Hvor er Jesus?

bilde-28

Hvor er Jesus akkurat nå? Det er det jeg har tenkt på de siste dager og uker forsåvidt. Han er borte vekk! Jeg kan ikke føle han, se han, høre han. Han er BORTE! Ting er så sinnsykt urettferdig! Jeg vil ha et nært og godt forhold med Jesus, men føler at det ikke er så lett når han ikke er HER!

Du kan kanskje si. Les mere i bibelen så kommer du nærmere han. For å si det sånn så er det det siste jeg har lyst til akkurat nå. Jeg får ingenting fra bibelen akkurat for øyeblikket. Å gå på møte var heller ikke noe slager på søndag. Det var lang tale om å tenke på de rundt oss og hvordan de føler. Jeg føler meg litt nede for tiden.

Jeg kan ikke hjelpe noen med trosspørsmål i min tilstand. Jeg er cellegruppeleder og føler at det ikke er noe særlig å  kanskje veilede noen nærmere Jesus. Jeg kan ikke bare sitte der å si ting som jeg ikke kan stå inne for. Det blir helt feil for meg og de i gruppa. Jeg kunne ønske man kunne sette livet på pause. Redigere vekk alt man ikke likte, fikse alle problemene, både mine og verdens og så trykke på play igjen! Så enkelt er det derimot ikke. Vi må tenke realistisk.

Hvis noen lurer så har jeg ikke mistet troen på Jesus. Jeg vet han finnes. Jeg har det litt som Thomas i Johannes 20 jeg må ha et tegn eller noe! Jeg vet at uansett hva jeg gjør så kan jeg ikke få Jesus til å elske meg mer eller mindre, men akkurat nå kunne jeg godt hatt litt mere enn andre! Bare føle at Jesus holder meg oppe og at alt fikser seg til slutt!

Det å høre på kristen musikk blir litt rart for meg og for øyeblikket, spesielt sånne gladsanger som denne. Gi meg en sang som har innhold om det å være nede og at ting kommer til å ordne seg. Jeg føler meg mere hjemme i denne sangen for tiden:

I can only imagine
What my eyes will see
When your face
Is before me
I can only imagine

Jeg vil at Jesus kan bruke meg til å få flere med til himmelen, men for tiden kan jeg ikke forstå hvordan jeg kan være en brikke i det puslespillet. Hva kan jeg brukes til. Jeg er ikke noe godt menneske. Jeg er full av synd og dritt. Hvordan kan jeg brukes?

Jeg vet at Gud har en eller annen rar plan med mitt liv. Jeg må bare gi meg helt til han så skal han styre meg dit jeg skal. Jeg går i ferdiglagte gjerninger enn så rart det er å tenke på.

Denne helgen som kommer så er det Impuls i Stavanger og i år skal jeg ikke der. Impuls har vært et av de store høydepunktene mine de siste 5 årene. Jeg kunne på alle måter trengt enn trosopptur nå. Et høypunkt jeg kunne leve på et par uker. Eller bare dager!

Jeg skal ikke bare klage heller, men for øyeblikket så er det lettere for meg å klage enn å takke! Skal jeg takke for at jeg er litt nede og sliter med bibellesning og bønn? Det hadde tatt seg ut. «Takk Jesus for at jeg er nedfor og ikke har det så lett for tiden. Bibelen gir meg ikke noe fornuftig og bønnene er litt innestengte og når ikke lengre enn taket.»

Jeg kunne ønske at jeg kunne gi 100% av mitt liv til Jesus. At han styrte skuta, men for øyeblikket sliter jeg med det å gi mitt liv til han hver dag. Jeg kunne ønske at han bare tok kontrollen og lot meg være passasjer en liten stund.

Jeg vil bare ha tilbake det gode forholdet med Jesus. Ha den sikkerheten og føle omsorgen han har for meg. Kjenne at han bærer meg i sine hender.

«Det er i motbakke det går oppover» Ja jeg vet det men jeg vil være på toppen akkurat for øyeblikket. Jeg føler jeg er ca på bunnen. Når skal det gå oppover.

Det ble kanskje litt rotete dette her men det er de tankene som er hodet mitt akkurat nå.

Kommentér gjerne hvis du har noe meninger om det jeg har skrevet.

 

10 thoughts on “Hvor er Jesus?

