Har du på deg en maske?

Lioness_by_Blakberi_Photography

Hvorfor ser alle alltid så sterke ut? Hvorfor skal alle ha en maske på, som sterk og «udødelig»? Jeg føler jeg har på en maske ofte. Når jeg får spørsmål om hvordan det går så slenger jeg ofte ut. «Joda det går bra med meg», men jeg mener ikke det. Det er rett og slett en maske for at folk rundt meg skal se at jeg er sterk. For vi kan jo ikke være svake. Hvem vil menge seg med svake mennesker?

Hvor ofte gråter du eller hvor ofte ser andre deg gråte? Gråter du kun når du er for deg selv? Jeg liker ikke å gråte men av og til så er det den beste måten å få noe ut på. Det bare fungerer. Jeg kan gråte av takknemmelighet, av savn eller at jeg ikke kan forklare hvorfor.

Jeg føler jeg feiler på så mange plan at det bare blir skummelt å tenke på. Jeg vil rett og slett ikke, men alikevel så gjør jeg det. Rart med det at man tenker på ting man ikke vil tenke på. Jeg føler meg ofte liten og usett. Nå er jeg av den personen som aldri kunne tenke seg å stå på scenen foran folk. Er ikke på den måten jeg tenker. Føler meg usett av Gud, Jesus og av og til av venner. Det værste er å føle at Jesus ikke ser meg.

Jeg vet jo at han ser meg, men føler det ikke alltid slik. Jeg føler meg liten når jeg tenker på Jesus. Han er stor, ren og perfekt på alle mulige måter. Jeg er liten, skitten og har så mange feil at det er skummelt å lage liste! Jeg vet at Jesus elsker meg akkurat sånn jeg er med alle mine feil og mangler. Jeg er fullkommen i han! Hans navn endret mitt liv! Overfladisk radikalt og usannsynlig vil kanskje du si, men Jesus endrer liv!

Jeg hører alt for mye på musikk. Noen sanger setter virkelig perspektiv på ting. For meg så kan mange sanger gjør det. De trenger ikke være kristne. Det kan være en sang med en god tekst eller noe som treffer meg.

Denne sangen av Casting Crowns setter virkelig perspektiv på hvordan vi som mennesker oppfører oss og føler oss. Hør på den og tenk over hvordan du «viser» deg for dine venner.

Only when no one is watching
Can we really fall apart

But would it set me free
If I dared to let you see
The truth behind the person
That you imagine me to be

Would your arms be open
Or would you walk away
Would the love of Jesus
Be enough to make you stay

Hva om du endrer litt på hvordan du oppfører deg. Kunne du tenkt å vist deg som du føler deg? Ikke sette på en maske, vise deg som du er! Hva tror du det hadde gitt dine venner? At du hadde sagt at du hadde en skikkelig dårlig dag. At ikke alt var bra, men heller dårlig for tiden.

Kunne du spurt en venn om hvordan de har det med Jesus i stedet for å spørre de hvorda formen er? Det er mye mere givende og det sier mye mere om hvordan du er som person. Forholdet til Jesus har mere å si enn hvordan dagsformen er!

Har du på deg en maske? Tør du vise hvem du er?

Stikkord

 

36 thoughts on “Har du på deg en maske?

 1. Tilbaketråkk: ArnsteinBlogg 2.0 » Det er lov å være lei seg!
 2. hm, fikk meg til å tenke litt ja.

  tror det stort sett er bra å være ærlig med formen…

  unntaket er at man kanskje ikke skal fortelle all dritten til folk som er deppa fra før av…

  men ja vi bør begynne å være mer åpne og snakke mer om jesus og sånne viktige ting, enn bare pjatt.

  1. Digger sangen, hvor ærlig den tar opp noe som de fleste kjenner seg igjen i. C. Crowns har i det hele tatt mange livsnære og aktuelle sanger.

   1. En av grunnene til at Casting Crowns er en av de gruppene jeg hører mest på(3.plass på mest lyttet til) Jeg kan kjenne meg igjen i en del av det de synger om. I forhold til all listepopen.

 3. Kjempebra innlegg.
  Jeg syns forresten det er utrolig flott og oppmuntrende at en kristen blogg har kommet så langt med så mange lesere. Du har en veldig god blogg.

  Selv er jeg kristen og har en del kristne innlegg på bloggen min, i tillegg til kristne sangtekster som jeg skriver. Hadde vært kjekt om du stakk innom den en tur :)

  1. Takk. Ja jeg synes det er kjempegøy at jeg har fått masse lesere. men i forhold til motebloggere så har jeg litt å gå på antall kommentarer. Det blir ikke så mange kommentarer hvis man ikke skriver om mote og makeup.

