Roborock robotstøvsuger i Homey

Det kan være litt kronglete å legge inn Roborock robotstøvsugere i Homey da man må ha ut et token og prosessen kan virke litt uryddig. Jeg ville bare skrive ned trinn for trinn hva jeg gjorde for å få det til å fungere, for ettertiden og muligens noen andres fordel.

 1. Sørg for at Homey og Roborock-støvsugeren din er på samme Wifi, at Roborock er satt opp et kart er opprettet og at du bruker Xiaomi Home-appen på telefonen for å kontrollere støvsugeren – IKKE Roborock-appen.
 2. Installer Roborock-appen på Homey.
 3. I wifi-ruteren din setter du Roborock til å bruke en fast IP.
 4. Finn ditt «token» til din Roborock med denne appen Xiaomi Cloud Tokens Extractor. Last ned og kjør den. Bruk påloggingsinformasjonen for appen din, epost og passord. Jeg valgte ALL på område.
 5. Jeg brukte My Homey for å legge til Roborock enheten i Homey. Det er enklest da du kan kopiere og lime inn Tokenet rett fra programmet.
 6. Velg Roborock-appen, velg din modell, trykk «La oss koble til din Roborock» og skriv inn IP-adressen og tilgangstoken. Trykk Start tilkobling av enhet. Roborock skal nå være brukbar.
 

Fordeler og ulemper med Homey

Homey er en populær smarthjemløsning som gir deg mulighet til å kontrollere og overvåke en rekke enheter og tjenester i ditt hjem ved hjelp av en enkelt app eller hjemmekontrollenhet. Homey tilbyr et stort utvalg av kompatible enheter og integrasjoner, en intuitiv app og avanserte automatiseringer og regler. Dette gjør det enkelt for deg å sette opp et smarthus som passer dine behov og ønsker.

Likevel er det viktig å være klar over både fordeler og ulemper med Homey, slik at du kan ta en informert beslutning om dette er riktig smart hjemløsning for deg. I tabellen nedenfor har vi samlet en oversikt over noen av de viktigste fordelene og ulempene med Homey.

Fordeler med Homey Ulemper med Homey
Tilbyr en rekke avanserte automatiseringer og regler, slik at du kan sette opp ditt eget smarte hjem på en tilpasset måte Kan være litt dyrere enn noen av konkurrentene
Gir deg mulighet til å kontrollere og overvåke en rekke enheter og tjenester i ditt hjem, slik som lys, varme, klima, lås, sikkerhet og husholdningsapparater Noen brukere har rapportert om stabilitetsproblemer med appen, slik at den kan være litt ustabil
En åpen plattform som støtter en rekke forskjellige enheter fra ulike produsenter, slik at du kan velge de enhetene som passer best for dine behov Kan være litt overveldende for nybegynnere med mange innstillinger og muligheter
En intuitiv app som gjør det enkelt å sette opp og kontrollere alle enhetene dine fra en enkelt plattform Mangler noen av de samme integrasjonene som andre smarte hjem-plattformer, som f.eks. Google Home og Amazon Alexa, slik at du ikke kan bruke stemmekommandoer for å styre enhetene dine med deres tjenester
Støtter mange forskjellige språk, slik at det er enkelt å bruke for mennesker over hele verden Kundestøtten kan være litt treg til å svare på spørsmål og problemer, noe som kan være frustrerende for noen brukere
Kan bidra til å øke komforten i hjemmet ditt Kan være litt komplisert å sette opp og konfigurere for noen brukere
Kan hjelpe deg å spare penger på strømregningen ved å automatisere lys, varme og andre enheter Enkelte enheter kan være litt dyrt
En stor og aktiv brukerbase som kan hjelpe deg med spørsmål og problemer Ikke alle enheter er kompatible med Homey
Tilbyr mange forhåndsdefinerte Flows som du kan bruke som utgangspunkt for dine egne automatiseringer Noen enheter kan ha litt forsinkelse i reaksjonstiden
Gir deg mulighet til å tilpasse Flows etter dine behov ved å legge til ytterligere betingelser og handlinger En del av enhetene krever ekstra komponenter for å kunne integreres med Homey
 

Automatisering i Homey

Artikkel om Homey Smart Hus

Patrick Leisegang
Skriv en artikkel om homey smarthus

En smart hjemløsning, også kjent som et smarthus, er et hjem som er utstyrt med teknologi som gir deg mulighet til å kontrollere og overvåke en rekke enheter og tjenester i ditt hjem ved hjelp av en enkelt app eller en hjemmekontrollenhet. Dette kan være alt fra lys, varme, klima, lås, sikkerhet, underholdning og husholdningsapparater.

