Vi har det godt i Norge

Vi har det så fantastisk godt i Norge. Vi slipper veldig mange problemer. I Brasil har de hatt flom og over 40.000 hus kan ha blitt vasket bort. Vi har ikke det problemet i Norge. Når det er flom her så forsvinner kanskje 10 hus.

Leste om to polakker som takket nei til tur i redningshelikoper fordi de fryktet regningen. I Polen så ville de fått regningen selv. Det slipper vi i Norge. Her brukes skattekronene vår til det. Det er jo bare herlig at hvis vi havner i problemer når vi er på tur i fjellet eller blir kritisk syke at vi slipper å bli ruinert økonomisk i tillet. Det skulle jo egentlig bare mangle at en slik tjeneste er gratis!

Hovedredningssentralen har dette budskapet – Er du i en farefull situasjon er det bedre å ringe oss, enn å vente på at det går over. Bedre føre var enn etter snar, sier de.

Miljøaktivist Kurt Oddekalv bør kanskje få tatt en synstest etter besøket på et oppdrettsanlegg i Bruvik. Han så ikke forskjell på pollen og fiskeslo/fiskefett som fløt på overflaten og mente dette var utslipp. Du får dagens kaktus og bes herved om å ta en systest. Kan ikke ødelegge omdømmet til en bedrift før du har sikre beviser!

Rogaland har hatt så bra vært i år. Det har falt under halvparten av normal nedbørsmengde. Dette gjør at de kanskje ikke får lov til å tenne opp St. Hans bål i morgen. Jeg må bare si HAHA. St. Hans bål er jo hele morroa med St. Hans. Sånn går det når dere har så fint vær. Må ha litt regn innimellom. Så lenge det kun regner på natta og er fint på dagen : ) Jeg er glad jeg bor i Vest Agder.

Har det klikket for Alexander Rybak? Han har knust fiolinen sin og har avlyst et par konserter! Slipper vi da å høre han på radio? Antagelig ikke. Kanskje vi bare hører mere nå. : S

Sosiale medier i skolen er viktig mener jeg. På en skole i Lier har de tatt i bruk Facebook i nynorskundervisningen. Dette har gjort at elevene fokuserer mere på å skrive korrekt nynorsk siden alle vennene deres kan se statusene deres. Så lenge ikke det faglige forsvinner så er jeg for dette, men det må settes litt grenser og. i Oppland er derimot Facebook og Nettbu blokkert på skolene. Denne damen fikk sparken for å ha skrevet en Facebook status. Så det kan svinge begge veier.

Så gleder det meg at Vårt Land og Øy! redaksjonen har begynt å varme opp til Skjærgårds. Sommerens høydepunkt når det gjelder festival.

Jeg synes Norge er et fantastisk land å bo i. Alle land har sine problemer noen økonomisk, noen med været, andre med ulykker, noen med styresmaktene(Hei Kim Jong-Il) men jeg kunne ikke vært mere glad for å bo i Norge. Det er fantastisk.

 • Hva skal du på St.Hans og i løpet av sommeren?
 • Skal du på noen festivaler?
 • Hva er dine høydepunkter i løpet av sommeren?

Skrik ut!

 

6 thoughts on “Vi har det godt i Norge

 1. Haha, bra innlegg! :p
  Jeg skal grille i fjæra med noen venner på St. Hans, så det blir digg! Ellers i sommer skal jeg hovedsaklig være hjemme, henge med venner, vikar på barnehage i to uker, Encounter festival i Levanger (Nord-Trøndelag) om et par dager, UL i august… Bare sommerværet kan komme til Trøndelag snart!

 2. Dette var et lite personelig innlegg, litt sånn kortversjon av vg :p
  Og jeg skal ikke noe på St. Hans, vet ikke når det er en gang – skal ikke på en eneste konsert eller festival da.. oh sommerns høydepunkt? Tviler det blir noen så lenge England ikke vinner fotball VM.. da blir det gøy her :)

 3. At det er mulig å bli så historieløs er fantastisk. la oss sørge for at andre kulturer tar over landet inne rimelig tid. I løpet av kort tid er vi i mindretall i Oslo og siden brer det seg. Begynn å les koranen for snart blir dere nødt til å gjøre de4t. Tror noen at de kulturer vi har tatt inn vil tilpasse seg vår kultur så lenge de ikke må det???

 4. Bjkørn ? er du full ? hehe…… og ja, jepp jeg tror det. Olso er nå bare en / 1 by, er flere byer i norge !

 5. Når spørsmålet om hvorvidt vi har det godt i Norge reises, blir det avgjørende HVA VI SAMMENLIKNER MED.

  Du avgrenser ikke emnet og det må da antas at du ser samfunnsforholdene under ett, dvs. legger til grunn et generelt perspektiv.

  Vi ser at dersom målestokken er Nordkorea, Iran, Saudi-Arabia, store deler av Afrika osv., skal det generelt sett ikke mye til for at man må kunne si å «ha det godt».

  Ikke sjelden sammenlikner man seg med Afrika og områder som lider av sult og matmangel. Et spørsmål som sjelden eller aldri blir vist til i denne sammenheng er hvorvidt dette er en holdbar målestokk i seg selv.

  Eks.: Norge har X BNP (brutto nasjonalprodukt) og X statsbudsjett ift. en befolkning på X størrelse (ca. 4,8mill pr. 2010)

  Vi ser umiddelbart i en slik sammenheng at Norge som stat målt opp mot andre stater har skyhøye økonomiske ressurser ift. befolkningsantall. Enkeltmenneskets velferd som statsborger av Norge avhanger dermed i stor grad av statens forvaltning av våre økonomiske midler.

  Sammenliknet i et slikt perspektiv ift. eks. hvilke resultater vi produserer på skolebenken, utdanning, veistandard, velferdsytelser overfor særlig gamle og trengende osv., KOMMER VI IKKE SÆRLIG GODT UT AV DET.

  Altså er det grunnleggende spørsmål hvilken målestokk man legger til grunn i hver enkelt sammenheng.

  En annen realitet som tillegger spørsmålet om hvorvidt Afrika er en god målestokk vekt, er enkeltmennesker som har vanskeligheter med å holde hodet over vannet i vårt samfunn, typisk på det økonomiske felt.

  En som er født inn i en veldholdt familie boende i Holmenkollen kan nok ofte uten å tenke seg om si seg enig med deg, men de fleste kjenner til personer som ikke har det stort bedre enn en gjennomsnittlig person i et fattig land.

  MORALEN: Ikke spis mediaoverskrifter og norske mantra ukritisk, – de er ofte svært politisk korekte, dårlig begrunnet og lite nyanserte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.