BloggByen.com nyhetsbrev september 2009

Hei bloggere!

Patrick her :) Håper dere har hatt en strålende sommerferie.

I sommer har det skjedd mye på BloggByen.com selv om det har vært ferie. I dag vil jeg dele litt med dere. BloggByen.com fortsetter å vokse, noe jeg synes er koselig. Jeg føler det er mye potensiale fortsatt. Nye funksjoner blir lagt til fortløpende.

Teamet bak BloggByen har vokst til to i løpet av sommeren. Nyeste tilskudd er Daniel. Han jobber for det meste “behind the scenes”. Han kommer ganske snart til å skrive en kort introduksjon av seg selv på Infobloggen.

Noen av nyhetene på BloggByen.com i den siste tiden er:

Poste til Twitter når du publiserer.
BloggByen.com kan automatisk poste til Twitter hver gang du publiserer et innlegg. For å skru dette på kan du følge de enkle stegene under:

  1. Logg inn, hvis du ikke er det.
  2. Se under Innstillinger–>Twitter
  3. Fyll inn brukernavn og passord under generelle valg
  4. Nå poster den automatisk

Profilbilde på forsiden og på kommentarer
Å få et profilbilde er egentlig veildig enkelt. BloggByen.com bruker en tjeneste som heter Gravatar. De har gjort det sånn at på de fleste blogger og nettsteder der du må skrive inn din epost for å kunne kommentere så vil bildet ditt dukke opp. Dette bildet vil ligge ved siden av alle kommentarer som du skriver og på forsiden av BloggByen.com

For å få et slikt bilde så registrerer du deg hos Gravatar og lage deg en konto. Så knytter du din epostadresse til et bilde som du laster opp fra datamaskinen din. Etter ca 15 minutter så vil dette bildet dukke opp på alle netsteder som støtter Gravatar.

Eget domene på BloggByen.com
Du kan enkelt få eget domene. Hvis du er inlogget så går du enkelt inn på “Få eget domene!” under verktøy.
1: Sjekk om domenet som du vil ha er ledig.
2: Skriv inn det du vil ha som adresse (domene) til bloggen din i tekstboksen og trykker på bestill nå. Denne tjenesten koster 150 kr i året. Du vil da kunne lenke til innleggene dine slik: http://domene.com/bloggpost/
3: Du vil få en e-post bekreftelse når betalingen er gjennomført, deretter en en-post fra Bloggbyen når domenet er satt opp og i bruk. Dette kan ta opp til 48 timer.

Endre temaer
Hvis du går på menyen Endre CSS under VISNING. Da kopierer systemet automatisk en ny CSS fil som du kan lagre endringer i det temaet du har. Du kan da endre CSS (stilarket). Alle elementene i Stilarket vises under tekstboksen.

Importering fra andre blogger
Importering fra blogg.no skaper problemer med kategoriene. Alle poster får laget en ny kategori uten navn. For øyeblikket så anbefaler jeg dere å kontakte meg for importering fra blogg.no. Send meg en mail med en backup fil fra blogg.no og navnet på bloggen du vil ha postene lagt inn på.

Det var alt for denne gangen. Koselig om dere kommet med inspill om funksjoner på hva dere savner og hva vi kan bli bedre på. Skriv dette i en post på forumet. Vi er her for deg og ønsker å gi deg en best mulig tjeneste!

Oppdateringer og hva som skjer videre kan dere finne på Infobloggen til BloggByen.

Mvh Patrick
http://leisegang.no
http://twitter.com/leisegang

Stikkord

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.