 1. Alt går opp og ned i perioder.Alle har det likt. Noen dager/uker er verre enn andre, men tenk at uansett hvor nedfor og lei deg du er -tror at ingen er glad i deg (Det er det jo!!) – så er det faktisk en som alltid er der – som eksempelet med fotsporene i sanden. Jesus går ved siden av -det er to spor – og du har det ok, når det er ett spor -bærer Han DEG!
  Livet er ikke tilfeldigheter, men mange veier – hvor du er den som velger din vei, ditt liv, dine avgjørelser. Men har du Gud med på laget, så leder han deg i rett retning. Når en dør lukkes -vil en annen åpnes. Ikke akkurat der og da, men i tidens fylde -til det som er bra og rett for deg. Det eneste vi må gjøre er å be, være tålmodige og ikke gi opp. Noen bønner får vi aldri svar på! Noen bønner betyr ingen ting om en dag,uke osv. – fordi vi har endret oppfatning av en situasjon eller ting har «bare» ordnet seg. Kanskje man skulle være glad for at man er nedfor av og til? Da kan man i alle fall kjenne på hvordan det er når man er virkelig glad!!
  Glad i deg:)

 2. Prøv å søk etter metal kristen musikk. Det er ikke sånn «glad» teksta sanger.

 3. Vet du, Patrick! Du satte ord på mange av tankene jeg selv går og sliter litt med for tiden men ikke helt har klart å formulere. Så… nei, dette blir ikke en kommentar for å prøve å oppmuntre deg eller fortelle deg at; «stå på! Gud elsker deg! Det går opp og ned med kristenlivet som med alt annet!» og lignende fraser. Kommenterer for å si Takk. Det hjelper å få ord på ting. Jeg vet ikke hvor Jesus er. I himmelen. I hjertet. Overalt og rundtomkring. Men en ting har jeg tenkt på, at ærlighet om troen kan likevel lede noen nærmere Jesus enn du kanskje tror. Selv om det er sånne her vanskelige ting.
  Den gode gamle sangboka – den blå, har mange gode kristne tekster, synes jeg. Ikke bare sanger for oppturene!

 4. JEg kjenner ikke deg og dumpet innom denne bloggen ved en ren tilfeldighet. Godt mulig du allerede har oppdaget nye hemmeligheter allerede som har tatt deg videre. Uansett, det er flott å høre folk som tør være ærlig å si at noen ganger føles det litt dritt. JEg har en tanke om vegen videre – egentlig var det din, men tror ikke du ser den. Stikkord cellegruppe. Hvem har sagt at du som leder alltid skal gi? Hva om du fortalte de i gruppa hvordan livet var akkurat nå og ba dem be for deg? Hva var det Jesus gjorde skjærtorsdag? Tok med seg noen av sine nærmeste inn i livssmerten. Det ligger stor befrielse i ærligheten, eller som en sa: det å lyve litt mindre om livet for hver dag som går.

 5. Hei!:)
  Jeg leste om bloggen din i triggermag. Syntes det virket sykt bra med blogg om kristenlivet, og der tok jeg rett. Det er bra å få lese om andres erfaringer også! Og du skriver veldig bra. Jeg skal lese mer en annen dag, når det ikke er så sent ;)

  Dette innlegget traff meg skikkelig. Har følt det på akkurat samme måten den siste tiden, var som om jeg skulle skrevet det selv. Har heller ikke mulighet til å dra på en kristentur som flere venner skal på – og det er kjipt fordi det kunne jeg virkelig trengt.

  Det er bra å høre at andre føler det på samme måten innimellom. Det er bra at du deler det når du ikke har det perfekt selv, og jeg synes det er tøft gjort av deg. Jeg tror du hjelper mange, ved å vise at alle har oppturer og nedturer! Du er en sånn bra motsetning av de i den casting crowns sangen «stained glass masquerade». Hvis du skjønner :) Hehe, dårlig språk nå om kvelden :p

  Du har fått en ny, fast leser av bloggen din! :)

  1. TAKK!

   Viktig å dele oppturer og nedturer. Jeg synes det er viktig å få påfyll av og til.

   Kan få påfyll av masse rart. Musikk, venner, leir, arrangementer og masse annet. Det handler nok bare å se det i den store sammenhengen

 6. Hei :)
  Jeg finner ikke Jesus. Han er der ikke. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg vil ikke lese i bibelen, jeg vil ikke be, men det er fordi jeg føler jeg ikke får noe av det. Hva kan jeg gjøre? Jeg går på møter og jeg er med i en huskirke. Jeg vet Gud ikke er noe man må gå på møter eller noe for å få, men det hjalp meg før, men nå kommer det ingenting ut av dette. Noen forslag til hva jeg kan gjøre for at jeg skal komme tilbake til han?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.