gjort. Jesus gjorde ALT for oss på korset og med det han gjorde så trenger ikke du å gjøre noe. Tenk så fantastisk.

Det å være kristen vil egentlig si at du tror på Jesus og at han døde for dine synder og feil. Vi er perfekte i Guds øyne fordi han ser bare Jesus. Det er vårt forhold til Jesus som avgjør. Han er den eneste veien til Gud.

For å bli en kristen så må du bekjenne syndene dine og be om tilgivelse for det gale du har gjort.

Men dersom vi bekjenner våre synder, er han trofast og rettferdig, så han tilgir oss syndene og renser oss fra all urett. 1.Joh.1,9

Etter at du har bekjennt dine synder og bedt om tilgivelse så må du bekjenne at du tror på Gud. Og be han om han kan frelse deg.

Gud du elsket verden så mye at du gav din egen sønn for å dø for mine synder på et kors, så at alle dem som tror på Han vil ikke gå fortapt men ha et evig liv. Ditt Ord, Bibelen sier at vi er frelst av nåde gjennom tro som en gave i fra deg. Det er ingen ting jeg kan gjøre for å få meg fortjent til denne frelsen.

Jeg tror og bekjenner med min munn akkurat nå at Jesus Kristus er din sønn, han som kom for å frelse verden. Jeg tror at han bar min synd på korset ved at han døde og betalte prisen for min synd. Jeg tror også i mitt hjerte at du reiste ham opp fra de døde.

Jeg ber nå om tilgivelse for mine synder, og jeg bekjenner at Jesus er min Herre! I følge ditt Ord, Bibelen, er jeg nå frelst, blitt en kristen, og jeg vil tilbringe evigheten sammen med deg! Takk Gud, min far! Jeg er så takknemmelig! I Jesu navn, amen.

Du har nå bedt din første bønn og er nå en kristen!

Husk at det bygger ikke på følelser det å være kristen. Du er like mye kristen uansett om du har en skikkelig dårlig dag eller en skikkelig bra dag. Det viktige er å ta Jesus med i hverdagen.

Husk at Gud er bare god og elsker alle mennesker. Joh.3.16

 • Det er kun en vei til frelse og det er gjennom Jesus.
 • Det finnes ikke noe annet vi kan bli frelst av.
 • Vi kan heller ikke gjøre gjerninger for å bli frelst.
 • Alt vi kan gjøre er å kalle på Jesus og ville tilhøre han.

Det er nå det nye livet starter. Du er født på ny. Du er blitt et Guds barn. Dette er et faktum fordi Guds Ord sier det. Tusenvis av mennesker har opplevd dette før deg. Det har ikke så mye å gjøre med hva du tenker eller føler. Din frelse er ikke avhengig av dine tanker og følelser. Gud har talt til mennesker ved sitt Ord; Bibelen. Og Bibelen sier, at om du kommer til Ham, vil han frelse deg og føde deg på ny. Ditt nye liv er altså en realitet.

Det som kommer nå er veldig viktig. Finn deg en menighet, en cellegruppe eller huskirke. Et stort felleskap som du kan gå på møter og få god forkynnelse fra. Og like viktig er cellegruppen. Et lite felleskap som du og 7-8 andre deler fra livene sine. Deler ting som du har fått når du har lest i Bibelen og erfaringer og alt slikt. Det er veldig nyttig å få erfaringer fra andre så slipper du å havne i fellene selv.

 

13 thoughts on “Hvordan bli kristen?

 1. Dette var fine, enkle ord.
  Det er helt rett at man må bestemme seg for å tro og derfra jobbe videre. Vite at uansett så har man troen og er aldri alene mer.

 2. Fint innlegg, men jeg savner noe helt vesentlig: Troen kommer gjennom å lese/høre Ordet. Alt du skrev er riktig, men en blir ikke en kristen kun ved å bekjenne sine synder og å be. Du må høre Guds ord forkynt, eller lese Hans ord i Bibelen eller andre kristne bøker som forkynner evangeliet.

 3. Du skriver kjempebra, men kristenlivet er nok ikke min vei i livet.

  Stå på videre, det er nok veldig mange som får stort utbytte av å lese bloggen din!

  Hilsen Vikki :)

 4. Tilbaketråkk: reflectingworld
 5. Tilbaketråkk: Blogginnlegg 4 | K. André Haahjem
 6. Jeg reagerer litt på det andre bildet ditt, der homoseksuelle og abortleger blir satt i samme hjerte og fremstilt like ondt som tyver, løgnere, terrorister og overgripere. Er dette din personlige mening?

