God Loves!

Litt inspirasjon tidlig på en onsdags morgen. Jeg skal i Liantjønn barnehage i dag :D GLEDE!

Bildene er funnet på WeHeartIt.com og på stikkordene «God» og «Jesus».

Hva inspirerer deg?

 

Everybody needs inspiration!

Ja de stemmer. Jeg mangler det for tiden. Det er vanskelig å skrive. Det jeg vil skrive blir liksom ikke slik jeg tenker det skal bli. Jeg skriver litt av og til, men publiserer ikke mye av det.

Jeg skal bare tvinge meg til å skrive et innlegg som må ut. Vet du om noen sider som jeg bør lese?

Jeg så denne videoen på bloggen til Maria. (<-les denne bloggen!) Synes denne sangen var bra. Det er ikke en typisk Miley sang og det er positivt. Jenta kan jo faktisk synge.

Jeg driver å lager et design til en nettside for tiden. Det er spennende. Det er utfordrende og jeg liker det :) Det tar mye tid og jeg burde ikke bruke så mye tid på Macen når jeg har vondt i armen, men jeg må jo bli ferdig!

Hva gjør du for tiden?

 

Migrene, har du hatt det vet du det!

Idéen til og inspirasjonen til å skrive dette innlegget fikk jeg når jeg leste Migrene av bloggeren Ane.

Jeg tror kanskje at migrene er blitt en ny motesykdom. Alle har det! Først vil jeg bare forklare hva som kanskje når du får et migreneanfall. For ja det er et anfall!

migrene

Foto: dead_squid - http://www.flickr.com/photos/deadsquid/2240930660/ - Creative Commons - BY-NC

Migrene er anfall med ensidig, pulserende hodepine som varer 4-72 timer. Smertene er ofte ledsaget av kvalme og brekninger, lysskyhet og lydfølsomhet. Hvilken side av hodet som rammes, kan variere fra anfall til anfall.

Andre symptomer kan være forsterkede sanseinntrykk før hodepinen setter inn og såkalt aura. Aura kan arte seg som lysglimt i synsfeltet, eller som at deler av synsfeltet blir uklart og forsvinner. Prikking og stikking i hendene, samt svimmelhet og ustøhet kan også oppstå ved aura. Noen opplever talevansker.

kilde: http://www.pasienthandboka.no/default.asp?mode=document&documentid=2443

Det er migrene. Det er kjipt, ekkelt, vondt og ubehagelig for meg og andre.

Nå tenkte jeg at jeg som Ane og skal fortelle hvordan det er for meg å ha migrene.

Det vanlige er at jeg får en rar smak i munnen, en merkelig metall smak hvis du skjønner. Det er ikke noe god smak. Tenker først ikke så mye over det men blir veldig tørst. Så kjenner jeg det som oftest i den høyre armen at den begynner å bli nummen. Den sovner og bare henger der. Jeg kan bevege på den og alt sånn, men den reagerer ikke slik den skal. Slår borti ting med den. Jeg føler ikke smerte i det hele tatt. Det er liksom ikke kontakt med hjernen.Nå har det kanskje gått 5-10 minutter

Etter dette så begynner jeg å få tunnelsyn. Dette er skikkelig ekkelt! Tenk deg at du ser inn i en kikkert feil vei. Nesten slik har jeg det. Jeg må bevege hodet ekstra mye for å se ting. Dette igjen tror jeg påvirker balansen min for jeg vingler og sliter med å stå rett opp og ned. Det som skjer så er at koordinasjonen min er så dårlig at jeg ikke klarer å taste inn et telefonnummer på mobilen. Jeg må jo komme meg hjem til senga! vi begynner kanskje å nærme oss 20 minutter nå.

Nummenheten beveger seg nedover brystkassen til beinet. Jeg har fortsatt bare nummen i høyre side. Beinet begynner å svikte og jeg er enda mere svimmel. Sliter med å gå og raver rundt som en eller annen fyllik på rødsprit!

Nå har jeg forhåpentligvis klart å komme meg hjem! Hiver i meg noe kvalmenedsettende tabeletter i håp om at det jeg har spist ikke kommer opp igjen!

Komme seg inn på rommet. Ned med rullgardin og foran med gardiner. Det må bli helt mørkt og gjerne litt kaldt. Jeg blir veldig lysfølsom etter en stund. Lys fra klokkeradio er VELDIG lyst! Setter på radio i bakgrunnen for å ha noe å høre på, veldig lavt.

