Har du oppdaget noe ny musikk?

I det siste så har jeg egentlig ikke hørt på noe ny musikk. Det går i det samme gamle. Det er litt kjedelig. MEN jeg har hørt på en ny artist og hun er skikkelig bra. Francesca Battistelli er skikkelig bra. Musikken hennes har vært på et par ganske store TV-programmer som «Jon & Kate Plus 8» og «The Hills».

Musikken hennes er ikke helt lett å sette i en sjanger fordi der er ganske mye forskjellig. Det er mye sjel, piano og pop i musikken, men man kan og sette henne inn i jazz, rock og gospel. Tekstene hennes er kanskje ikke typiske kristne sanger. Jeg synes i hvert fall ikke det. Etter en stund legger man merke til at det kristne budskapet skinner gjennom på en del av tekstene. Målet hennes var å bringe noe autentisk til den skristne musikken som ikke kristne kunne høre på.

http://www.youtube.com/watch?v=jSwov6Zp1hY

Noen andre sanger:

It’s Your Life
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TAd5c3Dc29A[/youtube]

Blue Sky
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rZsjCHJ9GkY[/youtube]

Hva hører du på av musikk for tiden?

 

Kurt Carr besøker Sørlandet

Kurt Carr er en av verdens største gospelartister. Og han tar med seg 6 av beste musikervenner fra hele USA til Sørlandet og  Vennesla Filadelfia 14 .august. 2010. Sammen med Sør Gospel skal de holde en gospelkonsert av dimensjoner i Vennesla denne sommerkvelden.

Sør Gospel er et knippe utvalgte sangere fra hele Sørlandet og er ledet av Tom Jarle Istad Kristansen som selv har ledet en rekke kor og musikkseminarer i Norge. Dette er første gang i historien Kurt Carr kommer til Skandinavia, og da er det en ære at han entrer scenen først på Sørlandet og i Vennesla.

Initativtakerne bak dette prosjektet er Expo Musikk. Med små budsjetter men stor vilje til å gjennomføre dette, har de klart å lande denne artisten.

Det er fantastisk å få en slik artist til Sørlandet og Vennesla! Kurt Carr har solgt flere millioner album. Og er en av den største gospelartisen verden over. At vi nå kan annonsere at han nå kommer til Vennesla er mer enn vi turte håpe på for bare kort tid siden” sier pressetalsmann og en av arrangørene Tom Jarle Istad Kristansen.

Kurt Carr er kjent med sangene som: ”In the sanctuary”, ”The Lord strong and mighty”, ”The presence of the Lord”, ”I almost let go” og ”Kumbaya” Og har gitt ut hele 6 album.

http://www.youtube.com/watch?v=sY88RiXfzU8

Carr’s musikk er en interessant blanding av tradisjonell Gospel komposisjon og vokal, elementer av R & B, jazz, soul, blues, og tydelig moderne harmonier og synge stiler finnes i Urban Contemporary Gospel. Den Kurt Carr Singers under Kurt Carr retning og musikalsk innflytelse har opprettet seks album. Kurt Carr har vunnet fire fremragende priser.

Billetter kjøpes på: www.billettservice.no Posten, Narvesen og 7-Eleven.

Kommer du på konsert med Kurt Carr i Vennesla lørdag 14. august 2010?

 

Skjærgårds en smakebit før festivalen

IMG_0117

Foto: Patrick Leisegang

Skjærgårds Music & Mission,  også kalt for Seaside Festival blant de engelskspråklige artistene,  er kanskje en av de festivalene i Norge som har holdt på lengst. Det hele startet i 1981. Siden den gang så har det vokst veldig. På det meste har det vært solgt 21.000 dagsbiletter i løpet av festivalen. I år har de store artister som Sixpence None the Richer, Salvador og Paul Colman. Skjærgårds er Norges største festival og trekker 5000-6000 til hovedscenen på lørdagen.

