Undercover Boss

Dette er evirkelig et TV-program som jeg likte. Det har god moral og prøver virkelig å gjøre de minste i selskapet sett. Som tittelen sier så går sjefen undercover i sitt eget firma for å finne ut hva som foregår. Først trodde jeg dette var litt «Dirty jobs with Mike Rowe» program, men det var det på ingen måte.

Han ser folk som løper som gale for å stemple inn etter lunsj fordi de blir trukket to minutter i lønn for hver minutt de er for sene. At damer må tisse på boks fordi hun ikke kan ta pause for å gå på do. Det måtte hun fordi det var fokus på produktivitet og ikke trivsel.

En dame hadde tre stillinger som gjorde at hun var så stresset at hun måtte løpe på jobb fordi hun ikke hadde tid til alt hun skulle gjøre. Hun forsørget sin egen familie, moren, søsteren og svogeren. Med den arbeidsmengden hadde hun nesten ikke tid til familien.

En av de som vi møter i programmet klager og syter på jobben sin fordi de på hovedkvarteret ikke vet hvordan det er å jobe i firmaet. Litt morsomt når sjefen sitter ved siden av henne.

Sjefen for WM

Så til det som virkelig gjorde dette TV-programmet verdt å se. Sjefen rydder opp. Han fjerner ekstrastraff for å komme for sent. Hun som måtte tisse på boks blir med i en arbeidsgruppe for å gjøre jobben lettere for kvinner. Hun som hadde tre stilinger blir supervisor og ansetter to personer til å avlaste henne.

Virkelig et program jeg håper kommer til Norge. Dette hadde vi virkelig trengt!

 

Ånden i lampen

En selger, en kontorassistent og deres sjef er på vei til frokost, da de finner en antikk oljelampe. De gnir på den og en ånd kommer ut. Ånden sier: «Takk for at dere slapp meg ut… Jeg vil nå gi dere hver ett ønske»

«Meg først, meg først» sier kontorassistenten… «Jeg vil til Bahamas, seile rundt i en speedbåd og slett ikke tenke over livets problemer» – POFF! – og borte var hun.

«Meg nå, meg nå» sier selgeren. «Jeg vil til Hawaii – slappe av på stranden med egen personlig massøse og drikke uendelig mange Pina Colada’er – og møte mitt livs kjærlighet» – POFF – og borte han også.

«OK, så er det din tur!» sier ånden til sjefen.Sjefen: «Jeg vil bare ha de to tilbake på kontoret etter frokost»

Moralen: La alltid sjefen snakke først!

Stikkord

 

Ny sjef

I dag på jobb så sluttet sjefen :( han gikk av med pensjon i en alder av 60 år. Han hadde jobbet med bedriften i 19 år. Det var faktisk litt trist for han var en skikkelig SJEF fyr! :D

Nå har vi jo på en måte hatt ny sjef i 1 måned :) så det kom ikke som noe sjokk at han sluttet. Den nye sjefen er Stein Asle Johnsen, pappaen til Siri i tenkoret :D. Satser på at han blir like bra som Bjørn!

Lykke til videre begge to ! :D