Kastet baby i søpla

I denne artikkelen skriver VG om 18 år gammel jente som fødte før abortlegen ankom. Jenta var gravid i 23.uke.

18-åringen endte opp med å føde et levende jentefoster uten medisinsk personell til stede. En av klinikkens eiere klippet navlestrengen på barnet, puttet det i en plastpose og kastet det i søpla.

Ikke nok med det:

Fosteret ble funnet i en søppelcontainer en uke etter inngrepet, og en obduksjon viste at babyen hadde vært i live da den ble født, ifølge Floridas helsedepartement.

Hvilket sykt samfunn er det vi lever i? Kaste en unge i søpla som om den skulle vært ei brødskive eller en potet. Jeg håper den ansvarlige blir satt inn på livstid! De kunne jo skekket om barnet var i livet eller gjort noe for å redde det. Fosteret anses som levedyktig ved den 23. svangerskapsuke. Tenk om meg eller deg var født alt for tidlig og legen bare kastet oss i søpla fordi vi var så små!

Hvis dette skjer i USA hvordan kan vi da vite at dette ikke skjer i Norge?
Vi kan ikke, men vi kan håpe at det ikke skjer. Hadde barnet vært dødfødt så hadde ikke dette vært noen sak i det hele tatt, men barnet levde. Hadde like mange rettigheter som det du og jeg har!

Den norske abortloven

Abortloven ble endret i 1978 slik at det er selvbestemt abort innen utgangen av 12. svangerskapsuke. (kilde: Wikipedia)

SELVBESTEMT? Velger fosteret dette selv? Det er ikke noe med abort som er selvbestemt. Det finnes andre løsninger enn abort. Hva med å adoptere vekk barnet? Å ta abort virker som den raske løsningen. Nå vil de at angrepillen skal bli tilgjengelig på bensinstasjoner og i dagligvarebutikker. Dette er jeg personlig sterkt imot. Slike legemidler hører hjemme på apoteket. Og hvorfor kan de ikke bare beskytte seg før de har sex i stedet for å bare kjøre på for man kan jo alltids bare ta en angrepille! Det blir for enkelt.

 • Hvilke syn har du på abort og angrepillen?
 • Er abort mord?
 • Kunne du ha kastet et levende barn i søpla?
 • Bør angrepillen bli tilgjengelig overalt?
 

5 thoughts on “Kastet baby i søpla

 1. Hvis du spiller sædet, som Onan, dreper du liv da? Alle som onanerer kan da ikke være mordere? Det går ikke an å sette alt i religiøst perspektiv. Når du beplanter en dame, er det da Gud som gjør det? Det kan det ikke være, for du har fri vilje til å gjøre hva du vil, dermed også forplante deg. Kan du da kalle noe for mer liv, enn en enkel sædcelle?

  Og til slutt! Hvis ei dame drikker seg drita, og gjør noe dumt, som å ligge ubeskyttamed en mann, skal hun da straffes for resten av livet sitt for dette? Eller kan hun enkelt stoppe prosessen før den tar av? Ei sædcelle har AKURATT gått inn i egget.. Det er jo ikke et liv enda, det er bare ei sædcelle og ett egg.

 2. Veldig trist når slikt skjer og det gir bare mer «mat» til dem som er sterkt mot selvbestemt abort. Det er ingen tvil om at det bør være opp til hver enkelt å bestemme over sitt eget liv, også livet til fosteret.

  Man bør alltid vurdere flere muligheter, som adopsjon o.l. men jeg mener ikke at abort er mord. Mener ikke at angrepille er noe problem. Jeg kunne ikke kastet levende barn i søpla og med reaksjonen mange viser til denne saken, så er det klart at mange viser avsky. Angrepille bær være lett tilgjengelig for dem som har behov.