Skjærgårds har i år hatt talentkonkurranse og Marianne Thorsen fra Salem Misjonsmenighet i Kristiansand gikk videre til finalen på hovedscenen på lørdag.

Paul+ColmanPAUL COLMAN (AUS)

Dette er mitt høydepunt under Skjærgårds 2009! Jan Fredrik Karlsen snakket mye under Idol om å levere varene. Det har definitivt Paul Colman gjort på de to forrige konsertene jeg har vært på. Det blir tredje gangen han blir å høre på festivalen. På Øygospel tidligere i år hadde han og konsert og den skal ha vært meget bra. Han har tidligere vært vokalist i Paul Colman Trio og Newsboys, men har nå gått solo. Med låter som er pop preget er det lett å synge med. Han har en egen evne til å få publikum med å synge. Paul Colman er siste artist på hovedscenen på lørdag.

SALVADOR (US)

Den første sangen jeg hørte fra denne gruppen var «Lord, I Come Before You» jeg fikk en WOW følelse med en gang. Dette er DYKTIGE musikere. Latinorytmer, blåserrekke og perkusjon så det holder. Dette er et av de bandene jeg har størst forventning til. Ellers så bør de spille «Breathing Life»! De spiller på hovedscenen på fredag.

g2bryneG2 BRYNE (NO)

Dette er et up and coming lovsangsteam fra Bryne. Debutklaten deres er en liveinnspilling fra en gudstjeneste på Bryne. Hvis du vil ha bra lovsang så er dette høydepunktet for deg. Jeg gleder meg virkelig til dette. Fjellkirka setter en helt spesiell stemning. Lysene oppover fjellsiden og korset som henger ut. Lovsangsteamet spiller i fjellkirka på fredag og lørdag.

DAY OF FIRE (US)

Disse var på Skjærgårds i 2007 og leverte varene da. Så dette blir bra! Day of Fire er kjent for sangen «Cornerstone». Vokalisten har et sterkt vitnesbyrd og dette gir mere tyngde til låtene som er god rock/grunge. Vokalisten vil få fram at hvis han kunne bli frelst så kunne alle bli frelst. Spiller på hovedscenen fredag.

SIXPENCE NONE THE RICHER (US)

Dette er kanskje Skjærgårds største navn i år. De har hatt noen meget populære sanger med for eksempel «Kiss Me» og «There She Goes». De er nå tilbake etter et par års pause og jeg gleder meg til å høre de på hovedscenen på lørdag.

GOSPELKORET HIM (NO)

Dette koret har faktisk spilt på Nobels Fredspriskonsert! Jeg har og faktisk synget med dette koret. Gospelkoret HIM (Hearts In Motion) gir alt på scenen. Det er et musikalsk lanskap som er preget av amerikansk gospel.
Her har du en video av HIM.

Einar Stray

EINAR STRAY (NO)

Einar Stray er faktisk min tremenning. Han er 19 år og har allerede rukket å bli sammenlignet med Sigur Rós, Efterklang og Sufjan Stevens. Jeg har faktisk ikke vært på noen konsert han har hatt enda. Har bare lest en del anmeldelser. Einar spilte i Kristiansand tidligere i år. Dette er indie-pop på sitt beste! Konserten med Einar Stray blir på SortHvit scenen på fredag.

Dette er noe av det jeg anbefaler deg for at du skal ta turen bort til Risøya like utenfor Tvedestrand denne uka!  Jeg blir å finne på LAGET standen hvis du vil ta en prat! Alltid koselig med litt besøk! Vi snakkes.

Sjekk ut hele programmet for Skjærgårds!

Hva tror du blir best med Skjærgårds i år?

 

Judith Christie McAllister – Sing Praises to Thee

Denne sanger er bare dødsrå!
Det er sangen over alle andre gospel sanger!!
De folka som synger har bare en fantasktisk kraft!
Det er ikke mange som har det sånn i kor!

Tenkoret har sunget denne sangen!

Dagens låt er:
Judith Christie McAllister – Sing Praises to Thee