Endelig Fredag på tur til Danmark!

I helgen var jeg med en gjeng fra Endelig Fredag i Torridal menighet på tur til Danmark. Vi var ca 60 på tur til Brønderslev.

Fikk beskjed om at det var ca 45 minutter ned dit. 4 mil stod det på skiltet men det går jo veldig fort når fartsgrensene i Danmark på motorveien er 130kmt. Tok vel ca 25 og ikke 45 som vi ble fortalt.

Vi bodde på et leirsted som heter Godset i Brønderslev Øst. Når vi kom dit så så det ganske greit ut. Kristine klarte å sette seg fast med bilen. Det var sykt morsomt. Hun hadde så mye bagasje i bilen at hun gikk nedi på den lille skogsveien.

Det var noe jeg savnet. En peisestue, for en var kombinert med spisesalen. Ellers så var det bare sovesaler og ikke noe spesielt mange rom.

Uansett hvor man er på tur så er det mye sprell og mye gøy. Hvor vi er er ikke så viktig.

Jeg tror jeg var den eneste som klarte å knuse noen tallerkner på turen. Tok 3 stykker i samme slengen.

Var ganske frempå med å lage mat for det er gøy. Så var med på å lage middagen hele helgen :)

Lørdag så var vi i Brønderslev for å handle litt brød fordi kjøpmannen hadde bare levert 4 brød i stedet for 40 brød!!! Er det mulig???

Litt senere var vi innom NETTO som er en matbutikk. De opplyste ikke om at VISA ikke virket før vi skulle betale og det resulterte i at vi måtte over veien for å finne en minibank. Lettere sagt enn gjort i Danmark når de idiotene som snakker med en potet i kjeften ikke skjønner hva en minibank er!

Vi kom til slutt til en minibank og vi fikk ut kontanter til å betale for det vi handlet. Vel tilbake på leirstedet 2 timer senere så ble det lunsj. 1 time forsinket :(

Lørdag kveld så hadde vi underholdningskveld. Alle gruppene hadde innslag med leker og diverse. Min fantastiske gruppe hadde fruktsalat og blitz. Dette er alltid slagere på leirer.

Etter all underholdningen så var det klart for brownies og sjokoladekake som meg og Solfrid lagde. De to voksne hadde kuttet masse frukt og laget saft. Rett etter dette så var det kveldssamling. Tidligere på kvelden hadde vi gitt utfordring til flere av deltakerne om de vill lese et bibelvers og alle kunne stille spørsmål om hvordan det er å være kristen på lapper som vi skulle svare på.

Det ble en herlig stund med mye spørsmål om livet etter døden, livet med Jesus, hvordan være kristen, meningen med livet osv.

Vi ungdomsledere prøvde etter beste evne å svare på dette :) Det ble en bra kveld og mye bra ble sagt. Jeg tror ungdommen fikk en del å tenke på. Vi ga og muligheten til at de kunne komme etterpå og snakke med oss i små grupper eller personlig.

Helt på tampen var det satt opp nattkino. Vi så Welcome to the Jungle. Vittig film, men var syykt trøtt. Filmen var ikke ferdig før klokka 03!

Det var svært lite koselig å stå opp klokka halv 11 for å spise frokost etter lite søvn. Eller det var jo nok søvn forsåvidt, men var fortsatt sliten.

Det var aktiviteter, mat og rydding og slikt før vi skulle ta bussen tilbake til Hirtshals til klokka 1830.

Det som jeg synes var veldig bra på denne turen var at vi kom nærme innpå undgommen. Fikk bra samtaler med den enkelte og jeg følte at de fikk noe å tenke på. De kom med et syn på livet og forhåpentligvis så ble det litt endret. Jeg kommer mere innpå dette i et annet innlegg.

Takk til alle dere som var med på turen og gjorde den fantastisk bra!

 

Jeg er på leir

Akkurat nå så sitter jeg på Evjetun og er på Lagsleir med en gjeng tenåringer fra Farsund. Det er ca 35 deltakere og en gjeng med ledere. Formen er bra selv om det er veldig tidlig på morgenen. Vi hadde ikke vekking før klokka 09 så det gikk jo greit forsåvidt for min del.Det var derimot ganske glissent med deltakere til frokost da ca 1/3 manglet.