  Jeg tror helt og fullt på naturens gang og død er en naturlig del av dette. Tror det er viktig å være realistisk å forstå at vi ikke er så unike og spesielle som mange tror. Vi er alle likeverde i et samfunnsmessig ståsted, men fra naturens side er vi alle unnværlige (ikke uunnværlige).

  Å nyte livet så lenge man har det, er det viktigte man kan gjøre. Slik at den dagen man dør, bør man ikke ha noe ugjort.

 3. mitt syn:

  abort er noe av det dummeste vi mennesker har funnet på, og angrepillen også.

  Tenk vi kommer snart til å få en eldrekrise i Norge, samtidig dreper vi 14-15000 barn årlig i abort.. tenk hvis alle de barna kunne levd opp….

  men det er viktig å si at ei jente som utfører abort ikke er ei morder, for det er systemet som tillater dette, dvs klassifiserer det som greit. Det er systemet det er noe galt med….

  Og ja, angrepillen det blir for lett. Og argumentet med at et barn ødelegger morens liv…. For det første er det så vidt jeg har lest mange, mange som angrer bittert på at de har tatt abort. For det andre så er det ikke akkurat vanskelig å adoptere bort babyer i Norge….

  Folk burde heller tenke før de ligger med hverandre, og ikke bare unngå konsekvensene etterpå…

 4. Eg syns, at abort er heilt greit. Men at det er opptil kvar enkelte. Eg sjølv trur nok at eg ikkje hadde greid da. EG KUNNE ALDRI HA KASTET EIN BABY I BÅSET! Men abort er ikkje mord. Eg kan sjå for meg mangen sitiasjoner der eg/andre ønsker å ta abort. T.d om du ikkje har nok resussar og føler at du ikkje er voksen nok til og kunne ha ungen, så er abort kanskje eit greit alternativ.Du som er imot abort, burde du syns at angrepille er ein bra ting. For den tar du dager etter samleie og da er ikkje fosteret eit liv ein gong. Hjertet starter ikkje slå får i veka 7, altså når er fosteret 5 veker gammalt. Så ho tar jo ikkj elivet av noko enda. For da er ingenting enda. Så er da ikkje betre da med ei pille før livet er starta imotsettningen til som du vil framtil «talivet» av fosteret?

  Men du spør kva med å adoptere ungen bort. Etter 9 mnd med strev og blodslitt, og etter å kjenne ungen inni deg, alle sparkene, kjenne at den snur seg. Etter Å Ha Kjent Alt. Trur du da då er så enkelt å bare «gi» frå seg ungen da? Emm. Nei.
  MANGEN av dei som bestemmer seg for og adoptere, skifter meinig. Og vil heller ha ungen sjølv. Da er du tilbake til utgangspunkte, du har ingen resussar. Du kan ikkje ta vare på ungen, da er da ein voksen avgjørelse og ta abort i mine auge.

  Du sier da ikkje er sjølvbestemt. Feil, etter mitt syn. Da er sjølv bestemt. Fram til ungen er fødd, og ein del år til, så er da foreldrene som bestemmer over ungen. Du har sikkert høyrd om da, da kallast, og ikkje vera myndig. Dessutan fram til at ungen har fylt lungene sine med luft er da eit foster.

  Greit, du syns abort er neinei, men da igjen så kjem du aldri til måtte tenkja over om DU vil ta abort eller ikkje.

 5. 1. Hvilke syn har du på abort og angrepillen?
  2. Er abort mord?
  3. Kunne du ha kastet et levende barn i søpla?
  4. Bør angrepillen bli tilgjengelig overalt?

  1. Jeg liker virkelig ingen av delene! jeg er virkelig en stor motstander!

  2. Abort er et mord, det som ligger i magen er selvfølgelig bare noe pittelite noe som blir tatt bort. men om en ikke gjør det så bli det etterhvert til et menneske å da blir det et mord!!

  3. nei selvfølgelig ville jeg ikke gjort det!

  4. Nei det burde det ikke fordi da kommer det til å bli mye mere av abort. huff.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.