 4. Jeg er meg selv, 100 % – men de fæle tingene som jeg har opplevd gjennom livet, trenger ikke alle å vite. Så på det området må jeg putte på meg en maske. Om noe skjer som minner meg på noe som jeg helst vil glemme.
  Du skriver utrolig godt!

  1. Enig at alle ikke trenger å vite alt, men på generell basis så er det mange falske folk ute! Det er litt synd at folk ikke kan vise seg som den de er!

   Takk for at du liker innleggene mine!

 5. Utrolig bra innlegg!
  Det er litt rart at alle prøver så hardt å fremstå som sterke og perfekte mennesker, for vi vet jo alle at ingen av oss er perfekte. Men allikevel når jeg ser at «alle andre» smiler og er lykkelige hele tiden, så må jeg jo liksom prøve å være like bra som dem.
  Elsker sangen óg !

  1. HVA! er ikke alle glade, sterke og perfekte?

   Så greit å få det klart da at alle sliter til tider og setter på en maske for andre. Jeg gjør det selv og, men det er ikke alltid like bra å gjøre det da.

   Casting Crowns er sykt bra!

 6. Fin og innholdsrik blogg du har. Den tar for seg interessante tema.
  Jeg har en maske, hos noen mennesker. Men det er fordi jeg ikke orker å forklare situasjonen og tankene mine til alle og en hver. Så det så.

 7. Godt å se at en blogg med annet innhold enn mote kan havne på topplisten på blogglisten. Btw, det er en utrolig bra sang, en av mine favoritter for tiden:)

 8. Dette var utrolig bra skrevet, og jeg kjenner meg igjen! Jeg må si jeg ble litt fasinert av bloggen din og måten du skriver på :) Casting Crowns er har foresten utrolig mye bra ja. En av mine favoritter er » Does anybody hear her » ! :)

  1. Den sangen er og bra. Det som slår så godt an med Casting Crowns er at nesten alle tekstene treffer meg på en eller annen måte.

   Takk for at du liker skriblingen min :)

 9. Du skriver utrolig bra, gode tema, generellt en veldig fin blogg. Finner alltid noe til ettertanke i det du skriver! stå på!

 10. Tilbaketråkk: Karina » Blog Archive » Oh Jes(us)
 11. Jeg tror vi alle putter på oss den berømte masken innimellom. Bare sånn for å skjule det som er litt skjørt og usikkert. Bra innlegg!

  Hvorfor kan jeg ikke se statestikken min? :)

 12. Veldig bra! Digger Casting Crown.
  Jeg ser meg også igjen i dette. Når folk spør om jeg har det bra, sier jeg at jeg har det bra, men denne tiden har jeg det ikke så bra med Gud og Jesus. Å jeg kjenner at de er noe som påvirker hverdagen. Denne bloggen kan virkelig hjelpe meg. :)

 13. WOW! Nå satte du virkelig i gang tankeganen min! Jeg har tenkt på det så mange ganger, at jeg sier jeg har det bra, selv om jeg egentlig ikke har det. Jeg har også tatt meg selv i å ha på meg en superfalsk maske mange ganger! Jeg er så mange forskjellige, men etter at jeg leste dette innlegget, skal jeg virkelig gå inn for å være den samme Jorann, uansett hvor jeg er, og hvem er jeg er sammen med!

 14. Jeg likte veldig godt det innlegget. Har tenkt på det ganske ofte i løpet av uka faktisk! Kjenner meg litt igjen , jeg har prøvd ta av meg min maske for ei tid tilbake, det var en av årsakene til at jeg mistet en venn :( …
  men da må det jo ha vært en veldig dårlig venn, sant ja ;)
  og jeg elsker den sangen ! Du har fått meg til å lytte på casting crowns :)

 15. Takk!
  Jeg tror det var dette jeg trengte å høre!
  Jeg har alltid vært den snille, blide og hjelpsomme jenta som stiller opp på alt og gjør (nesten) alt. Har hat mange dårlige dager i det siste, fordi det er en del som skjer, men har lenge følt det at jeg ikke kan ha en dårlig dag… Vet ikke helt hvorfor, men det har kanskje noe med hvordan jeg tenker at andre ser på meg… Så jeg gjemmer meg bak en maske… Men kanskje jeg skal prøve å bare rett og slett si det at jeg har en dårlig dag(om jeg har det en dag) =)
  – Else Randi

 16. Det er i grunnen synd, men hver eneste dag – uansett hvor deppa jeg er, MÅ jeg fremstå som smilende og glad, hjelpsom, leende, pliktoppfyllende osv. Har kun grått fremfor besteveninnene mine EN gang, og det sier sitt når en har kjent de lenge.. Vennene våre burde jo vært de vi kunne vise hvem vi virkelig er foran.

  Skambra blogg! Du skriver bra. Utrolig kult at du gjør dette, ikke så mange kristenblogger som jeg har lagt merke til, men din er desidert må-lese!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.