Nå er det bibeltime med lovsang, andakt og informasjon for hva som skjer resten av dagen.

Det er en hel gjeng som skal litt oppover i dalen og rafte i dag. Stakkars! Det var minusgrader ute i natt og det er nok ganske så kaldt i vannet og nå.

Det er deltakerne som står for lovsangen. Så fantastisk.

Jeg skal være med en gjeng til Klatreskogen i dag. Gleder meg til å løpe rundt i skogen 1-8 meter oppe i lufta. Det kommer til å ta litt av tenker jeg.

Stikkord

 

Jeg skal på leir!

Denne helgen er jeg å finne på Skogtun Leirsted :) Det er ikke så langt fra Kristiansand. En halvtime eller noe sånn mot Mandal inn i heia mener jeg. Er ikke helt sikker på hvor det er :P Ja jeg har vært der før, men det er ikke like lett å huske hvor veien går når det er 3 år siden jeg var der sist.

Leiren er for 2-4. klasse mener jeg så det kan jo bli masse små folk der ja, det er jo egentlig gøy å være på leir uansett! :) Leir er sjef. Har ikke vært på leir siden mars nå tror jeg, hehe.

Når var du på leir sist?

Stikkord

 

BARTEBYEN! here i come!

Jeg skal som tittelen sier til Trondheim i dag(skal sove litt så blir vel i morra? Jeg skal til Trondheim på torsdag, så fikk vi det klart) Og når jeg skal ut på tur så kunne jeg ønske at jeg bare kunne legge meg tidlig og våkne så seint som mulig og at kofferten bare var pakket og klar! Hadde ikke det vært fantastisk!

Foto: migs212 - http://www.flickr.com/photos/migs212/762794637/ - CreativeCommons - BY-NC

Foto: migs212 - http://www.flickr.com/photos/migs212/762794637/ - CreativeCommons - BY-NC

Klokka er nå 00:30 og jeg har pakka sokker, boxere og det var vel egentlig alt jeg har til nå. Det er så tiltak å pakke! Har hatt vaskedag i dag og i går. Så det er ca 4 vask som skal brettes og legges på plass og ut fra dette så skal det plukkes ut tøy for 5 dager i Trondheim.

Oi! Har et gått en halv time allerede! Dette tar jo helt av! Nå har jeg lagt til 1 bukse og en genser og et par varme sokker! I denne varta lurer jeg på om jeg blir ferdig før 08!

Klokka er nå snart 01:30 og jeg har begynt å finne fram alt sammen :)

Nå er klokka 0240! Jeg har akkurat lukka kofferten og satt den i ganga! Gleder meg til å legge meg nå!

I morgen klokka 07 så ringer vekkerklokka! Da skal jeg og Erling begynne reisen mot nord. Dette kan bli morro!

 

Siste dag med KVS'ere

skjermskudd_0005.jpg

På fredag var siste dag med folkene med KVS folkene. Fytti å trist det var at alle reiser bort. Jeg kommer til å savne mange! Heldigvis så er det ikke så veldig langt til folkene nå i sommer men til høsten blir det LANGT!

Vil ikke si «HADET!» men heller «Vi møtes igjen!»

Takk for alle de gode minnene og alle gode venner jeg har fått. Venner for livet!

Stikkord

 

Konfirmantleir

I dag skal jeg til Knaben på konfirmantleir. Jeg er med som ungdomsleder… sånn hvis dere ikke skjønte det. sånn som jeg har skjønt det så skal jeg ha ord for natten i kveld. Det kan jo bli spennende! Ellers så tror jeg ikke det er mere snø enn 30 cm og trekket er ikke oppe så det blir desverre ikke noe slalomkjøring denne helgen!

Jeg har ansvar for å styre det tekniske og ta en hel del bilder mens vi er der oppe. Jeg burde egentlig ikke sitte så mye på data siden jeg begynner å få litt smerter i armene av å skrive.. så MSN burde jeg egentlig ikke sittet på. :(

Jeg shar og fått i oppgave å ta bilde av alle konfirmantene og lage en lang slideshow som skal vises i kirken. Det kan jo bli gøy, ca 90 konfirmanter som skal bli tatt bilde av! Så jeg regner med at jeg har nok å gjøre i helga…

Satser bare på at jeg slipper å ha noe med frokosten å gjøre. Tipper heller det blir brannvakt eller noe!