En av de mest populære smarte hjemløsningene på markedet er Homey, som tilbyr et stort utvalg av kompatible enheter og integrasjoner med andre smarte hjem-plattformer. Homey har også en intuitiv og brukervennlig app som gjør det enkelt å sette opp og kontrollere alle enhetene dine fra en enkelt plattform.

En av fordelene med Homey er at det er en åpen plattform, noe som betyr at du kan koble til en rekke forskjellige enheter fra ulike produsenter. Dette gir deg større fleksibilitet og valgfrihet når du skal sette opp ditt smarthus. Homey støtter også mange forskjellige språk, noe som gjør det enkelt å bruke for mennesker over hele verden.

En annen stor fordel med Homey er at den tilbyr en rekke avanserte automatiseringer og regler. Dette gir deg mulighet til å sette opp automatiske scenarier som f.eks. at lysene skal slå seg på når du kommer hjem eller at varmen skal senkes når du forlater huset. Dette kan bidra til å øke komforten i hjemmet ditt, samtidig som det kan hjelpe deg å spare penger på energiregningen.

Alt i alt er Homey en solid smart hjemløsning som tilbyr et stort utvalg av enheter og integrasjoner, en brukervennlig app og avanserte automatiseringer. Dette gjør det enkelt for deg å sette opp et smarthus som passer dine behov og ønsker.

Patrick Leisegang
Beskriv hva en Flow er i homey smarthus

I Homey, er en Flow en automatisering som lar deg sette opp regler for hvordan enhetene dine skal reagere på forskjellige hendelser og betingelser. En Flow kan f.eks. være at lysene skal slå seg på når du kommer hjem, eller at varmen skal senkes når du forlater huset.

Det er enkelt å sette opp en Flow i Homey-appen. Du kan velge blant et stort utvalg av forhåndsdefinerte Flows, eller du kan lage dine egne Flows ved å bruke et enkelt dra-og-slipp-grensesnitt. Du kan også legge til ytterligere betingelser og handlinger for å gjøre Flows enda mer avanserte.

Et eksempel på en Flow kan være:

Hendelse: Du kommer hjem Betingelse: Klokken er mellom kl. 18 og 22 Handling: Slå på lysene i stuen og kjøkkenet

Et annet eksempel kan være:

Hendelse: Du forlater huset Betingelse: Klimakontrollenheten er innstilt på «hjemme» Handling: Senk temperaturen til 18 grader

Som du kan se, gir Flows deg mulighet til å sette opp automatiske scenarier som gjør hverdagen din enklere og mer komfortabel, samtidig som det kan bidra til å spare penger på strømregningen.

 

Homey smarthus

Homey er en smarthjemløsning, også kjent som et smarthus, er et hjem som er utstyrt med teknologi som gir deg mulighet til å kontrollere og overvåke en rekke enheter og tjenester i ditt hjem ved hjelp av en enkelt app eller en hjemmekontrollenhet. Dette kan være alt fra lys, varme, klima, lås, sikkerhet, underholdning og husholdningsapparater.

En av de mest populære smarte hjemløsningene på markedet er Homey, som tilbyr et stort utvalg av kompatible enheter og integrasjoner med andre smarthjemplattformer. Homey har også en intuitiv og brukervennlig app som gjør det enkelt å sette opp og kontrollere alle enhetene dine fra en enkelt plattform.

En av fordelene med Homey er at det er en åpen plattform, noe som betyr at du kan koble til en rekke forskjellige enheter fra ulike produsenter. Dette gir deg større fleksibilitet og valgfrihet når du skal sette opp ditt smarthus. Homey støtter også mange forskjellige språk, noe som gjør det enkelt å bruke for mennesker over hele verden.

En annen stor fordel med Homey er at den tilbyr en rekke avanserte automatiseringer og regler. Dette gir deg mulighet til å sette opp automatiske scenarier som f.eks. at lysene skal slå seg på når du kommer hjem eller at varmen skal senkes når du forlater huset. Dette kan bidra til å øke komforten i hjemmet ditt, samtidig som det kan hjelpe deg å spare penger på energiregningen.

Alt i alt er Homey en solid smart hjemløsning som tilbyr et stort utvalg av enheter og integrasjoner, en brukervennlig app og avanserte automatiseringer. Dette gjør det enkelt for deg å sette opp et smarthus som passer dine behov og ønsker.

