Hva vil du gjøre med tiden?

time

Foto: kwerfeldein - http://www.flickr.com/photos/kwerfeldein/2448762140/ Creative Commons - BY-NC

Tiden som er igjen hva vil du gjøre med den?

Vi har fått tildelt litt tid her nede på gjorda og har fått i oppgave å «til å få tiden til å gå», men hva gjør vi egentlig med tiden som gjenstår?

Vi skal egentlig samle med oss mennesker til himmelen. Sara Olsen skrev de så bra i sin bloggpost om «Må jeg bli kristen nå?»

Forestill deg at du er veldig forelsket i en person. Hvis noen da kom og sa: “Du – er det ikke bedre å utsette dette med å bli sammen til du er gammel?”, så ville du jo synes at den kommentaren var ganske merkelig. Det å bli sammen med den du er forelsket i, burde jo ikke være noen straff – det burde gjøre livet mer spennende og morsomt. Sånn er det også for den som oppdager at Gud virkelig finnes. Da er det jo ingen straff å bli en kristen med én gang – snarere tvert i mot!

Mange venter og mottar Jesus på dødsleie. Det er bra det og. Bedre seint enn aldri, men hvorfor utsette et helt liv med glede og kjærlighet?

Jesus står med åpne armen og venter på deg! Har du ikke sett det? Han står å venter på deg hver dag! På DEG! Han vil ha akkurat DEG med til himmelen. DEG! Du er spesielt utvalgt.

Er jeg flink til å samle mennesker da? Nei, vil ikke si det. Jeg prøver å vitne litt til verden gjennom denne bloggen, på jobben og ellers rundt der jeg er håper jeg at folk skjønner at jeg har noe som ikke de har. Jesus i hjertet.

Jeg har litt tanker om Jesus, det har vel de fleste, kristen eller ikke, om hva som skjer når vi kommer til himmelen. Vil han være skuffet over meg? Aller har jo et stort potensiale til å få med seg mennesker til himmelen men jeg føler de færreste unytter potensialet sitt. Jeg vil oppfordre deg nå, til å tenke litt. Bruker du potensialet ditt fullt ut? Snakk med dine ikke kristne om Jesus. Det er så mange som bare venter på at noen skal spørre de om de vet hvem Jesus er. De lengter! Og vi sitter are på gjerdet!

Så helt annet scenarie. Jesus tar deg i armene og med tårer i øynene sier han «vel gjort». Jeg har ganske mye tanker rundt dette. Jeg tror IKKE Jesus er skuffet av oss, men jeg tror vi er for slappe likevel.

Uansett hvor du er i livet, om du tviler eller sliter med noe. Så vit at Jesus er med deg. Jesus står nærmere deg enn du tror. Han holder deg oppe, hver dag, alltid! Helt til slutten.

Jesus er med meg alle dager! Alltid! Over alt! På jobb, i butikken, på do!, i bilen og alle andre plasser jeg går er han med meg. For Han bryr seg om meg. Han sendte Sin sønn for å dø for mine misgjerninger for at jeg skulle få evig liv! Tenk på hvor fantastisk det er!

Min Jesus lever og han er ekte. Jeg er til av den enkle grunn at Gud ville det! Med alle mie feil og mangler så blir jeg sett på som perfekt! Jeg er et bilde av Gud, den fullkomne, og det sier meg at jeg er perfekt.

Nå kan du kanskje si at jeg er naiv og dum som sier og mener at jeg er perfekt og at alt er så bra og alt sånn, men har du prøvd å gi Jesus en sjanse i ditt liv og gitt 110%? Han er der og venter på deg! Vil du gå for Jesus og gjøre han til Herre i ditt liv?

Hva vil du gjøre med den tiden som gjenstår?
Vil du leve uten anger?
Vil de si at du elsket til ditt siste åndedrag?
Hva vil du gjøre med tiden?

 

Hvor er du i livet?

Har du noen gang satt deg ned å tenkt på hvor du er i livet? Hvor er DU? Har du nådd alle målene du hadde satt deg? Når jeg er 23 så skal jeg ha gjort det og det. Når jeg er 25 så skal det være gjort. Når jeg er 30 skal jeg være gift og unge nummer 2 skal være på vei. Jeg sier ikke at dette er mine mål, men det kunne vært det. Hvilke mål har du i livet? Har ting gått sånn du trodde? Hva har du utsatt og hva har gått galt? Setter du opp en fasade om at alt er bra?

