Kan gratis prevensjon forhindre abort?

Vårt Land, Dagbladet, VG og sikkert alle andre medier meldte i går at gratis prevensjon halverte aborttall. Dette er jo supert, men det er jo ikke akkurat en ny tanke. Gratis prevensjon er jo i utgangspunktet gratis for ungdommer fra 16-19 år. Jeg vil regne med at å utvide denne ordningen fra 16 til 24 år vil spare myndighetene for utgifter.

Det er i aldersgruppen 20 til 24 år at aborttallene har vært høyest de siste årene. Ved å tilby gratis prevensjon så har tallene blitt halvert. Det er en prøveordning i Tromsø og Hamar som har gitt disse tallene.

Hvor mye koster en abort? Det koster ett menneskeliv! Det går ikke ann å sette en pris på et menneskeliv. P-piller og annen type prevensjon er relativt billig og enkelt.

2 Mosebok 20.13
Du skal ikke slå i hjel.

Bibelen har et helt klart syn på saken synes nå jeg.

Jeremia 1.5
Før jeg formet deg i mors liv, kjente jeg deg, og før du ble født, helliget jeg deg; til profet for folkene satte jeg deg.

Til og med meds du var et foster så var du en del av Guds plan. Bibelen gir et klart utrykk for at Gud både former soss og har omsorg for oss i morsliv. Han har og tenkt ut en fremtid for oss allerede på forsterstadiet, egentlig mye før det.

Fra 1978 til 2003 ble det abortert 348 711 foster i Norge! Dette er sykt mye!

Så til deg som har tatt abort. Det er gjort og det er ikke noe du kan gjøre med akkurat aborten. MEN i forhold til Gud så kan du be om tilgivelse for det. Synd er synd, abort er ikke noe større eller mindre synd enn å baktale, kjøre for fort, stjele eller en annen synd. Når Gud tilgir deg så glemmer han synden din. Det gjør ikke at vi glemmer den.

 1. Synes du det er positivt at staten kanskje tilby prevensjon helt opp til 24 år?
 2. Hva tenker du om abort?
 3. Tror du aborttallene vil synke hvis alle opp til 35 får gratis prevensjon?
 4. Hva tror du kan senke aborttallene?
 

10 thoughts on “Kan gratis prevensjon forhindre abort?

 1. Jeg syns dette er veldig bra. Det er en vinn-vinn situasjon. Folk blir ikke gravide (uten å ville det), og barn blir ikke drept. Dessuten sparer jo staten noe veldig på dette.

  1. Men hva med at det blir mere sex utenfor eksteskapet. Det sier bibelen ikke er bra. Ja det sparer sikkert staten for litt penger, men penger har vi nok av.

   Det handler mere om holdninger synes jeg.

 2. 1. Synes du det er positivt at staten kanskje tilby prevensjon helt opp til 24 år?
  – På den ene siden senker dette nok aborttallet en del, men på den andre siden vil dette være med på å øke graden av sex blant unge, noe som også i et kristent perspektiv, sett med Guds øyne er like mye synd som abort, løgn, tyveri osv, så sant det ikke skjer innen et ekteskap.

  2. Hva tenker du om abort?
  – Forkastelig fordi man dreper barn. Dette vil ikke si at jeg mener at mennesker som f.eks opplever fæle ting som voldtekst osv og på den måten blir gravid har et lett valg, men det kan ikke argumentere for abort for det. Da får man heller adoptere bort barnet. Et drap er et drap uansett. Og jeg tror mange som tar abort i etterkant vil angre og se hva man har gjort. Eks hender det at folk senere ikke kan få barn. Slike tanker må man tenke over. Fra min side er det ikke meningen å vise liten forståelse for at mange tar abort pga tragiske hendelser, for jeg vet mange opplever forferdelige ting som fører til graviditet. Men uansett kan det ikke rettferdiggjøre et drap (abort). I dag brukes jo abort uansett nesten som ren prevensjon, og det er forferdelig å tenke over.

  3. Tror du aborttallene vil synke hvis alle opp til 35 får gratis prevensjon?
  -Kanskje, men det hjelper ikke så lenge dette bare gjør det lettere å sex uten å tenke over konsekvenser. For det er vel ikke å legge under bordet at jo mer prevensjon, jo lettere vil det bli å ha sex!?