Stikkord

 

Justere volum 5% opp og ned i Homey med Sonos

Det første du gjør er å opprette en variabel. Jeg har kalt min for Sonos Volume. Denne skal være et nummer. Jeg satt min til 0.25 som standard første gang.

Når dette er gjort kan du lage en ny flow. Denne blir volum opp. Det vi gjør da er å først endre variabelen sonos volume til ønsket veldig. Og så setter vi denne verdien som volum på sonos.

Som du ser under tar vi variabelen inni braketter og setter den +0.05 som er 5% siden vi bruker + blir volumet høyere.

Nå er volum opp ordnet. Så er det å fikse volum ned. Du lager en helt lik flow men endrer + til –

Vil du unngå at volum skrur seg på på 100% kan du sette dette når du starter en Flow for musikk. Da får vi volum til 25% og kan enkelt justere med knappene vi har satt opp over.

Sånn, da har du lært å endre en variabel og bruke denne i en Flow. Jeg bruker en namron K8 bryter til å styre disse flow med.

 

Homey MQTT Guide til HomeAssistant

Denne guiden er hovedsakelig laget for å dokumentere hvordan man kan sette opp et dashboard til Homey med å bruke HomeAssistant. Denne posten er også under oppdatering da min HomeAssistant installasjon ble ødelagt pga diskkrasj.

Det du trenger for å gjøre dette er en virtuell maskin. Jeg har valgt å bruke VirtualBox og etter man har lagt inn denne så laster man ned noen filer fra nettsidene til HomeAssistant. Filen du skal ha er .VDI filen som ligger der. Denne kan du importere direkte i VirtualBox.

Åpne VirtualBox og trykk «NEW».

 1. Lag en ny virtuell maskin (NEW)
 2. Velg “Other Linux (64Bit)»
 3. Velg “Use an existing virtual hard disk file”, og velg VDI filen du lastet ned tidligere
 4. Så må du åpne instillingene ved å gå på “Settings” og gå til “System” og under «Motherboard» og skru på EFI
 5. Så under “Network” og “Adapter 1” må du sette denne som Bridged.

Anbefalte innstillinger som minimum finner du under

 • 2GB RAM (4gb anbefales)
 • 32GB Lagring
 • 2vCPU (jeg bruker 4vCPU)

Når alt dette er gjort kan du starte din HomeAssistant installasjon.

Så åpner du nettleseren på http://localhost:8123/ Her må du velge navn, brukernavn og passord. Ikke legg til enheter enda. Disse skal ikke legges til direkte i HomeAssistant men hentes fra Homey. Nå må vi gå videre til neste skritt som er å sette opp Homey for at integrasjonen skal fungere.

Oppsett i Homey

For å implementere MQTT i Homey må man etter min erfaring først aktivere Eksperiment. Det gjør du med å åpne Homey Appen trykke på

«Mer» -> Instillinger -> Eksperimenter -> Eksperiment aktivert

Når dette er gjort går du til Homey Apps og laster ned følgende apper:

MQTT Broker

Denne anbefaler jeg å sette opp først, eller den må settes opp først. Jeg personlig valgte å sette den opp med brukernavn «mqtt» og passord «mqtt».

MQTT Client

Skriv inn din IP adresse for Homey (anbefaler å ha Homey med fast IP)

MQTT Hub

Sørge for at:

 • Sjekk at «Running» er AKTIVERT
 • Sjekk at «Home Assistant Discovery» bryteren er AKTIVERT
 • Broadcast-knappen vil bli brukt senere når konfigurasjonen i Home Assistant er endret for å kunne oppdage denne sendingen fra MQTT Hub

What solved it for me is:
1.Go to MQTT Hub
2. Set COMMUNICATION PROTOCOL to Custom
3. Enable Include class
4. Disable Include zone
5. Normalize

HomeAssistant

Gå til «Konfigurasjon» -> «Integrasjoner» -> «Legg til integrasjon»

Søk etter MQTT og legg til denne integrasjonen. Velg IP-adressen til homey og port 1883. Lagre.

Så må du inn igjen i Homey ->MQTT Hub og velge Broadcast. Når du i HomeAssistant går til «Konfigurasjon» -> Enheter vil alle tingen i Homey ligge der.