Sjansen for at jeg sovner fort er stor, men av og til ligger jeg å kjenner på at nummenheten beveger seg rundt i kroppen. Det er IKKE noe koselig følelse, så det er greiest når jeg sovner fort. Klokka går fort når jeg har migrene. Av og til sover jeg 16-20 timer og når jeg våkner så føler jeg at jeg har sovet et par timer. Hodet dunker som bare det når jeg våkner. Få i meg noe koselig medisin som gjør at dunkingen gir seg litt. Sånn at det bare blir en kraftig hodepine. Er fortsatt ganske lysfølsom, men det har gitt seg litt.

hodepine

Foto: Ende - http://www.flickr.com/photos/ende/43891478/ - Creative Commons - BY-NC

Noen ganger så er armen min helt slapp og har ikke noe styrke. Det er som oftest høyre hånd. Kan være vanskelig å løfte et glass vann og slikt. Den er der og har følelse men er bare slapp.

Nå har det gått ett døgn, jeg har bare vondt i hodet og kroppen er sliten. Pleier å legge meg i 21 tiden og stå opp ca 12 timer senere. Kroppen får liksom aldri nok søvn når jeg har migrene. Det er ikke alltid så ille som jeg har skrevet om her, men vanligvis så er det noe lignende dette. Det er kjedelig og det er IKKE gøy.

Dag to er slitsom. Jeg sliter med å komme på navnene på enkle ting som fjernkontroll, brød og blander mange ord. Hjernen er satt litt ut av spill. Jeg kan si setninger som ikke henger sammen eller gir mening. Det er ret og slett slitomt å snakke.

Hvis du har migrene så vet du hva jeg snakker om. Kaller du skallebank/kraftig hodepine for migrene så har du virkelig tatt feil! Ikke skyld på migrene hvis du ikke har det. Her kan du se om hodepinen du har kanskje er migrene. Du bør uansett få det diagnosert av en lege.

Har du migrene? Hva er dine erfaringer med det og har du funnet ut noe som hjelper?

 

Leker du med Lego?

Han/de som har laget denne videoen har brukt 1500 timer på å få dette til. Jeg må bare si at det er SYYYYKT! Skulle ønske jeg hadde sånne ideer og evnen til å gjennomføre det!

Leker du med Lego?

 

Skrivesperre

sinna

Foto: piotr.amigo

Jeg har skrivesperre! Jeg driver å skriver på et innlegg, men det blir ikke noe logikk i teksten eller så blir det færre ord når jeg leser gjennom hva jeg har skrevet! STRESS.

Jeg har ca 300 ord i innlegget men er ikke fornøyd med det pga jeg har ikke besvart problemet enda egentlig. Masse ubesvarte spørsmål og klarer ikke/finner ikke inspirasjonen nå! Dette inlegget har litt over 700 ord. Så 300 ord er ikke et spesielt langt innlegg. Må bare tenke litt videre og kanskje det blir noe av innlegget om et par dager.

 

Sang som får meg til å tenke!

Denne sangen er veldig fin. Får meg til å tenke! Den passer egentlig veldig bra til denne posten Tanker om ting… (mange spørsmål!)! Tror jeg har blitt inspirert uten å tenke over det!

http://www.youtube.com/watch?v=Vbi4nSrhRxo

I don’t mind if you’ve got something nice to say about me
And I enjoy an accolade like the rest
You could take my picture and hang it in a gallery
Of all who’s who and so-n-so’s that used to be the best
At such’n’such … it wouldn’t matter much

I won’t lie, it feels alright to see your name in lights
We all need an ‘Atta boy’ or ‘Atta girl’
But in the end I’d like to hang my hat on more besides
The temporary trappings of this world

I want to leave a legacy
How will they remember me?
Did I choose to love? Did I point to You enough
To make a mark on things?
I want to leave an offering
A child of mercy and grace who
blessed your name unapologetically
And leave that kind of legacy

I don’t have to look too far or too long awhile
To make a lengthly list of all that I enjoy
It’s an accumulating trinket and a treasure pile
Where moth and rust, thieves and such will soon enough destroy

Not well traveled, not well read, not well-to-do or well bred
Just want to hear instead, «Well Done» good and faithful one…