Får Gelius sparken?

DagenMagazinet skrev i går at kirken vil reise avskjedssak mot Einar Gelius som er sogneprest i Vålerenga menighet. Kirkemøtet har og fått munnkurv.

Først må jeg bare si. Jeg støtter egentlig dette fullt ut. Det jeg er litt imot er at det er så offentlig denne prosessen. De skriver at dette slo ned som en bombe på Kirkemøtet. Det tviler jeg egentlig ganske mye på. Det må jo ha vært noen der ute som burde skjønt at noe slikt kom til å skje etter sexboka til Gelius.

Det som nesten topper alt er at Humanetisk Forbund støtter saken. Selvfølgelig gjør de jo det. De er jo mot alt som har med kristendommen, men ville ikke det å bare la Gelius være gjort mere ødeleggelse. Dette har jeg ikke lyst til å skrive men TAKK HEF!

Ikke spill dumme folkens.

Videre står det i artikkelen at Gelius har vært «inne på teppet» 5, FEM ganger siden 2007 for sine passe uortodokse tolkninger av presterollen. Det sier jo en del i seg selv. Gelius bør jo og ha skjønt at dette kom til å skje. Og han benekter at han er permittert.

Sjefredaktør i VL har og sagt litt om saken. Han mener Gelius er på overtid. Jeg er ganske enig i det han skriver.

Kjære Einar Gelius. Tenk litt over ting før du sier noe eller skriver noe!

Vil han få sparken?

Hva mener du?

 

3 thoughts on “Får Gelius sparken?

  1. Dette er jo en personalsak, og jeg synes det er litt feil at det skal bli så voldsomt blåst opp. Når han har vært kalt inn på teppet så mange ganger, betyr det at bispedømmerådet har flere grunner til å eventuelt si ham opp. Det sies at han «bryter med den aktelse og tillit som er nødvendig for en prest i Den norske kirke», og hvis dette stemmer, burde det jo ikke være noen diskusjon om han burde sies opp eller ikke?

  2. // Ja, jeg er klar over at jeg kan ha eget domene på bloggbyen, men jeg syns det har vært utrolig mye nedetid på bloggbyen i det siste, og det ble rett og slett vanskelig for meg å holde en blogg. I tillegg til at jeg ville ha mitt eget, så er det mye av grunnen til jeg flyttet. :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.