  I og med at bibelen aldri direkte har nevnt at homoseksualitet er galt, gjelder det samme for hvordan den nevner hvordan antallet mennesker øker UTEN å nevne at flere mennesker blir til uten om Eva og Adam? Altså: rettferdiggjør den incest?

  1. I følge bibelen så er det et liv fra første øyeblikk og med dette synet så blir da abort mord. Det står og at å leve i samliv med en mann/samme kjønn er synd. Dette må vi kristne bare forholde oss til. Synd er synd for Gud. Å lyve eller å ta abort er da likestilt.

   3 Mos 18,22:
   Du skal ikke ligge med en mann (meta arsenos ou koimêthêsê) slik som en ligger med en kvinne. Det er en styggedom

   3 Mos 20,13:
   Når en mann har omgang med en annen mann slik som en har omgang (meta arsenos koitên) med en kvinne, har de begge gjort en avskyelig gjerning. De skal dø; det hviler blodskyld på dem.

   1 Kor 6,9-11;
   Vet dere ikke at de som gjør urett, ikke skal arve Guds rike? Ta ikke feil! Verken de som lever i hor, avgudsdyrkere, ekteskapsbrytere eller menn som ligger med menn (arsenokoitai) eller lar seg bruke til dette (malakoi) verken tyver, pengegriske, drukkenbolter, spottere eller ransmenn skal arve Guds rike.

   Jeg synes bibelen sier nok om akkurat homofili.

   I en av Mosebøkene står det klart og tydelig at Kains hustru var ikke en datter av Adam og Eva. Kain dro hjemmefra, og reiste til et land langt unna, som Bibelen sier var plassert øst for Eden.

   Nei den rettferdiggjør ikke incest. 3. Mosebok kapittel 18 sier dette:

   6 Ingen av dere må røre ved en kvinne som han er i nær slekt med, og ha samleie med henne. Jeg er Herren. 7 Du skal ikke vanære din far ved å ha samleie med din mor. Hun er din mor; du skal ikke ha samleie med henne. 8 Du skal ikke ha samleie med din stemor; hun tilhører din far. 9 Du skal ikke ha samleie med din søster, som har samme far eller samme mor som du. Enten hun er født hjemme eller ute, skal du ikke ha samleie med henne. 10 Du skal ikke ha samleie med din sønnedatter eller din datterdatter; for dermed fører du skam over deg selv. 11 Du skal ikke ha samleie med din stemors datter som også er din fars datter; hun er din søster. 12 Du skal ikke ha samleie med din fars søster; hun er i nær slekt med din far. 13 Du skal ikke ha samleie med din mors søster; hun er i nær slekt med din mor. 14 Du skal ikke ha samleie med din farbrors kone; henne må du ikke komme for nær. Hun er din tante. 15 Du skal ikke ha samleie med din svigerdatter. Hun er din sønns kone; du skal ikke ha samleie med henne. 16 Du skal ikke ha samleie med din brors kone; hun tilhører din bror. 17 Du skal ikke ha samleie både med en kvinne og hennes datter. Heller ikke skal du ta hennes sønnedatter eller hennes datterdatter og ha samleie med dem; de er i nær slekt med henne. Det er skamløs ferd. 18 Du skal ikke ta din kones søster til medhustru og ha samleie med henne mens din kone lever; for da skaper du strid mellom dem.

   Hjalp dette deg litt?

   1. Det som står i Bibelen skal kunne tolkes utifra tiden vi lever i, og hvem man er. Bibelen ble skrevet for nesten to tusen år siden, da de hadde et helt annet syn på homofili enn det vi har nå. Å påstå at enhver kristen mener homofili er galt, er for meg usmakelig. Jeg er selv kristen, og det handler om at jeg tror. Jeg er allikevel berettiget til å mene hva jeg vil om homofili. Kristendommen i mine øyne handler om kjærligheten og troen vi har til Gud, ikke synden og «retten» til å dømme andre mennesker. Fokuser da heller på det gode i mennesket, framfor å tolke Bibelen til å dømme.

 7. Man blir vel ikke kristen bare av å SI at man tror? Man må vel faktisk tro? Og hvordan i alle dager man skal klare å tro, DET skulle jeg likt å lese :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.