Jeg har vel egentlig ikke satt meg skikkelig ned å tent på det egentlig. Jeg har noen mål i livet, men ser jo etter hvert at det går ikke alltid slik man planlegger. Noen mål forsvinner og andre mål kommer til.

Hvor er jeg? Jeg er på jorden. Vi står på en planet som beveger seg vanvittig fort rundt sola og hvis ingen har kontrollen så vil jeg ikke være med på reisen. Jeg vet at Gud har kontrollen. Jeg hadde ikke en plan på at når jeg begynner på ungdomskolen så skal jeg bli kristen. Det var noe som kom til i hva planen med mitt liv. Jeg angrer ikke på den avgjørelsen i det hele tatt.

Jeg kunne jo selvfølgelig ønske at jeg hadde kommet lengre i livet, hatt utdannelse, etablert og alt det der. Det er av og til litt plagsomt å lese oppdateringer på Facebook for alle de «små» (født senere enn meg) forlover seg, får barn osv men er det min feil at alle skal være så veldig tidlige med alt? Jeg må jo ta livet i mitt tempo og fokusere på meg, ikke alle andre.

Det handler i hovedsak om prioriteringer. Har du barn så prioriterer du barna. Er du syk så kommer sykdommen først. Skranter ekteskapet så bør man prioritere samlivet. Vi har alle skiftende perioder og det er viktig å prioritere de tingene som er viktig for oss. Det er ikke alt som er like gøy men det er det som gjør livet godt og innholdsrikt.

Jeg vil anbefale deg å skrive ned de tre viktigste prioriteringene på det stadiet du er i nå. Lær å si nei til ting som påvirker dine prioriteringer. Sjekk listen jevnlig og kanskje dine prioriteringer har forandret seg.

Begynn å ta en pause på feks 15 minutter som du sitter i sofaen uten å gjøre noe, en pause fra ALT stress, mas, TV, telefon. Bare slapp av og ikke gjør noe!

Sett nye målsetninger på hvor du vil være om feks ett eller tre år. Jobb mot de og ikke gi opp pga andre sier at det ikke går eller at de vil at du skal gjøre noe annet. Det er ditt mål og du skal nå det. Ikke tenk for langt fram for ting går ikke alltid som planlagt. Ting kan endre seg fort. Til det positive og negative.

Hva er stabilt i livet ditt? I Mitt liv så er Jesus stabil. Jeg er kanskje ikke like stabil i Han, men han endrer seg ikke.  I dette innlegget så er jeg skikkelig gira mens i dette så er jeg heller motløs og alt er bare galt. Jesus er der hele tiden, men min opplevelse av han er forskjellig selv om han er der hele tiden.

Har du det alltid like bra? Jeg kan være fæl på det at «alt er bra» og «det går greit». Svarer godt/fint/bra på spørsmål som «Hvordan har du det?». Kunne ønske at folk var litt mere åpne og ærlige med hvordan de har det for da blir det så mye lettere for alle andre som slipper å sette opp en fasade. Hvorfor skal alt være så himla bra? Jeg har det ikke alltid like bra og det har ikke du heller! Det lover jeg! Men innrømmer du det? Kanskje ikke, men hvorfor ikke? Hvorfor ikke svare «Nei egentlig ikke på spørsmål som «Har du det bra?» Tenk så greit å kunne snakke om et problem i stedet for å sitte inne med det! Kanskje bli kvitt problemet der og da i stedet for at det gnager på innsiden.

Hvorfor må det være en mal på hvordan livene våre skal se ut? At alt skal skje på et satt tidspunkt. Jeg føler meg mislykka når jeg ser på noen som har kommet langt i livet og føler meg vellykket når jeg ser på andre. Slik vil jeg regne med at det alltid er. Og det tror jeg ikke at vi kan komme unna heller, at vi er alle mennesker og vi er alle forskjellige. Alle sammen.

Ikke tenk så mye på hvor du skal være om 50 år. Tenk på hvor du skal være om ett eller tre. Alt endrer seg og å se for seg hva livet skal være om 50 år er umulig!

Til slutt så synes jeg du burde se denne videoen. Den varer i ca 15 minuter og jeg synes den har et bra budskap og man får virkelig noe å tenke på.