  4. Hva tror du kan senke aborttallene?
  – At mennesker blir kjent med Jesus Kristus og tar imot Hans frelse som gis av nåde, uten at noen fortjener den.

  1. 1. Jeg er egentlig veldig enig med deg. Synd er synd, men vi mennesker ser på drap som en større synd enn andre ting. Jeg er for sex så lenge det er innenfor ekteskapet.

   2. Jeg mener at det er fortsatt et valg å kunne adoptere vekk barnet. Man må ikke ta abort. Det er nok mennesker som sliter med å få barn fra før av. Hvorfor ikke kunne bruke det forferdelige som har skjedd ved en voldtekt ti å kunne gi noen noe de ikke kan få selv.

   Jeg tror og at mange som tar abort sliter senere og angrer på valget, mens andre tenker ikke noe mere på det.

   Abort har nå blitt en form for prevensjon og det er skummelt.

   3. Helt enig med deg. Ja det blir kanskje lettere å ha sex hvis man vet at det ikke blir barn av det. Jeg tror det er mer holdninger rundt sex som det må jobbes med. Men innenfor ekteskapet så er jeg for prevensjon kontra abort.

   4. AMEN!

 3. Først av alt utrolig bra at du tar opp dette! Alt for få snakker om dette. Keep up the good work!

  1. Det tror jeg kan være utrolig positivt. Tror egentlig ikke at folk har mer sex selv om prevensjonen blir gratis. Uansett er det ikke alle mellom 16-19 år som bruker dette tilbudet av diverse grunner.
  2. Abort. Ja, det er vel en av de mest feige og forferdelige måter å drepe et annet menneske på. En bør kunne ta konsekvensene av de avgjørelsene en har tatt. Jeg synes det er greit HVIS det er fare for morens liv.
  3. AMEN! Det tror jeg. Hvorfor ikke bare la prevensjon være gratis, uansett? Selv om det sikkert ville blitt enklere og bare hatt sex tror jeg det ville hjulpet på aborttalla, som BØR gå ned betraktelig.
  4. Holdningskampanjer kanskje. Mer informasjon om hva som egentlig skjer, slik at folk ikke bare tror at det er en «celleklump» de fjerner..

 4. Du tror virkelig at en voldtatt kvinne vil bære på «frukten» etter at en mann har ødelagt livet hennes? Voldtekt kan i mange tilfeller sidestilles med drap, og da skal de selv få lov til å velge om de vil beholde ungen eller ikke. Og ikke kom her og si at kvinnen er skyld i det selv, det er så… 2000 år gammelt.

  1. Vanvittig bra Patrick=) Kunne ikke vært mer enig=)

   En liten kommentar til Antikrist=) Du sier at voldtekt kan sidestilles med drap, men om du opplever å ha blir drept, er det da helt greit å drepe andre? Du vet det at abort er drap, på et lite uskyldig foster. Hvordan kan du forsvare det?

   Tenk på alle menneskene der ute som faktisk ikke kan få barn, samme hvor mye de ønsker det!!! Tenk hvor vanskelig det er for de å se på alle de uskyldige fosterene som blir kastet i søplen, for så groteskt er det faktisk!!!

 5. Glad du vil prøve å senke abortallene og ikke gjøre abort ulovlig som mange kristne vil.

  1. Å gjøre abort ulovlig vil ikke skje tror jeg. Det er ikke muig å endre noe sånn.

   Det eneste vi kan gjøre er å jobbe mot lavere aborttall og drive holdningskampanjer. Abort nå er nesten en prevensjonsform. Det er ikke bra.

 6. I agree, that anything that will make the number of abortions lower is a good thing but cannot help disagreeing with some later comments here. Some of you people are mentioning that a raped woman can always put the child for adoption… But have you ever been pregnant and through labor? I have (luckily enough under happier circumstances:) and I can tell you that no way you can make it through and stay sane if you’re life is a wrack (as a result of the rape) or you hate yourself, the child within you, the man who did it to you, you have no one to be there with you, etc… It’s very easy to say «well, she can just give birth and let others have the child» but doing it would take unbelievable strength.

  Sorry for English but my written Norwegian sucks :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.