Når oppmuntret du noen sist?

Hvis du ser for deg menneskene rundt deg. Hvor mange av de kan oppmuntre deg? Jeg har en del venner og kjente rundt meg som jeg virkelig kan bli oppmuntret av. Det er viktig. Det er veldig viktig. Jeg håper at det er gjensidig.

Jeg vil oppmuntre deg til at du i ditt liv oppmuntrer og gir komplimenter til de rundt deg. At du gjør det bevist. Ikke bare av og til, men jevnlig.

1000086141

Ole Åsheim / Samfoto

Tenk deg litt om hva det gjør med deg å få komplimenter og å bli oppmuntret av andre. Jeg tror at komplimenter er noe som ikke skal være noe man har fått, men noe man får stadig. Du skal ikke måtte tenke for å komme frem til sist gang du fikk et kompliment. Det beste tidspunktet for å gi noen et kompliment er NÅ. NÅ! Gi et kompliment eller en oppmuntring I DAG!

Hebreerne 3, 13
Dere skal heller oppmuntre hverandre hver dag, så lenge det heter «i dag», så ingen av dere skal la seg bedra av synden og bli forherdet.

Kunne du tenkt deg å levd i et samfunn som oppmuntring var en dagligdags ting? Hvor samfunnet ikke prøver å dra deg ned i søla hele tiden og den eneste måten å hevde seg på er å rakke ned på andre.  Jeg vil bo i et slikt samfunn. I et samfunn hvor mennesker blir hørt, oppmuntret og løftet opp.

Moses skulle lede folket ut av ørkenen. En dag sa Gud til han at han likevel ikke skulle få se det lovede land. Da sier Moses til Gud at han må oppmuntre og styrke Josva. Han tenkte ikke på seg selv i første rekke, men Josva. Oppmuntringer skal ikke ha agendaer, det er noe vi gir. Ikke bare gi oppmuntringer der som du kan regne med å få de tilbake. Gi de til de ensomme, de fattige, de rike, gi det til alle!

Styrke og oppmuntring er noen ord som går veldig mye igjen i nytestamentet. Dette må jo ha vært viktig for Gud å få fram at vi skal være vennlige med hverandre og ikke være slemme.

Oppmuntringer er noe som er smittsomt. De blir gitt tilbake. Du får de rett i trynet. Hvis du føler at du aldri får noen oppmuntringer så tenk deg litt om. Gir du noen selv? Begynn å gi noen. Så ser du at du får noen tilbake selv. Hvis du sår så skal du høste!

Du får det du gir! Hvorfor skal vi ikke oppmuntre hverandre. Det viktigste er at du gir de fra hjertet. Det er ikke en tanke. Det er en aktiv gjerning. Når er en god tid å gi en oppmuntring? I DAG!

Hebreerne 3, 13
Dere skal heller oppmuntre hverandre hver dag, så lenge det heter «i dag», så ingen av dere skal la seg bedra av synden og bli forherdet.

Gjør dette til en daglig greie. Gjør det til en livstil. La det bli en del av kulturen rundt deg å gi oppmuntringer til de du er med.

Kunne du tent deg å være med på dette? Å bygge hverandre opp i stedet for å rakke ned på andre? Baktale litt mindre og oppmuntre mere?

Gi noen en oppmuntring i dag. Helt ufortjent helt uten baktanker eller en skjult agenda.

Så til slutt vil jeg gi deg dette:

Filipperne 2, 1-4
Om det da er trøst i Kristus, oppmuntring i kjærligheten, fellesskap i Ånden, om det finnes medfølelse og barmhjertighet,  2 så gjør nå min glede fullkommen: Ha samme sinnelag og samme kjærlighet, vær ett i sjel og sinn.  3 Gjør ikke noe av selvhevdelse og tom ærgjerrighet, men vær ydmyke og sett de andre høyere enn dere selv.  4 Tenk ikke bare på deres eget beste, men også på de andres.  5 Vis samme sinnelag som Kristus Jesus!

Husk at DU er verdifull!

 

8 thoughts on “Når oppmuntret du noen sist?

 1. Fint å lesa om deg i Dagen ja. Eg vart beint fram inspirert til å endre tittel på eigen blogg, leitar i Bibelen etter eitt godt ord. T.d erklært rettferdig i Jesus eller noko slikt.
  Heilt klart bør vi bli flinkere til å gje kompliment, også slike som ein kanskje kan skjemtast over. Når eg klipte meg for ei stund sia sa ein kamerat «du er så sykt mye finere med kort hår». Så eg vil absolutt støtte oppfordringa om å gje kompliment, sjølv om du kanskje trur at det ikkje vil falle i god jord.
  Her i haust var det ein kamerat som sa at det er så godt å komme innom på besøk og berre slappe av, og ta ein prat. Det varma
  Fin blogg Patrick

 2. Er jeg først???
  Hurra! Kjempefint innlegg. Dette må jeg bli bedre på.
  Flott artikkel i DagenMagazinet på nettet og selvfølgelig intervjuet på radioen i dag mellom 14.00 og 14.15.
  Kjempeglad i deg:)
  Keep up the good work for Jesus.

 3. Jeg leste artikkelen i DagenMagazinet og måtte sjekke ut bloggen din. Etter å ha lest denne posten synes jeg du fortjener et kompliment. Du er tydelig på troen, du skriver inspirerende og utfordrende. Det liker jeg:)

 4. Nå er ikke jeg kristen, men det var et bra innlegg. Selv om man ikke er er kristen, tror jeg det er mye bra å hente fra Bibelen, med tanke på etikk og medmenneskelighet.

 5. Fint innlegg! Viss alle verkeleg hadde levd slik Jesus sa, og tenkt like mykje på andre som seg sjølv, ville verda vore ein mykje betre plass å leve.

  Såg intervjuet i DagenMagazinet, og fekk lyst til å sjekke ut bloggen din. Den er verkeleg inspirerande!

 6. Takk for påminnelsen, Patrick. Det er så sant det du skriver her! Vi kan alle bli bedre til å gi hverandre komplimenter, og det er så utrolig viktig å gjøre det. Det er ofte man (i alle fall jeg) tenker bra ting om andre, men av en eller annen grunn sier man det ikke. Hvorfor ikke si det positive man tenker om andre til dem!? Men er det alltid så lett å gjøre gode ting fullstendig uten en baktanke eller skjult agenda, som du sier? Vi er syndige mennesker, og vil i veldig mange tilfeller ha baktanke med de gode gjerninger vi gjør… men om det muligens ligger en liten baktanke med det, er det viktig å gjøre det likevel. Den du gir et kompliment vil alikevel føle seg oppmuntret og føle seg bedre. Men selvfølgelig må det være et ærlig kompliment. Fra hjertet. Noe man virkelig mener.

  Bra innelgg, Patrick!

 7. Hei!
  Veldig flott artikkel om deg i Dagen Magazinet, og nydeig innlegg om kompliment. Ville berre seie at det er kjempe bra at du gjer det klart kva du trur på. Er faktisk noko av det viktigaste vi kan vise andre. Eg blir verkeleg inspirert av bloggen din og vil berre seie at eg er sikker på du er med å redda mange liv. :)
  Lykke til med framtidig blogging! Gå med Jesus, alltid!
  Mvh, Andrine.

 8. Hei! Eg er ganske fersk bloggar, og søkte på «oppmuntring» i alle bloggar på Google, og så fann eg dette innlegget, som likna veldig på noko eg skreiv for eit par veker sidan. Eg er såååå enig med deg!! Du kan lese mine tankar om det same på gunhildsofie.blogspot.com
  Takk for at du skriv om slike ting!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.