  • Hvordan tenkte du at livet ditt skulle ende opp?
  • Har du nådd mange mål?
  • Hva er stabilt i livet ditt?
  • Har du det alltid bra?
  • Hvor er du i livet?
  • Hvordan har du det med Gud i dag?
 

Tanker om ting… (mange spørsmål!)

Jeg har tenkt litt i det siste. Før har jeg skrevet om «livet» og om «frimodighet». Sjekk ut de postene!

Hvis jeg med mitt lille liv kan forandre andres liv til det gode. Hvorfor gjør vi det ikke i mye større grad? Hvorfor er vi så slappe med å bare tenke på oss selv og ikke på andre, felleskapet? Det er fordi vi lever i et egosentrisk samfunn med fokus på meg mitt og mine. De andre får klare seg selv.

Jeg vil bli husket, ikke gå vekk med stillhet. Hvordan vil andre huske meg? Hva vil de huske meg for? Hadde jeg rett fokus?

Pekte jeg nok på Jesus? Var han «fornøyd» med meg? Antagelig ikke. Ingen i seg selv er gode nok til å komme inn i Himmelen! Vi må ha hjelp av (veiviseren, fiskemannen, lammet) JESUS! I Jesus er vi fullkomne, perfekte og RENE! Han renser for all synd som vi kommer til han med!

Hva ville Jesus gjort? Gjør jeg det? Antagelig ikke så ofte. Som oftest så følger jeg strømmen. Tenker på meg og mine. Er dette noe som gir meg glede? Ja det gjør jo egentlig det for jeg bryr meg ikke om de andre. Jeg bryr meg jo, men ikke nok.

Hva vil du at Jesus skal si til deg når du treffer HAN? «Godt jobba, god og trofast»? Jeg tror ikke vi får sånn svar. Det å komme til himmelen er nok for meg! Hvis jeg lever et langt eller kort liv på jorden, (vi vet aldri når vi dør), og bevarer troen min til slutt og har hatt en påvirkning på noen til å vise at Jesus er kongen og veien inn i Himmelen.

Hvordan kan vi vise veien da? Ved å være et medmenneske, det vil jeg si at er det viktigste. Du kan vise veien på så mange måter. Møter. Møtet begynner i døra, viste du det? Det er veldig viktig å ha folk som sier velkommen. Vil påstå at det er noe av det viktigste! Å bli tatt imot, ikke føle seg utstøtt. Tjen andre, bli med i Student/Ungdomsarbeidet nærme deg. La alle mennesker få merke at dere er vennlige.(Fil 4,4) Gjør noe, ikke bare sitt på latsiden å klag.

Har fått noen spørsmål og hvordan jeg klarer å tro. Å tro betyr å stole på. Jeg tror på Jesus. Jeg bare stoler på han.

La folk se HVEM du er, HVA du står for og HVEM du følger! Jeg er Fishermans Friend – på lag med den Sterkeste!

Whoever sent us down here was smart, you know?
Brendan Fehr i rollen som Michael Guerin i TV-serien Roswell

 

Tanker om livet…

Har du noen gang tenkt på når tiden på jorda er slutt? Hvis et liv virkelig kan ha innvirkning på verden og om valgene vi tar betyr noe? Jeg tror de gjør og jeg tror at et menneske kan forandre mange liv på godt eller vondt.

De fleste mennesker er sterkere enn de tror. De glemmer rett og slett å tro på seg selv.

Hvis jeg med mitt lille liv kan forandre andres liv til det gode. Hvorfor gjør vi det ikke i mye større grad? Vi bruker mest tid på å rakke ned på andre og å baktale. Vi må heller gjøre det gode.

Gud er god! Ammen

 

Okay nå er livet bra

Livet er bra. jeg har funnet ut at egentlig så er det ikke vits i å ha blog på blogspot.com det er egentlig bare vas. men hør her: i dag satt jeg å lette etter en blog som jeg kunne integrere i hjemmesiden min. dette fant jeg og livet er bra. så nå kan jeg poste alle mulige dumme ting på siden min uten å lage en nyhet om det. :) konge…

Dessuten så jobber jeg med en portal som skolen skal bruke. adressen er føreløpig hemmelig men systemet er det samme som min side. tester og jobber.

Om noen dager kommer det sikkert en ny og intressant post her…

Stikkord