Dashboard

Da kan du klikke deg til «Oversikt» og se alle enheter med alle alternativer. Det er veldig uryddig måte å vise alt på og alt trenger strengt tatt ikke vises. Jeg vil anbefale å lage flere «Faner» som du kan sortere ting på. Vi har landet på «Hus», «1. Etasje» og «2. Etasje» foreløpig.

 

Endre farge basert på strømpris

For å endre farge på lysringen til Homey ved bruk av gjeldende strømpris så kan du gjøre dette med tre Flows som er delt under. Det kan også gjøres på alternative måter.

Når strømprisen inneholder «cheap» så setter jeg lysringen i blå farge.

Når prisen er «normal» setter jeg lysringen til grønn.

Når den er «expensive» setter jeg lysringen til rød og sender samtidig varsel til telefonen om at strømprisen nå er «dyr». Dette er mest for å kunne skru av ting som strengt tatt ikke trenger å stå på. Feks slukke lys i rom som det ikke er noen i. Vente med å gjøre ting som krever mye strøm.

Det finnes nok mange måter å gjøre dette på, men denne måten fungerer greit i vår familie.

 

Homey: Endre wifi

Ved normalt bruk er det ikke behov for gjenopprettingsmodus for Homey. Det er imidlertid noen grunner til at du kanskje vil gjøre det:

 • Du vil koble Homey til et annet Wi-Fi-nettverk
 • Homey svarer ikke lenger

Følg trinnene nedenfor for å bruke gjenopprettingsmodus i Homey.

 1. Slå på Homey
  Forsikre deg om at Homey er slått på og står på føttene. Jeg anbefaler å vente i minst 1 minutt fra du kobler til strømmen til du
 2. Snu Homey på hodet
  For å gå inn i gjenopprettingsmodus, snu Homey opp ned og hold den slik i minst 10 sekunder. Etter nedtellingen er Homey satt til gjenopprettingsmodus og vil be deg om å gå til setup.athom.com, og du får da opp veilederen som du fikk da du installerte Homey for første gang.
 3. Åpne Homey-appen
  Når Homey er i gjenopprettingsmodus, åpner du Homey-appen og klikker på Mer (…). Trykk deretter på Homey og trykk på [+]. Homey oppsettveileder åpnes automatisk.

Følg instruksjonene på skjermen. Velg mellom å slette alle data (for å tilbakestille til fabrikkinnstillinger), eller å beholde de, for å fortsette å bruke Homey. Ved hjelp av veiviseren på skjermen kan du også koble Homey til ditt foretrukne Wi-Fi-nettverk.

 

Homey Flow

Automatiser hjemmet ditt med flows.
Med Flow bestemmer du hvordan enhetene dine skal fungere sammen for å automatisere hjemmet ditt. Alle kan sette opp Flows, det er ikke vanskelig, for eksempel kan du koble en dørsensor til lysene dine for å sikre at du alltid kommer hjem til et opplyst hjem.

Det er flows eller scener om du vil som er selve motoren i et automatisert hjem. Hva skal skje når en hendelse skjer? I eksempelet over så er det når dørsensoren på ytterdøren åpnes så skrur lyset seg på. Det kan være i gangen, stuen og kjøkkenet eller andre steder det er hensiktsmessig. På toalettet kan dette være en kjekk ting å få automatisert. Jeg ser at hjemme hos oss så er vi dårlig til å skru av lyset. Med en bevegelsessensor så kan man si at hvis det ikke har vært noen bevegelse i for eksempel 5 minutter så skal lyset skrues av. På denne måten trenger du aldri skru av og på lyset med knapp.

Flows kan lages på mobiltelefonen, nettbrettet eller i nettleser på flow.homey.app

Eksemplene i denne guiden bruker nettleser da denne er greit å ta bilder av. Du kan også dele en flow med en venn eller spør andre som har homey om de ønsker å dele en flow, da er denne tilpasset eieren og må modifiseres til å passe inn i ditt hus. Fordelen med en delt flow er at du ser gangen og hvilke ting som blir brukt i en flow.

Under ser du hva jeg bruker for å låse døren på kvelden. Når klokken er etter 20.00 og ytterdøren er ulåst så skal den låses etter 5 sekunder.

Så bra tenker du nå, men hvordan vet jeg at den faktisk er låst? Da kan du sette opp et varsel som sender en melding via Homey Appen. Da får jeg et «pling» og en melding/kvittering hvor det står at døre er låst.

Dette er en enkel guide til hvordan flow lages. De kan gjøres veldig avanserte og sjekke om det er folk hjemme, bruke logikk og datoer. Det meste kan gjøres med litt planlegging.